5 tips που θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις όλα σου τα ρούχα στη βαλίτσα αν ταξιδεύεις μέσα στον χειμώνα

Γεωργία Βλαχοπούλου
5 tips που θα σε βοηθήσουν να χωρέσεις όλα σου τα ρούχα στη βαλίτσα αν ταξιδεύεις μέσα στον χειμώνα

Το να ταξιδεύεις μέσα στον χειμώνα είναι αρκετά challenging, ειδικά αν πρέπει να χωρέσεις όλα τα πουλόβερ που θες να πάρεις μαζί σου σε μια χειραποσκευή.

Και ποιος δεν θα ήθελε να ξεφύγει για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάνοντας ένα mini ταξίδι σε κάποιον προορισμό είτε εντός Ελλάδος είτε εκτός; Και δεν είναι απαραίτητο να πάρεις πολλές μέρες άδεια για να το προγραμματίσεις, αρκεί κι ένα τριήμερο κάπου. Αντίστοιχα δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις καρτερικά όλη τη χρονιά να έρθει το καλοκαίρι για να κάνεις ένα διάλειμμα και να επισκεφτείς έναν νέο προορισμό.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι αρκετά ευνοϊκές για να πας ένα ταξίδι, όπως και όλος ο χειμώνας, ο οποίος μάλιστα προσφέρεται για να ζήσεις ξεχωριστές εμπειρίες σε μέρη που για παράδειγμα είναι χιονισμένα και ίσως δεν έχει τύχει να επισκεφτείς ξανά.

Το μόνο «κακό» που έχει το να ταξιδεύεις μέσα στο χειμώνα είναι πώς θα χωρέσεις όλα τα ρούχα και τα πράγματα που θες στη βαλίτσα σου και ειδικά αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, πώς δεν θα ξεπεράσει το βάρος της τα επιτρεπτά όρια.

Αυτά τα tips, ωστόσο που θα διαβάσεις πιο κάτω θα σε βοηθήσουν να έχεις μαζί στο ταξίδι σου όλα όσα χρειάζεσαι.

1. Φόρεσε τα πιο ογκώδη ρούχα σου κατά τη διάρκεια ου ταξιδιού σου

Το να φορέσεις το χειμωνιάτικο παλτό και τις μπότες σου όταν αναχωρείς για τον προορισμό σου είναι πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να τα χωρέσεις στη βαλίτσα σου. Για να εξοικονομήσεις λοιπόν, χώρο την ώρα που ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου, επίλεξε τα πιο ογκώδη ρούχα σου να τα ενσωματώσεις στο outfit του ταξιδιού σας. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να τα φοράτε όλη την ώρα, γι' αυτό μπορείς να επιλέξεις ένα look με διάφορα layerings, έτσι ώστε αν ζεσταθείς κάποια στιγμή να μπορέσεις να αφαιρέσεις κάποιο ρούχο. Hot tip: Ένα πλεκτό πουλόβερ ή παλτό μπορεί εύκολα να σταθεί για ένα μαξιλάρι ταξιδιού σε μια μαξιλαροθήκη!

2. Πάρε μαζί σου πολλά λεπτά μπλουζάκια

Εάν πηγαίνεις κάπου που θα έχει πολύ κρύο, είναι προφανώς σημαντικό να έχεις μαζί σου αρκετά ζεστά ρούχα. Αλλά αντί να βάλεις πρώτα στη βαλίτσα σου τα πιο χοντρά πουλόβερ σου, δώσε προτεραιότητα στις λεπτές, ελαφριές μπλούζες που μπορείς να φορέσεις είτε μέσα από ένα πουλόβερ είτε μέσα από μια χοντρή ζακέτα. Πάρε λοιπόν, μαζί σου πολλά μακρυμάνικα μπλουζάκια, κορμάκια, κάλτσες μέχρι το γόνατο ή καλσόν που μπορείς να φορέσεις κάτω από άλλα ρούχα. Για να ολοκληρώσεις τα outfits σου, επίλεξε να πάρεις για από πάνω ρούχα που είναι φτιαγμένα από υλικά που είναι ζεστά αλλά όχι ογκώδη, όπως το ψεύτικο δέρμα, το βελούδο, το κασμίρι και το κοτλέ. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να προσπαθείς να χωρέσεις τα χοντρά σου πουλόβερ σε μια μικρή βαλίτσα.

3. Χρησιμοποίησε σακούλες που συμπιέζονται για να εξοικονομήσεις χώρο

Μπορείς να προσπαθήσεις να τυλίξεις τα ρούχα σου όσο πιο σφιχτά γίνεται, αλλά αν θέλεις πραγματικά να τα πακετάρεις αποτελεσματικά, μπορεί κάποιες φορές να χρειαστείς μερικές σακούλες συμπίεσης. Απλώς τοποθετείς τα ρούχα σου μέσα, τα σφραγίζεις και βγάζεις τον αέρα - είτε με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας είτε απλά πιέζοντας τη σακούλα συμπίεσης -ώστε τα ρούχα σου να πιάνουν λιγότερο χώρο απ' ότι κανονικά.

4. Πάρε ένα απλό παλτό μαζί σου και άφησε το μάλλινο στο σπίτι

Εάν πρέπει να βάλεις ένα παλτό στη βαλίτσα σου, το υλικό που θα επιλέξεις έχει μεγάλη σημασία. Τα παλτά από χοντρά υλικά όπως το μαλλί ή η ψεύτικη γούνα θα είναι πολύ δύσκολο να χωρέσουν στη βαλίτσα επειδή δεν συμπιέζονται εύκολα. Αντίθετα, πάρε μαζί σου ένα παλτό που είναι γεμισμένο με πούπουλα (σ.σ δηλαδή ένα bomber ή κάποιο που να είναι φτιαγμένο από ένα εναλλακτικό συνθετικό υλικό). Επειδή αυτά τα παλτά είναι πιο ελαφριά και έχουν σχεδιαστεί για να παγιδεύουν αέρα μέσα, μπορείς συνήθως να τα τυλίγεις ή να τα διπλώνεις δημιουργώντας ένα πιο συμπαγές σχήμα χωρίς πολλή προσπάθεια.

5. Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ για το κρύο

Επειδή φτιάχνεις μια μικρή βαλίτσα δεν σημαίνει ότι πρέπει να παγώσεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου. Αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ και γάντια ή γάντια μπορούν να σε κρατήσουν ζεστή, αν δεν μπορείς να πάρεις πολλά ρούχα μαζί σου για να κάνεις το layering που λέγαμε πιο πάνω. Δεδομένου ότι αυτά τα αντικείμενα είναι σχετικά μικρά, μη διστάσεις να πάρεις μαζί σου παραπάνω για παράδειγμα από ένα κασκόλ, έτσι ώστε να μπορείς έχεις διαφορετικό look, ακόμα κι αν φοράς το ίδιο παλτό όλη την ώρα.

pexels-vlada-karpovich-7368317-(1).jpg