Rocking the Screen: 10 (+1) must-watch τηλεοπτικές σειρές για τους λάτρεις της μουσικής

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Rocking the Screen: 10 (+1) must-watch τηλεοπτικές σειρές για τους λάτρεις της μουσικής

Είσαι music lover; Σου έχουμε σειρές που σίγουρα θα ευχαριστηθείς να βλέπεις… και να ακούς.

Αν είσαι και εσύ από αυτούς που πιάνουν αμέσως τον ρυθμό ενός πιασάρικου theme και αν η μουσική είναι και για σένα ένα από τα σημαντικά στοιχεία σε κάθε τι που βλέπεις σε μικρή ή μεγάλη οθόνη, τότε αυτή η λίστα είναι για σένα.

Από δραματικές ιστορίες που διαδραματίζονται στην καρδιά της μουσικής βιομηχανίας μέχρι συγκινητικές αφηγήσεις επίδοξων καλλιτεχνών, η τηλεόραση έχει μια συμφωνία από σειρές κάθε είδους που περιμένει να τις ανακαλύψεις.

Best of TV: Οι 15 καλύτερες ξένες σειρές του 2023 (μέχρι τώρα)

Είτε είσαι fan του rock'n'roll, του hip-hop, της κλασικής ή όλων των ενδιάμεσων, τότε πρέπει να μάθεις για αυτές τις 10 (και μία έξτρα) fictional τηλεοπτικές σειρές που είναι γεμάτες μουσική.

10 (+1) μουσικές τηλεοπτικές σειρές

Daisy Jones and The Six (Amazon Prime Video)

Φανταστείτε ένα ροκ συγκρότημα που αιχμαλωτίζει μια ολόκληρη γενιά με τις ηλεκτρισμένες εμφανίσεις και τις ταραχώδεις σχέσεις του. Το "Daisy Jones & The Six" ξετυλίγει την καθηλωτική ιστορία της ανόδου ενός ροκ συγκροτήματος στη φήμη τη δεκαετία του 1970. Γυρισμένο σε στυλ ντοκιμαντέρ, εμβαθύνει στις προσωπικές και επαγγελματικές δυναμικές που διαμορφώνουν τη μουσική τους, απηχώντας τις πραγματικές ιστορίες θρυλικών συγκροτημάτων όπως οι Fleetwood Mac, ενώ παράλληλα δημιουργεί τη δική της αρμονική αφήγηση.

Vinyl (HBO)

Το "Vinyl", που δημιουργήθηκε από τους Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen και Terence Winter, μας ταξιδεύει μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της δισκογραφικής βιομηχανίας του 1970, γεμάτη με rock 'n' roll υπερβολές, παρασκηνιακά δράμα και τον παλμό των μεταβαλλόμενων μουσικών τάσεων. Με μια σκληρή αφήγηση και ένα φοβερό soundtrack, η σειρά μας βυθίζει σε μια εποχή όπου η μουσική και η κουλτούρα συγκρούστηκαν για να δημιουργήσουν αξέχαστες στιγμές της ροκ ιστορίας. Πρωταγωνιστής ο μοναδικός Bobby Cannavale.

The Get Down (Netflix)

Από το χέρι του Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Elvis) και του βραβευμένου με Πούλιτζερ Stephen Adly Guirgis, το "The Get Down" αφηγείται το πώς γεννήθηκαν το hip-hop, η punk και η disco σε μια πόλη στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η σειρά μάς μεταφέρει στους ζωντανούς δρόμους της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1970 και με φόντο την εμφάνιση του χιπ-χοπ, συνδυάζει μουσική, χορό και κοινωνικό σχολιασμό για να αφηγηθεί την ιστορία μιας ομάδας εφήβων που κυνηγούν τα όνειρά τους μέσα σε ένα σκηνικό φτώχειας και πολιτιστικής μεταμόρφωσης.

Atlanta (FX)

Το "Atlanta" δεν αφορά μόνο τη μουσική σκηνή - αφορά τη ζωή, την κουλτούρα και το κυνήγι της επιτυχίας στον κόσμο της ραπ. Εξισορροπώντας το αιχμηρό χιούμορ με τις οδυνηρές στιγμές, η σειρά ακολουθεί δύο ξαδέρφια που περιηγούνται στο μουσικό τοπίο της Ατλάντα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Τη δραματική κομεντί που έχει κερδίσει 3 Χρυσές Σφαίρες και 2 Emmy, την έχει δημιουργήσει ο Donald Glover (μπορεί να τον ξέρεις και ως Childish Gambino), ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Empire (FOX)

Σαπουνόπερα, αλλά με πολλή μουσική. Στον λαμπερό αλλά και ταραχώδη κόσμο του "Empire", η μουσική είναι η ραχοκοκαλιά της ανόδου μιας οικογενειακής αυτοκρατορίας στην εξουσία και τη φήμη. Η σειρά εξερευνά θέματα εξουσίας, οικογένειας και πίστης, καθώς οι χαρακτήρες αγωνίζονται να διατηρήσουν την αυτοκρατορία τους.

Pistol (FX)

Βιογραφική δραματική σειρά για τους Sex Pistols. Μέσα σε 6 επεισόδια, μεταφερόμαστε στην επανάσταση της punk rock της δεκαετίας του 1970, καταγράφοντας τη ραγδαία άνοδο των Sex Pistols. Με σκληρή αυθεντικότητα, η σειρά αποτυπώνει το επαναστατικό πνεύμα της εποχής, εξερευνώντας τον αντίκτυπο του συγκροτήματος στη μουσική και την κουλτούρα, ενώ παράλληλα εμβαθύνει στους προσωπικούς αγώνες των μελών του. Το "Pistol" είναι μια ωμή και αδιαπραγμάτευτη απεικόνιση ενός μουσικού κινήματος που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον κόσμο.

Mozart in the Jungle (Amazon Prime Video)

Η κλασική μουσική αποκτά μια σύγχρονη και ανάλαφρη χροιά στο "Mozart in the Jungle". Τοποθετημένο στον ανταγωνιστικό κόσμο των ορχηστρών, αυτό η δραματική κομεντί προσφέρει μια ματιά πίσω από την κουρτίνα των παραστάσεων υψηλού prestige, τις αντιπαλότητες και το πάθος που κινεί τους μουσικούς.

Nashville (ABC)

Country μουσική σε αυτήν τη σειρά. Το "Nashville" εξιστορεί τις ζωές διαφόρων φανταστικών τραγουδιστών της country μουσικής στο Νάσβιλ του Τενεσί, με πρωταγωνίστριες την Connie Britton ως Rayna Jaymes, μια θρυλική σούπερ σταρ που αρχίζει να "ξεθωριάζει" και την Hayden Panettiere ως η ανερχόμενη καλλιτέχνης Juliette Barnes.

Wu-Tang: An American Saga (Hulu)

Βιογραφικό δράμα με την υπογραφή του ίδιου του RZA. Η σειρά καταγράφει τη δημιουργία του θρυλικού hip-hop συγκροτήματος με φόντο την Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1990. Τροφοδοτούμενη από την ωμή ενέργεια του είδους, η σειρά καταγράφει τους θριάμβους, τις δοκιμασίες και τον πολιτιστικό αντίκτυπο της μουσικής τους.

Sex & Drugs & Rock & Roll (FX)

Μουσική κομεντί από τον Denis Leary, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Στη σειρά ο Johnny Rock, ο τραγουδιστής των The Heathens, βρισκόταν στον δρόμο προς τη δόξα, μέχρι που ο εθισμός του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ προκάλεσαν τη διάλυση της μπάντας. 25 χρόνια αργότερα, προσπαθεί να επανενώσει το συγκρότημα.

Luke Cage (Netflix)

Δεν είναι μουσική σειρά (γι' αυτό και είναι το συν ένα μας), αλλά επειδή διαδραματίζεται στο Χάρλεμ έχει πάρα πολύ καλή μουσική επένδυση αν είσαι fan αυτού του είδους μουσικής. Το "Luke Cage" είναι κόμικ σειρά της Marvel (μέρος του MCU) το οποίο είναι γεμάτο με ζωντανές ερμηνείες από διάσημους καλλιτέχνες και ένα μείγμα από soul, hip-hop και R&B, ενσωματώνοντας άψογα τη μουσική στην αφήγησή του, ενισχύοντας τον αντίκτυπό του και προσδίδοντας έναν αυθεντικό ρυθμό στο ηρωικό ταξίδι του Luke Cage.