14 χρόνια μετά, οι s1NgLEs είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «ναι» του χωρισμού τους

Ανθή Μιμηγιάννη
14 χρόνια μετά, οι s1NgLEs είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «ναι» του χωρισμού τους

Στην πραγματικότητα, άλλος πήγε στο βουνό, άλλος ασχολείται με τη γιόγκα, κάποιοι κατακτήσανε βραβείο Χορν και κάποιοι άλλοι μιλάνε για τα ίδια πράγματα μέσω podcast. 

Στις 10 Μαρτίου 1997 κυκλοφόρησε το «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» (από το ναι του χωρισμού) και 7 χρόνια μετά, το 2004, κάναμε εικόνα και μέσα από τη συμμορία των s1NgLEs, μια ρεαλιστική τηλεοπτική παρέα ελεύθερων ατόμων, τα σάντουιτς στην πλατεία Μαβίλη, εκείνο το ψώνιο, τους πρώην, τους επόμενους.

Όπως και να το δει κανείς, το Mega μέσα από την περιγραφή του εκείνα τα χρόνια επέμενε πως οι Singles μπορεί να απενοχοποίησαν πολλά πράγματα, τη ζωή εκτός του παραδοσιακού «ζευγαριού» για παράδειγμα, αλλά σίγουρα ύμνησαν με κάθε τρόπο τη δύναμη της φιλίας.

Η Μαρία Σολωμού ψάχνει φοιτητικό σπίτι για τον γιο της στη Σύρο με το νέο της ανατρεπτικό look

1664196398011-620220545-mega_LARGE_t_17761_56498.jfif

Η συνένοχη παρέα, έθιξε θέματα που αφορούν τους νέους και τους λιγότερο νέους (τη μοναξιά, τη μητρότητα, το περιβάλλον, το aids, τη διαφορετικότητα, την τέχνη…) με τρόπο απλό, καθημερινό, άμεσο και καθόλου διδακτικό. Οι s1NgLes 1, 2, 2 1/2, 3 κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα στο τηλεοπτικό τοπίο και να γίνουν μία σειρά talk of the town.

Οι έρωτες, οι απογοητεύσεις, οι περιπέτειες, οι φιλίες, η μοναξιά, η συντροφικότητα μια παρέας «μονάδων» που έγιναν παρέα. Μια παρέα τόσο δεμένη και τόσο γοητευτική που μπήκαν στη ζωή μας για μία, δύο, δυόμιση και τελικά τρεις σαιζόν.

18 χρόνια από την πρώτη προβολή του iconic πλέον σίριαλ και 14 από τη λήξη των Singles και οι παρέα των μονάδων για την παρέα των μονάδων είναι «σαν να μην πέρασε μια μέρα» από εκείνο το «ναι» του χωρισμού με τη σειρά.

Πώς είναι σήμερα οι βασικοί πρωταγωνιστές των Singles;

Από το 2004, η ερώτηση «είσαι ελεύθερος/η», αντικαταστάθηκε από το «είσαι single»; Σε αυτή τη μικρή αλλαγή σίγουρα δεν συνετέλεσε η «στροφή» μας προς την Ευρώπη, αλλά η τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega Channel. Η σειρά Singles ή αλλιώς s1NgLEs, σε σενάριο Γιώργου Φειδά και σκηνοθεσία Παναγιώτη Κράββα και Στέφανου Μπλάτσου, ήταν εξαιρετικά καινοτόμος για τα δεδομένα της εποχής και, αν και στην αρχή σε κάποιους «ξένισε» όλη αυτή η άγνωστη προσέγγιση, δεν άργησε να καθηλώσει το κοινό.

Ο γιος της Μαρίας Σολωμού μοιάζει σε εκείνη εξωτερικά αλλά έχει περισσότερα κοινά με τον Αθανασίου

Θεωρίες ζωής βρίσκουν την εφαρμογή τους στη ζωή των ηρώων, ενώ θίγονται ζητήματα όπως η ανατροφή ενός παιδιού αποκλειστικά από τη μητέρα του, η πολύ ενεργή και απενεχοποιημένη γυναικεία σεξουαλικότητα, η ζωή ατόμων με ειδικές ικανότητες, η πατρική απόρριψη, αλλά και ζητήματα ισότητας στην εργασιακή ζωή. Όλα αυτά υπό το πρίσμα γρήγορης ροής και εξέλιξης γεγονότων, απίστευτων συμβάντων και συμπτώσεων και φυσικά ατελείωτου χιούμορ.

Πολλοί είναι που την κατατάσσουν στις διαχρονικά αγαπημένες τους κωμωδίες, καθώς οι χαρακτήρες της παραμένουν επίκαιροι και σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη σεζόν προβολής του. Και αν η «Ράνια», aka Μαρία Σολωμού, παραμένει πολύ ενεργή στα πράγματα, πολλοί έχουν έκτοτε λίγο αποστασιοποιηθεί από τα φώτα, κρατώντας πιο χαμηλούς τόνους.

Η Μαρία Σολωμού λοιπόν δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού έκτοτε η καριέρα της εκτοξεύθηκε. Παραμένει η εκρηκτική «Ράνια» της καρδιάς μας, συμμετέχει σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές και πλέον έχει και το δικό της Podcast. Το signature μαλλί έχει ευτυχώς διατηρηθεί και τη διαφοροποιεί από κάθε άλλη.

https://www.instagram.com/p/Cim7OKFIxvM

Η Σάννυ Χατζηαργύρη, η ζωηρή «Λίλα» και κολλητή φίλη της Ράνιας, επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική, προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της και την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Μίντζια. Όλα αυτά μέχρι φέτος, τη θεατρική σεζόν 2022-2023, καθώς επιστρέφει θεατρικά στην παράσταση Ποντικοπαγίδα.

Μιλώντας στο «Πρωινό μας», η ίδια εξήγησε: «Είχα την επιλογή να μπορέσω να αφιερωθώ στα παιδιά μου, οπότε το έκανα. Τώρα όμως που μεγάλωσαν τα παιδιά ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε δυναμικά. Ο ρόλος της μητέρας είναι όνειρο. Έχει τις δυσκολίες του, είναι μια πίστα αρκετά δύσκολη. Είναι ότι ωραιότερο θα μπορούσα εγώ να ζήσω».

Δεν διαθέτει social media και οι σχέσεις της γενικά με το κινητό και την τεχνολογία δεν είναι οι καλύτερες. Όλα αυτά και άλλα πολλά, τα αποκάλυψε καλεσμένη στην εκπομπή της Μαρίας Σολωμού, σε ένα απολαυστικό reunion, που λάτρεψαν οι θαυμαστές τους.

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης ή αλλιώς «Περιστερόπουλος» έχει ακολουθήσει μια οδό παρόμοια με της προαναφερθείσας συναδέλφου του. Πιο συγκεκριμένα, επέλεξε να αποτραβηχτεί από τα φώτα και να αφιερωθεί στην οικογένειά του, εγκαταλείποντας και την Αθήνα. Πλέον μένει στο Πήλιο με τη σύζυγό του, Όλγα Θανασιά και ασχολείται με τα αγροτικά, φροντίζοντας τα δικά του μελίσσια.

Πιστός στην επιλογή του, δεν είχε κάνει κάποια τηλεοπτική εμφάνιση μέχρι πριν από μερικούς μήνες που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα. «Επέλεξα να ζήσω σε ένα βουνό. Από τη μία έβλεπα το βουνό, από την άλλη το φεγγάρι, και κάτι μέσα μου, μου είπε “εδώ θα ζήσεις εσύ”. Έκανα θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, αλλά μετά ένιωσα ότι είχα αδειάσει. Το θέατρο δεν είναι κάτι που μπορείς να δίνεις συνέχεια. Και είπα “φεύγω, πάω στο Πήλιο”. Οι άνθρωποι κάνουμε πορείες, όχι καριέρες. Δεν εγκατέλειψα ποτέ το θέατρο και την υποκριτική, απλά περιμένω κάτι που να με εκφράζει. Το εύκολο και το δύσκολο το έχω αποβάλει από μέσα μου. Υπάρχει θέλω και δε θέλω. Όταν γονατίζω ξανασηκώνομαι, δεν με πτοούν οι κακουχίες».

https://www.instagram.com/p/CiaDZwDqLmT
https://www.instagram.com/p/CQbagIvp3eH

Ο Αντώνης Φραγκάκης, ο γοητευτικός «Λουκάς», που έκλεψε την καρδιά της «Ράνιας», ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο, έκανε το πέρασμά του από την υποκριτική και πλέον ασχολείται με τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Είναι συνιδρυτής και εκπαιδευτής γιόγκα στο Somawareness και δεν παραχωρεί τηλεοπτικές εμφανίσεις. Μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τη βρίσκουμε στην ιστοσελίδα ow.gr και τη Μ. Γκόγκου, όπου μίλησε κυρίως για τη νέα του ζωή. «Η γιόγκα είναι ένα από τα λίγα συστήματα που συνδυάζουν συνέχεια το σώμα, την αναπνοή και το μυαλό. Γι’ αυτό μπορεί να φέρει ό,τι είναι ζητούμενο στη γιόγκα: την ησυχία στο μυαλό. Γι’ αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους. Γιόγκα δεν είναι να κάνεις τούμπες στον αέρα, αυτό θα ήταν κάποιο άλλο είδος. Γιόγκα είναι η ησυχία στο μυαλό. Και για την ησυχία στο μυαλό δεν χρειάζεται να έχεις σωματική ευκινησία ή κάποια συγκεκριμένη φυσική κατάσταση».

https://www.instagram.com/p/CdIP14YIZrH
https://www.instagram.com/p/Cbso5DHLknN

Ο Μάξιμος Μουμούρης υποδύθηκε τον «Ορέστη», αλλά ήταν μόνο μια μικρή στάση στην πολυετή καριέρα του. Έχοντας παντρευτεί την πολιτικό Νάντια Γιαννακοπούλου, είναι μπαμπάς τριών κοριτσιών. Παρόλο που σπάνια απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας, παραμένει πολύ ενεργός στον χώρο της υποκριτικής, θεατρικά και τηλεοπτικά. Από την περσινή τηλεοπτική σεζόν, τον βλέπουμε στη «Γη της Ελιάς» του Mega.

https://www.instagram.com/p/CRrZ9oAtyx6
https://www.instagram.com/p/CiXmT8gNFuu

Η «Μάρω», aka Παναγιώτα Βλαντή, είναι επίσης εξαιρετικά ενεργή υποκριτικά και μετά τη συμμετοχή της στους Singles. Ακολούθησε η συμμετοχή σε πολλές τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές δουλειές (Μαύρα Μεσάνυχτα, Δέκατη Εντολή κλπ), ενώ το 2021 ντύθηκε και νυφούλα στο πλευρό του άντρα της ζωής της Γιάννη Βλάχου.

https://www.instagram.com/p/Chzmwfaonii
https://www.instagram.com/p/CTEc3u4A-GY

Ο ταλαντούχος «Αρθούρος», Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους ηθοποιούς της γενιάς του. Υποψήφιος για το Βραβείο Δημήτρης Χορν δύο φορές, βραβευμένος ως καλύτερος νέος δημιουργός για την ερμηνεία του στην παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» και τρεις φορές βραβευμένος με τον τίτλο καλύτερης ερμηνείας στα βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος, έχει σίγουρα πολλά για να παινευτεί.

Εκτός από την πορεία του στην τηλεόραση, αξιοσημείωτοι είναι και οι ρόλοι που έχει υποδυθεί στο σινεμά, σε ταινίες όπως «Ένας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή.

Ο Άρης Σερβετάλης ή αλλιώς ο ευαίσθητος «Φώτης» που στους Singles «έσπασε» τα ενοχλητικά στερεότυπα περί τοξικά αρρενωπού άντρα, ακολούθησε εξίσου θαυμαστή πορεία. Θεατρικές παραστάσεις όπως η «Μήδεια», αλλά και ταινίες όπως, «Ο άνθρωπος του Θεού», «The Waiter» (που του χάρισε το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), τον αναδεικνύουν σε έναν από τους αγαπημένους κοινού και κριτικών.

https://www.instagram.com/p/CeiUVbBLDLT
https://www.instagram.com/p/CcXRSyku37p

Ο Σωκράτης Πατσίκας ή αλλιώς «Μπίλη» έγινε πολύ δημοφιλής μέσα από τον ρόλο του στους «Singles», αλλά έκτοτε δεν υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός. Συμμετείχε σε σειρές όπως τα «7 Ζωές», «Ελεύθερος κι ωραίος» και «Οι Βασιλιάδες» αλλά έκτοτε έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και από την ίδια την Αθήνα. Πλέον βρίσκεται στην Ύδρα, όπου έχει ανοίξει το δικό του κατάστημα με δώρα.

Τη σεζόν 2021, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου «Love it», όπου και εξήγησε: «Δεν είμαι από την Ύδρα ήρθα πριν από 6 χρόνια και ερωτεύτηκα το νησί και λόγω τους επαγγέλματος με τις καλοκαιρινές περιοδείες δεν μπορούσα να το χαρώ. Αποφάσισα και άνοιξα ένα κατάστημα με την προοπτική να στηρίζω τους Έλληνες καλλιτέχνες. Όλα τα προϊόντα είναι από Έλληνες παραγωγούς. Μου αρέσει όταν έρχεται κάποιος ξένος να αγοράσει τα πράγματα και να πάει στην χώρα του να λέει κοίτα τι πήρα από την Ελλάδα. Είναι κάτι το οποίο το ξεκίνησα μόνο για να περνάω τα καλοκαίρια μου εδώ πέρα, μόνο για τα καλοκαίρια όμως δεν αφήνω την αγάπη μου στο θέατρο».

https://www.instagram.com/p/CBFlvytJVoN
https://www.instagram.com/p/CAFMBWHgWyW

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου, παραμένει πολύ ενεργός και χρησιμοποίησε τη συμμετοχή του στους Singles ως αφορμή να εκτοξευθεί η καριέρα του. Ακολούθησαν πολλές ακόμη δουλειές, αφού υποδύθηκε τον «Μάκη», σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο. Σειρές όπως το «LAPD», «Αγγελική», «Λόγω Τιμής» και «Ου Φονεύσεις». Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του ήταν ο ρόλος στην παράσταση Mistero Buffo, για τον οποίο τιμήθηκε με βραβείο Χορν.

https://www.instagram.com/p/CQS7exrl3VU
https://www.instagram.com/p/CcplNBwI9B_

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης υποδύθηκε τον «Τζάμπα» σε πολύ λίγα επεισόδια της σειράς. Αρκούσαν όμως για να εκτοξευθεί η δημοφιλία του και έκτοτε άρπαξε κάθε ευκαιρία προκειμένου να εξελιχθεί καλλιτεχνικά. Τον είδαμε σε σειρές όπως αυτή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "4 (τέσσερις)", σε παραστάσεις όπως το "Αυστηρώς Ακατάληπτο", σε ταινίες όπως το «Mamma Mia! Here we go again» αλλά και talent shows όπως το «The Voice» όπου τον είδαμε ως κριτή. Πολύ γνωστές έχουν γίνει και οι επιτυχίες του στο τραγούδι όπως το «Φίλα με ακόμα» με τον Κωστή Μαραβέγια και το «Madame».

https://www.instagram.com/p/ChAO7-dM5Ji
https://www.instagram.com/p/CbSqVUsMQA1