Το ChatGPT έφτασε στο South Park και συνυπογράφει το τελευταίο επεισόδιο

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Το ChatGPT έφτασε στο South Park και συνυπογράφει το τελευταίο επεισόδιο

Το τελευταίο επεισόδιο του South Park περιλαμβάνει AI-Generated κομμάτια σεναρίου από το ChatGPT.

Οι δημιουργοί του South Park θέλησαν να κάνουν ένα επεισόδιο αφιερωμένο στο AI και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, όχι μόνο το ονόμασαν "Deep Learning", αλλά χρησιμοποίησαν και το ChatGPT για το σενάριο.

Αναστατώθηκε η Meghan Markle που καταχλευάστηκε στη σειρά South Park - Ίδρωσε το αφτί του Cartman

Το Chatbot πήγε Χόλιγουντ και έγινε μέρος του South Park

Ζούμε μια νέα εποχή και τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και πιο ορμητικά στη ζωή μας. Για πρώτη φορά, AI-generated περιεχόμενο χρησιμοποιείται στο σενάριο δημοφιλούς σειράς και φυσικά αυτή η πρωτοποριακή κίνηση θα χώραγε μόνο σε μια… "πρωτοποριακή" σειρά. Το προτελευταίο επεισόδιο του South Park, περιλάμβανε σενάριο που δημιουργήθηκε από το διαβόητο ChatGPT.

Η διάσημη ενήλικη σειρά κινουμένων σχεδίων αποφάσισε να ασχοληθεί με την επικαιρότητα και τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και το ChatGPT* βρήκε τον δρόμο του προς τη φανταστική πόλη του Κολοράντο. Οι Trey Parker και Matt Stone, οι δημιουργοί της σειράς, φημίζονται για την αιχμηρή και κριτική οπτική τους στις τρέχουσες υποθέσεις, οπότε δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν μάθαμε πως όχι μόνο έθιξαν το ChatGPT, αλλά το χρησιμοποίησαν κιόλας.

*Σύμφωνα με το ChatGPT, το ChatGPT είναι ένα γλωσσικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από την OpenAI, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνικές deep learning για τη δημιουργία κειμένου που μοιάζει με ανθρώπινο κείμενο. Είναι ένα από τα πιο προηγμένα διαθέσιμα γλωσσικά μοντέλα, ικανό να κατανοεί τη φυσική γλώσσα και να παράγει απαντήσεις που είναι συναφείς και κατάλληλες με τα συμφραζόμενα. Το ChatGPT έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει από έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς του να παράγει απαντήσεις που δεν είναι μόνο γραμματικά σωστές αλλά και κατατοπιστικές και ελκυστικές. Έχει διάφορες εφαρμογές, όπως chatbots, αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση πελατών και εργαλεία συμπλήρωσης κειμένου.

Ετοιμάσου για reboot του cult-classic Gattaca από το δίδυμο του πολυβραβευμένου Homeland

Το South Park μπαίνει στα βαθιά… με Deep Learning από ChatGPT

Όλο το 4ο επεισόδιο της 26ης σεζόν ονόματι "Deep Learning" είναι αφιερωμένο στο chatbot και το εργαλείο της OpenAI έφτιαξε μόνο λίγα λεπτά, όχι όλο το σενάριο. Συγκεκριμένα, το επεισόδιο δείχνει διάφορα αγόρια της τάξης του Stan να χρησιμοποιούν το chatbot για να γράφουν εκθέσεις και να στέλνουν μηνύματα σε κορίτσια. Εκτός αυτού, στους τίτλους τέλους θα δείτε ότι "γράφτηκε από τον Trey Parker και το ChatGPT".

"Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το ChatGPT. Δεν φταίνε αυτοί. [...] Φταίνε οι τεράστιες εταιρείες τεχνολογίας που πήραν την ανοιχτή τεχνητή νοημοσύνη, την πακετάρισαν, την αξιοποίησαν οικονομικά και την προώθησαν σε όλους μας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν προκειμένου να πάρουν προβάδισμα. Το OpenAI είναι τόσο ισχυρό που πρέπει να είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει, να ελέγξει και να συνεισφέρει." λέει ο Stan και δίνει όλο το νόημα του επεισοδίου.