Τσιπούρες στον ατμό με μελιτζάνες

Τσιπούρες στον ατμό με μελιτζάνες

Προσέχεις τη διατροφή σου; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας έδωσε την ιδανική συνταγή, για όσες θέλουν να μείνουν σε φόρμα, χωρίς να στερούνται τα αγαπημένα τους φαγητά. Προετοίμασε ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο, για το οποίο θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά, αλλά και ελάχιστο χρόνο. Αγόρασε φρέσκες τσιπούρες από το ιχθυοπωλείο της γειτονιάς σου, για να δημιουργήσεις σε λίγα μόλις λεπτά την εύκολη συνταγή, που είναι ιδανική ακόμη για αρχάριες μαγείρισσες! Τόσο η προετοιμασία, όσο και το ψήσιμο στον ατμό, θα σου φανούν… παιχνιδάκι!

Υλικά

6 τσιπούρες (των 350 - 500 γρ.)

3 ντομάτες ώριμες (μετρίου μεγέθους)

3 μελιτζάνες (μετρίου μεγέθους )

1 καρότο (μετρίου μεγέθους)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Στη συνέχεια, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετούμε κάθε ψάρι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή μία λαδόκολλα.

Έπειτα, πλένουμε τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε.

Κομματιάζουμε τη δάφνη και μαζί με μία μικρή ποσότητα από το μίγμα λαχανικών, την τοποθετούμε στην κοιλιά των ψαριών.

Μοιράζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κατά μήκος, πάνω σε κάθε ψάρι και τα περιχύνουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολλα σαν δεματάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε στον ατμό, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

aeg MATI KOUZINA 2