Η τερατώδης ανθολογία: Το Netflix βρήκε το επόμενο τέρας του μετά τον Dahmer

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η τερατώδης ανθολογία: Το Netflix βρήκε το επόμενο τέρας του μετά τον Dahmer

© 2022 Netflix, Inc.

Ο Ryan Murphy συνεχίζει με τις σειρές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες κατά συρροή δολοφόνων και μαζί με το Netflix βρήκαν το επόμενο τέρας τους.

Το Netflix και ο Ryan Murphy θα συνεχίσουν να μας στοιχειώνουν, αφού το δίδυμο συνεχίζει ακάθεκτο τη συνεργασία του και σκοπεύει να μας φέρει και άλλες εγκληματικές αληθινές και ανατριχιαστικές ιστορίες.

Netflix & Murphy: Μια ιστορία αγάπης (ευτυχώς για κάθε crime-junky)

Το Netflix συνεχίζει να επενδύει σε περιεχόμενο και με τον Ryan Muprhy, βετεράνο της μικρής οθόνης (American Horror Story, American Crime Story, Ratchet, Dahmer Story, Feud, Glee και πόσα ακόμα) αποφασίζει να φέρει και άλλες επώδυνα αληθινές και αληθινά επώδυνες ιστορίες εγκληματιών.

Μην ανησυχείς για το cliffhanger του The Diplomat, θα μάθεις τη συνέχεια… σίγουρα

Μετά την τεράστια επιτυχία του "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" το οποίο επικεντρώθηκε στον κατά συρροή δολοφόνο Jeffrey Dahmer, το Netflix γλυκάθηκε και παρήγγειλε δύο ακόμη προσθήκες, ενώ μετέτρεψε τον τίτλο σε ανθολογική ομπρέλα που θα περιλαμβάνει μίνι σειρές για τις "ιστορίες άλλων τερατώδων μορφών που επηρέασαν την κοινωνία". Να σημειώσουμε ότι το Dahmer είναι μέχρι και σήμερα η τρίτη πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά του Netflix από τις πρώτες 28 ημέρες κυκλοφορίας της.

Για τη δεύτερη σεζόν λοιπόν της "Monster" ανθολογίας, θα μάθουμε την ιστορία των αδελφών Menendez.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος κύκλος θα επικεντρωθεί στην ιστορία των Lyle και Erik Menendez, των αδελφών που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989. Η νέα σεζόν θα έχει τίτλο "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" και θα εξερευνήσει τη διαβόητη υπόθεση που καθήλωσε τον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Ο streaming κολοσσός επίσης σημειώνει ότι έχει "αποκλειστική πρόσβαση" γι' αυτά τα αδέρφια λόγω ενός επερχόμενου ντοκιμαντέρ.

Βρέθηκαν οι επόμενοι άρρωστοι του Netflix

Οι αδελφοί Menendez δικάστηκαν δύο φορές για τη δολοφονία των γονιών τους. Στην πρώτη δίκη, οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία. Στη δεύτερη δίκη, και τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχα για φόνο πρώτου βαθμού και συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου. Τα αδέλφια υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι είχαν υποστεί δια βίου κακοποίηση από τους γονείς τους και τους πυροβόλησαν από φόβο για τη ζωή τους. Καταδικάστηκαν ο καθένας τους σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Black Mirror: Το trailer της 6ης σεζόν είναι όσο σκοτεινό θες για να ξαναστοιχειώσει την οθόνη σου

Η υπόθεση Menendez έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ταινιών, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών και είχε συνταράξει την κοινωνία στις αρχές του '90. Το Fox και το CBS πρόβαλαν και οι δύο τηλεοπτικές ταινίες για τους φόνους το 1994, ενώ το Lifetime πρόβαλε το Menendez: Blood Brothers το 2017. Η μοναδική σεζόν της σειράς Law & Order: True Crime στο NBC επικεντρώθηκε επίσης στην υπόθεση, με την Edie Falco να πρωταγωνιστεί ως δικηγόρος υπεράσπισης Leslie Abramson. Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Peacock Menendez + Menudo: Boys Betrayed παρουσιάζει ένα πρώην μέλος του boy band Menudo, τον Roy Rosselló, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο José Menendez του επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ο Rosselló ήταν έφηβος.

Αν λοιπόν είσαι true-fan του true-crime, ετοιμάσου!