Με Survivor - MasterChef, 4 νέες σειρές και 2 shows σε αναμονή ξεκινά τηλεοπτικά το 2024

Κατερίνα Μπούσιου
Με Survivor - MasterChef, 4 νέες σειρές και 2 shows σε αναμονή ξεκινά τηλεοπτικά το 2024

Η χρονιά ξεκινά αλά κλασσικά με Survivor και MasterChef, αλλά πολλά άλλα project μπαίνουν στο mute. 

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε δυναμικά, συνεχίζει από τις αρχές του 2024 με νέα project, αλλά τα ιδιωτικά κανάλια και η δημόσια τηλεόραση αλλάζουν ταυτόχρονα και την τακτική τους. Ποια θα είναι η μεγάλη παγίδα για Survivor και MasterChef, ποιες σειρές αξίζουν τη θέασή μας και ποια shows βρίσκονται σε αναμονή, λόγω υψηλού budget;

Οι νέες σειρές μυθοπλασίας βάζουν ένα μεγάλο στοίχημα και η έκπληξη με το Mother's και τον Maestro

Η μεγάλη οικονομική κρίση των προηγούμενων ετών, είχε επηρεάσει κατά πολύ και την τηλεόραση, αλλά τον φετινό Σεπτέμβριο περάσαμε στο άλλο άκρο, την υπερβολή. Ειδικά στον τομέα της ψυχαγωγίας και των σειρών μυθοπλασίας. Ο απολογισμός για το πρώτο 4μηνο της σεζόν, είναι μεν αποδοτικός στον τομέα της τηλεθέασης, αλλά στο οικονομικό σκέλος, αρκετά μέτριος. Η καλή τηλεθέαση δεν αποτελεί εγγύηση κερδοφορίας.

Εκεί που σχεδόν όλα τα κανάλια έμειναν ικανοποιημένα, είναι με την απόδοση των τηλεοπαιχνιδιών και των επαναλήψεων παλαιότερων σειρών. Όμως η μικρή τηλεθέαση σε μεγαλεπίβολα project του εξωτερικού ή σε σειρές που αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το κοινό, βάζουν σε σκέψεις τα στελέχη των και θα φέρει μεγάλες αλλαγές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στις σειρές είχαμε τον Γιατρό, τις Ψυχοκόρες, το Φόνοι στο Καμπαναριό, δηλαδή σειρές λίγων επεισοδίων, που έκαναν τη διαφορά. Άρα, αυτό σημαίνει ότι το μοτίβο θα επαναληφθεί.

Τι νέο όμως έρχεται από το 2024; Κλασσικά έχουμε την πρεμιέρα του Survivor στις 7 Ιανουαρίου (o 7oς κατά σειρά κύκλος στον ΣΚΑΙ) και την πρεμιέρα του MasterChef στις 15 Ιανουαρίου στο Star για 8η χρονιά. Το μεγάλο στοίχημα για τα μεγάλα αυτά project είναι να διατηρήσουν τη δυναμική τους και να έχουν καλούς και τηλεοπτικούς παίκτες, για να μη βαρεθεί το κοινό. Εκεί είναι το ζητούμενο και το μεγάλο στοίχημα.

Έρχονται όμως και 4 νέες σειρές μυθοπλασίας και έχουμε και μία επιφύλαξη για μία ακόμη. Αρκετοί στόχοι των στελεχών επαναπροσδιορίζονται ή ανακαλούνται αυτές τις ημέρες.

Το Mega ποντάρει πολλά στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου Famagusta η οποία ξεκινά εντός του Ιανουαρίου. Το σενάριο στηρίζεται σε αληθινές ιστορίες της Αμμοχώστου μετά την τουρκική εισβολή και υπάρχει ένα πολύ δυνατό καστ για να το στηρίξει. Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αιμιλία Υψηλάντη και ο ίδιος ο δημιουργός μεταξύ όλων των άλλων.

Ο Alpha βρήκε τη σειρά με την οποία θα αντικαταστήσει το άκρως επετυχημένο «Γιατρό» που έκανε φινάλε του πρώτου του κύκλου πριν τα Χριστούγεννα και μέχρι να επανέλθει με τον δεύτερο, θα δούμε τον «Σκαραβαίο». Την αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο του κοινού λόγω του Maestro, Γιάννη Τσορτέκη. Πρόκειται για δραματο-κωμική σειρά με αρκετή δράση. Στον ρόλο του αστυνομικού που μετακινείται με τον σκαραβαίο του για να λύσει τα μυστήρια. Η πρεμιέρα αναμένεται να ανακοινωθεί, ενώ ο πρωταγωνιστής μας έχει αποκαλύψει και πλάνα από τα γυρίσματα.

https://www.instagram.com/p/C0D3oN-ovoh/

Αφού αναφέραμε τον Maestro ή Maestro in Blue όπως είναι η διεθνής του ονομασία, ο δεύτερος κύκλος του δεν θα έρθει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

Περιμένουμε επίσης να ανακοινωθεί η πρεμιέρα για το remake της σειράς «Ορκιστείτε παρακαλώ» στον ΣΚΑΙ, ενώ στις 5 Ιανουαρίου ξεκινά στον ΑΝΤ1 + και ο δεύτερος κύκλος από τις Ψυχοκόρες, ενώ αναμένουμε στις αρχές Φεβρουαρίου να δούμε από τον ΑΝΤ1 και τα επεισόδια του πρώτου κύκλου που έπαιξαν αποκλειστικά στην πλατφόρμα. Η σειρά ήταν ένα αριστούργημα.

Οι «Μαύροι πίνακες» είναι η νέα αστυνομική σειρά που αναμένουμε να δούμε στα προσεχώς στο Star. Με την Κάτια Γκουλιώνη, τη Λένα Παπαληγούρα και τον Αντίνοο Αλμπάνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και σταθερά τον Ιανουάριο ξεκινά η προβολή του δεύτερου κύκλου του IQ 160 με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή, που έκανε φέτος πριν το καλοκαίρι μεγάλη αίσθηση.

Με τη σειρά Mother's επιστρέφει τηλεοπτικά η Μαρία Κίτσου, αυτή τη φορά στον Alpha, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει ακόμη τα γυρίσματα. Ας κρατήσουμε μία επιφύλαξη για το αν θα δούμε τη σειρά το πρώτο μισό της χρονιάς.

Η COSMOTE TV υποδέχεται το 2024 με τη νέα της σειρά «17 Κλωστές» και 14 ακόμα πρεμιέρες

https://www.instagram.com/p/CvjteUUo7dH/

Εν αναμονή αποφάσεων είμαστε για 2 + 1 shows. Για το J2US στον Alpha και για το Your face sounds familiar στον ΑΝΤ1. Πολλές συζητήσεις γίνονται ακόμη επ'αυτού. Από την τύχη του πρώτου θα κριθούν και τα νέα επεισόδια του άκρως επετυχημένου Secret Song της Ναταλίας Γερμανού, γιατί απλούστατα γυρίζονται στον ίδιο χώρο.

Δεν είναι καλή η φετινή χρονιά για τα shows και τα μουσικά reality. Και δεν υπάρχει ένα σημάδι πως θα είναι καλή (και διαφημιστικά) και τη νέα χρονιά.