Με τη μέθοδο 5-4-3-2-1 θα χωρέσεις όλα σου τα πράγματα σε μια χειραποσκευή

Γεωργία Βλαχοπούλου
Με τη μέθοδο 5-4-3-2-1 θα χωρέσεις όλα σου τα πράγματα σε μια χειραποσκευή

Ετοιμάζεσαι να πας τις καλοκαιρινές σου διακοπές και αγχώνεσαι για το πώς θα χωρέσουν όλα τα ρούχα στη βαλίτσα σου; Άστο πάνω μας, σου έχουμε την πιο τέλεια μέθοδο.

Όσες φορές κι αν έχουμε αγανακτήσει κυρίως εμείς οι γυναίκες και όχι μόνο για την παραγεμισμένη βαλίτσα που πήραμε στις διακοπές - αξιοποιώντας μόνο το μισό περιεχόμενό της τελικά - ποτέ δεν παίρνουμε το μάθημά μας. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως βρέθηκε η φόρμουλα για να καταφέρουμε φέτος το καλοκαίρι να χωρέσουμε στην αποσκευή μας πραγματικά τα ακριβώς απαραίτητα.

pexels-monstera-5330982.jpg

Η μέθοδος 5-4-3-2-1

Όχι δεν είναι κάποιο σύστημα ποδοσφαίρου, είναι η μέθοδος που θα σου «λύσει» τα χέρια στην οργάνωση της βαλίτσας σου όχι μόνο για φέτος το καλοκαίρι αλλά και για κάθε ταξίδι σου.

Η μέθοδος οργάνωσης της βαλίτσας 5 - 4 - 3 - 2 - 1 είναι μια φόρμουλα, η οποία περιγράφει με πολύ απλό τρόπο ακριβώς πόσα ρούχα θα πρέπει να βάλεις στην αποσκευή σου. Με βάση τους περιορισμούς χώρου μιας χειραποσκευής, η συγκεκριμένη μέθοδος έχει σχεδιαστεί για να εξορθολογίζει τη λίστα που έχετε κάνει με τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας, σε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε — ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Διάβασε αναλυτικά σε τι αντιστοιχούν, λοιπόν οι συγκεκριμένοι αριθμοί:

5 ρούχα για το πάνω μέρος (μπλούζες, τοπ κλπ)

4 ρούχα για το κάτω μέρος (παντελόνια, σορτς κλπ)

3 φορέματα ή κιμονό

3 ζευγάρια παπούτσια

2 μαγιό

2 τσάντες

1 καπέλο

1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου

Η συγκεκριμένη μέθοδος οργάνωσης βαλίτσας «δημιουργήθηκε» το 2015, όταν η blogger Geneva Vanderzeil της Collective Gen ανήρτησε τη συγκεκριμένη φόρμουλα οργάνωσης που χρησιμοποίησε για ένα 10ήμερο ταξίδι στην Ελλάδα. Παρ' όλο που η συγκεκριμένη μέθοδος έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον τύπο ταξιδιού, δηλαδή μιας εβδομάδας ή λίγων ημερών, σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει και για μεγαλύτερες αποδράσεις, αρκεί υπάρχει η επιλογή του πλυντηρίου στο μέρος που θα μείνετε.

Extra tips για να τα καταφέρεις

Για να έχει σίγουρη επιτυχία η εφαρμογή της μεθόδου αυτής ένα extra tip είναι να επιλέξεις «έξυπνα» κομμάτια που να μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα άλλα κομμάτια της βαλίτσας σου. Επέμεινε στα ουδέτερα ή σε ένα συγκεκριμένο συνδυασμό χρωμάτων, ώστε να μπορείς εύκολα να συνδυάσεις και να ταιριάξεις διάφορα ρούχα δημιουργώντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Παράλληλα, μην περιοριστείς από άποψη ποικιλίας. Για παράδειγμα, όσον αφορά το κάτω μέρος μην πάρεις απλά τέσσερα παντελόνια. Μπορείς αντ' αυτού να επιλέξεις δύο ζευγάρια σορτς από διαφορετικά υλικά, μια φούστα και ένα τζιν.

Προσάρμοσε την μέθοδο για μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια

Αν αναρωτιέσαι πώς να κάνεις τη συγκεκριμένη φόρμουλα να λειτουργήσει πέρα ​​από ολιγοήμερες διακοπές στην παραλία, μην ανησυχείς. Η ομορφιά αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε κάθε ανάγκη σου. Εάν κατευθύνεσαι σε έναν προορισμό με κρύο καιρό, για παράδειγμα, μπορείς να παραλείψεις τα μαγιό και να προτιμήσεις αξεσουάρ όπως πλεκτό καπέλο ή κασκόλ στην θέση τους ενώ μπορείς να προσθέσεις ένα βαρύ παλτό αντί για ένα ακόμα τοπ. Αντίστοιχα, εάν το ταξίδι σου περιλαμβάνει αρκετή σωματική δραστηριότητα (όπως πεζοπορία ή ποδηλασία), μπορείς να επιλέξεις ρούχα γυμναστικής στη θέση που είχες υπολογίσει για τα φορέματα.

Καλή επιτυχία!