Το Crown επέστρεψε με το φάντασμα της Diana, τη μισή αλήθεια και την αποθέωση του Κάρολου

Πατούλια Κατερίνα
Το Crown επέστρεψε με το φάντασμα της Diana, τη μισή αλήθεια και την αποθέωση του Κάρολου

«Μια ζωή μας διδάσκετε τι θα πει Βρετανός. Ίσως τώρα μπορείτε να διδαχτείτε κι εσείς». Τάδε έφη το φάντασμα (όπως το διαβάζεις)  της πριγκίπισσας Diana στην Ελισάβετ στον απόηχο, το τέταρτο επεισόδιο του πρώτου μέρους της έκτης σεζόν του Crown.

Σύμφωνα με την Page Six, ο πρίγκιπας Harry επιθυμεί να μην δει το πρώτο μέρος της έκτης και τελευταίας σεζόν του Crown, ειδικά στα σημεία εκείνα που η Elizabethn Debicki, η οποία υποδύεται την Diana επιστρέφει μετά τον θάνατό της ως φάντασμα για να μιλήσει στον Κάρολο και στην Ελισάβετ.

Crown σεζόν 6: Μέρος πρώτο

Σκεπτόμενη πως ο ίδιος ο Harry είχε εξομολογηθεί στο Spare, ότι μετά τον θάνατο της μητέρας του, τον έχει η ίδια επισκεφτεί ως φάντασμα, θα καταλαβαίναμε περισσότερο την παρουσία μιας γλυκιάς αύρας στο επεισόδιο Aftermath, το τελευταίο του πρώτου μέρους του Crown στο πλευρό του William και του Harry, από τη μητέρα τους, που τόσο άδικα την στερήθηκαν, περισσότερο από όλους (αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς).

Ο 12χρονος Harry (Fflyn Edwards) και ο υποτίθεται 14χρονος τη στιγμή που ενημερώνεται για τον θάνατο της μητέρας του William (Rufus Kampa) μαθαίνουν τα νέα στο Balmoral, εκεί που και η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι μοναδικές στιγμές που το Crown πετυχαίνει την πολυπόθητη συγκίνηση γύρω από το θάνατο της Diana, είναι οι στιγμές αλληλεπίδρασης με τα παιδιά της, το μοναδικό πράγμα που την απασχολούσε όπως τόνισε στη ζωή, ειδικά μετά το βασιλικό διαζύγιο. Ακόμα κι όταν ο William χάθηκε στο Balmoral, το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο «visit Scotland» παρά συγκινητικό.

Το Crown απέφυγε να μας δείξει την Diana μετά το τροχαίο ή στο νοσοκομείο, απέφυγε και να βρει τον κακό της υπόθεσης, απέφυγε να μιλήσει για θεωρίες συνωμοσίας και έμεινε πιστό στον τρόπο που αντέδρασε και ταρακουνήθηκε το Στέμμα στην απώλεια της θλιμένης πριγκίπισσας.

«Μια ζωή μας διδάσκετε τι θα πει Βρετανός. Ίσως τώρα μπορείτε να διδαχτείτε κι εσείς», λέει το φάντασμα της Diana στην Ελισάβετ και έχει δίκιο.

Η βασίλισσα καταλάβε πως η τότε Βρετανία άλλαζε και έπρεπε και η ίδια να αλλάξει. Κανείς δεν ξέρει αν ο θάνατος της Diana άλλαξε πραγματικά τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αν ζητούσαμε απάντηση από τη Meghan Markle, το «όχι»που θα ακούγαμε, είναι βέβαιο.

Μία Elizabeth ξεχώρισε και δεν ήταν η βασίλισσα:

Τις εντυπώσεις στα τέσσερα αυτά επεισόδια κλέβει με το σπαθί της, την υποκριτική της δεινότητα και την τρομακτική ανά πλάνο ομοιότητά της με την Lady Di, η Elizabeth Debicki.

https://www.instagram.com/reel/CzspMEZJs4v/

Το πορτρέτο του υιού Fayed, τον οποίο ενσαρκώνει ο Khalid Abdalla, είναι αν όχι υποτιμητικό, τουλάχιστον για γέλια, η Imelda Staunton ως Ελισάβετ είναι διεκπεραιωτική και όλη η σεζόν αυτή αβαντάρει τον Dominic West, που ενσαρκώνει τον Κάρολο και τουλάχιστον αγιοποιεί την τηλεοπτική Καμίλα.

O Salim Daw που υποδύεται τον πατέρα Fayed σώζει μαζί με την Debicki τη σεζόν αυτή του Crown που τόσο πολύ την περίμεναν οι fans του Peter Morgan.

dody.jpg

Είπε την αλήθεια το Crown για τον θάνατο της Diana και τη ζωή της τις τελευταίες εβδομάδες πριν πεθάνει; Όχι αλλά δεν σκόπευσε και ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο.

Αρνήθηκε πραγματικά η Diana την πρόταση που της έκανε ο Dodi; Ήταν ο γιος Fayed ένα παιδί που ήθελε την αγάπη του πατέρα του; Είχε ο Mohamed στο μυαλό του μόνο το βρετανικό διαβατήριο; Ήταν ο Κάρολος εκείνος που ικέτευσε τη μητέρα του να φέρει τη σύζυγό του σπίτι με το αεροπλάνο του Παλατιού; Προκάλεσε ένα τέτοιο φρικό δυστύχημα ο οδηγός του Fayed έχοντας πιει 1-2 ποτά στο μπαρ; Είχαν ανάγκη ένας εκατομμυριούχος και μια πριγκίπισσα να περάσουν μέσα από την κόλαση των παπαράτσι για χιλιοστή φορά, απλά για να πάρουν τις βαλίτσες τους; Πολλά όχι μαζεμένα...

Ευτυχώς, ο Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2023. Στις τότε δηλώσεις τους, αυτές που εξομολογήθηκε στα μίντια στα τέλη της δεκαετίας του 90 και δεν ασχολήθηκε το Crown μαζί τους, ο Fayed κατηγόρησε τον πρίγκιπα Φίλιππο ως ενορχηστρωτή της πλεκτάνης θανάτου κατά του γιου του, ώστε η Diana – μητέρα του μελλοντικού διαδόχου να μην παντρευτεί έναν μουσουλμάνο.

diana2.jpg

Ο Mohamed Al Fayed έφυγε από τη ζωή αλλά όσα έλεγε για το Παλάτι και τον θάνατο της Diana μένουν

«Η Νταϊάνα δολοφονήθηκε. Ο γιος μου το ίδιο. Ήταν ένα θύμα, μια παράπλευρη απώλεια στην προσπάθεια τους να τη σκοτώσουν. Ο γιος μου ήταν ένας τίμιος, ενάρετος άνδρας, σίγουρα δεν γνώριζε κάτι για το σχέδιο. Ακόμα και η Σκότλαντ Γιαρντ είναι διχασμένη. Οι μισοί θεωρούν πως πρόκειται για δολοφονία ενώ οι άλλοι μισοί πως είναι όντως ένα τραγικό ατύχημα», έλεγε ο Fayed.

Πώς ο θάνατος της Diana πριν 26 χρόνια άλλαξε τη βρετανική βασιλική οικογένεια για πάντα

«Θέλω να είμαι η βασίλισσα στην καρδιά των ανθρώπων, δεν βλέπω τον εαυτό μου ως βασίλισσα της χώρας, θεωρώ πως πολλοί άνθρωποι δεν θα ήθελαν να με δουν βασίλισσα», έλεγε και η Diana έξι μήνες πριν τον θάνατό της.

Ο Peter Morgan λέει «Κάρολος δαγκωτό και Καμίλα βασίλισσα»... Υπομονή ως τις 14 Δεκεμβρίου με το 2ο μέρος και το μεγάλο φινάλε του Crown.