Δάνος Μουρατίδης - Κική Κούσογλου & 5 υποθέσεις όπου η Αγγελική Νικολούλη «έριξε» φως στο τούνελ

Δάνος Μουρατίδης - Κική Κούσογλου & 5 υποθέσεις όπου η Αγγελική Νικολούλη «έριξε» φως στο τούνελ
Instagram

Μπορεί το Φως στο Τούνελ να μην επιστρέφει ακόμα στους δέκτες μας, όμως η είδηση πως ο Δάνος Μουρατίδης, ο δολοφόνος της Κικής Κούσογλου έχει αποφυλακιστεί, μας συγκλόνισε.

«Ξέρεις ότι έχεις μπλέξει όταν σε καλεί η Αγγελική Νικολούλη και σου λέει ότι θέλει να τα πείτε», θα γράψει πριν χρόνια εύστοχα ένας χρήστης του Twitter.

Πράγματι και εμείς, αν είχαμε διαπράξει ένα οποιοδήποτε έγκλημα, θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος του οποίου τη φωνή θα θέλαμε να ακούσουμε.

Η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού στην Αγγελική Νικολούλη πηγάζει από πολλούς και διάφορους λόγους, όλοι έγκυροι και όλοι εξίσου σημαντικοί.

Πρώτα απ’ όλα, ποιος δεν θα θαύμαζε μια γυναίκα χάρη στην οποία τόσες οικογένειες μπόρεσαν να ξανακοιμηθούν ήσυχες το βράδυ, τόσοι αδικημένοι δικαιώθηκαν, τόσοι ένοχοι πήραν τον δρόμο που τους άξιζε. Εκτός αυτού, παραμένει προσιτή μέσα στην αυστηρότητά της, γλυκιά μέσα στην επιβλητικότητα που αποπνέει το βλέμμα της και το καλύτερο: Δεν χάνει το χιούμορ της. Ατάκες όπως «φιλάκια» και το επικό «διπλά φιλάκια», «έλα η Αγγελική η Νικολούλη είμαι. Έμαθα ότι είπες να ψοφήσω» και το «Είστε όλοι κούκλοι» στους συνεργάτες της έχουν αφήσει εποχή.

https://www.instagram.com/p/B1VwG3XFVyL
https://www.instagram.com/p/B6iML4gF97v

Πριν όμως μεταβεί στην Αθήνα και αρχίσει να μετατρέπεται σε Ελληνίδα Αγκάθα Κρίστι, έμενε στον Πύργο Ηλείας όπου και γεννήθηκε. Από μικρή ηλικία άρχισε να διαφαίνεται το ταλέντο της στη συγγραφή, με ποιήματά της να δημοσιεύονται στις εφημερίδες του Πύργου «Παρατηρητής» και «Ευθύνη» όταν ακόμη πήγαινε σχολείο.

https://www.instagram.com/p/B-7rdgTp02X

Μπαίνοντας στη δημοσιογραφία, καταπιάστηκε αμέσως με το αστυνομικό ρεπορτάζ, αποτελώντας την εξαίρεση σε έναν για τα καλά ανδροκρατούμενο χώρο. Πρόκειται για την ακρίβεια για την πρώτη γυναίκα αστυνομική ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε όμως να μην πετύχει κάποιος με τη δική της οξυδέρκεια, ευστροφία, μνήμη, παρατηρητικότητα, διορατικότητα και ένστικτο, όποιου φύλου και αν ήταν.

https://www.instagram.com/p/CEwc2i0FsAX

Πλέον, μετρά περισσότερα από 30 χρόνια στη μάχιμη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες της Πάτρας, μέχρι που η «Απογευματινή» την κάλεσε στην Αθήνα για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ήξερε καλά: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και έρευνα. Έκτοτε, η πορεία της είναι γνωστή σε όλους και το όνομά της πλέον έχει άρρηκτα συνδεθεί με την εξιχνίαση απαιτητικών υποθέσεων και αποκρουστικών εγκλημάτων.

6 από τις υποθέσεις που «έριξε» Φως στο τούνελ και που «πάγωσαν» τον πανελλήνιο

Ο τίτλος της πολύχρονης πια πορείας της εκπομπής της, Φως στο τούνελ», έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική τηλεόραση και σίγουρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καριέρας της. Στο πλαίσιο αυτής, έχει εξιχνιάσει απίστευτες υποθέσεις, με τους πολύπειρους και ικανότατους συνεργάτες της και τα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα της. Υποθέσεις που έμοιαζαν αδύνατο να λυθούν ή που όλοι είχαν στρέψει αλλού το βλέμμα τους, την ώρα που η Αγγελική Νικολούλη «ξετύλιγε το κουβάρι» μεθοδικά και στοχευμένα βοηθώντας έτσι στο έργο της αστυνομίας.

Φως στο Τούνελ: Το μοτίβο που ακολουθεί η Αγγελική Νικολούλη πρόδωσε την αλήθεια

Κική Κούσογλου- Δάνος Μουρατίδης

Τον Απρίλιο του 2005, βρέθηκε δολοφονημένη η 20χρονη Κική Κούσογλου στη Βέροια. Κανείς δεν μπορούσε αρχικά να αντιληφθεί ότι ο 23χρονος σύντροφός της Δάνος Μουρατίδης, που έντρομος την αναζητούσε- μιλώντας ο ίδιος ακόμη και στο «Φως στο Τούνελ»- ήταν ο δράστης. Παρανοϊκά ζηλιάρης και πιεστικός, την στραγγάλισε προκαλώντας της ασφυξία, λίγο αφότου του ζήτησε να χωρίσουν.

Η Αγγελική Νικολούλη είχε βάλει από την αρχή των ερευνών τον 23χρονο στο στόχαστρό της, ενώ λίγο αργότερα θα δήλωνε: «Κατάλαβα, όταν τον είδα απέναντί μου, ότι κάτι έτρεχε. Φαινόταν ότι ήταν ένοχος». Εν τέλει, μετά από τέσσερις μήνες πιέσεων, ο Δάνος Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα ενώ στη δίκη δήλωνε ενώπιον της οικογένειάς της:

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήμασταν πέντε χρόνια μαζί, σαν παντρεμένοι. Κάποιες φορές μαλώναμε, χωρίζαμε για έναν μήνα, τρεις μέρες και τα ξαναβρίσκαμε».

Φαίνεται πάντως, πως ο 41χρονος σήμερα Δάνος, βρήκε νέο έρωτα και τον ζει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Δάνος αποφυλακίστηκε το 2021 από τις φυλακές των Διαβατών, έχει φτιάξει και πάλι τη ζωή του και βάσει του ρεπορτάζ μένει σε χώρα του εξωτερικού με τη σύζυγό του. Μετά την αποφυλάκισή του, έφυγε από την Ελλάδα και ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν ότι 18 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της Κικής, έχει ήδη βγει από τη φυλακή.

Κωστής Πολύζος

Ποιος θα ξεχάσει την υπόθεση του Κωστή Πολύζου το 2011, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών δολοφονήθηκε από την ίδια του τη μητέρα και τον πατριό του; Το ζευγάρι των δολοφόνων είχε μάλιστα παραχωρήσει συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη αναζητώντας τον άτυχο Κωστή, τον οποίο και είχαν δηλώσει ως αγνοούμενο. Εν τέλει, η δημοσιογράφος βοήθησε στο να αποκαλυφθεί ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε από εκείνους που δήθεν τον αναζητούσαν, τη μητέρα του, Δέσποινα Κουτσέγκου, και τον πατριό του, Χρήστο Ντιό. Το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι του πατριού του από έναν κυνηγό, μετά από έξι μήνες.

Γιώργος Νικολαΐδης και Σούλα Καλαθάκη

Πίσω στο 1998, το πανελλήνιο είχε σοκαριστεί από την αποκάλυψη της διπλής δολοφονίας του Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη. Ενώ ήταν εξαφανισμένοι για τέσσερις ολόκληρους μήνες, στις αρχές Απριλίου του 1998 επιβεβαιώθηκε πως ήταν νεκροί. Χρειάστηκαν 17 ολόκληρες εκπομπές έως ότου τελικά να αποκαλυφθεί ο ένοχος, με την καθοριστική συμβολή της Αγγελικής Νικολούλη, στην οποία και στράφηκε η μητέρα της Σούλας Καλαθάκη. Οι δράστες – «παιδιά καλών οικογενειών», όπως έχει χαρακτηριστικά επισημάνει η δημοσιογράφος, βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Τάνια Χαριτοπούλου

Πίσω στο 1998, δολοφονήθηκε η 27χρονη Τάνια Χαριτοπούλου από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Με τις επίμονες έρευνες της Αγγελικής Νικολούλη, αποδείχθηκε ότι η νεαρή γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στα χέρια του συντρόφου της Σπύρου Καββαδία, ο οποίος και την σκότωσε χωρίς ακόμη να έχει αποκαλύψει το μέρος που πέταξε το σώμα της.

Δημήτρης Γραικός

Τον Νοέμβριο του 2016 εξαφανίστηκε από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο 59χρονος επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός. Μετά από πολλές έρευνες και ενώ η προσοχή όλων είχε στραφεί αλλού, η Αγγελική Νικολούλη «έκανε το θαύμα της» τον Μάιο του 2019 και αποκάλυψε ότι ήταν ο ίδιος του ο συνεργάτης εκείνος που τον σκότωσε και τελικά τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του.

Καρολάιν Κράουτς

Η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου του 2021, συγκλόνισε το πανελλήνιο 2 σχεδόν χρόνια πριν. Ένοχος τελικά ο σύζυγός της, πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος επί 37 ημέρες προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι είχαν πέσει θύματα ληστείας. Η συμβολή της Αγγελικής Νικολούλη ήταν καθοριστική για να διαφανεί πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε τη γυναίκα του και τον σκύλο τους και άφησε το παιδί τους, τη μικρή Λυδία, δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας της.

Η μητέρα Αγγελική Νικολούλη

Η δημοσιογράφος το 1987 αποφάσισε να «εξιχνιάσει» μια ακόμη υπόθεση, αυτή του έγγαμου βίου. Έτσι, παντρεύτηκε τον αστυνομικό Γιάννη Μουσούλη, με τον οποίο και υπήρξε ζευγάρι για 22 ολόκληρα χρόνια- μέχρι το 2009 που πήραν διαζύγιο.

Εκείνος υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος και έγινε κουμπάρος στον γάμο τους και μετέπειτα νονός του γιου τους, Κωνσταντίνου. Πλέον ο Κωνσταντίνος Μουσούλης είναι 35 ετών και έχει «ανοίξει τα φτερά του» για τα καλά.

https://www.instagram.com/p/CS_4eVDIg_a
https://www.instagram.com/p/ByD7wwCAAS9
https://www.instagram.com/p/BmOP4HmHsxz

Εκείνον τον κέρδισε η τέχνη, η έβδομη για την ακρίβεια. Έτσι, σπούδασε στο Bournemouth University της Μεγάλης Βρετανίας και όταν στη συνέχεια αποφάσισε να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο, μετέβη στις ΗΠΑ. Σπούδασε και στο Los Angeles Film School και έπειτα ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής στο Los Angeles. Πρόκειται για την Homeric Pictures η οποία ασχολείται με το promo νέων καλλιτεχνών.

https://www.instagram.com/p/BxspRQvFmTW

Όταν μάλιστα βραβεύτηκε για την ταινία μικρού μήκους «Beautiful», η περήφανη μαμά Αγγελική Νικολούλη, θέλησε να τον συγχαρεί και δημόσια λέγοντας: «Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ηρωίδα μία νεαρή Ινδή που παραμορφώθηκε από οξύ που της έριξαν στο πρόσωπο. Μια γυναίκα από τις πολλές που γίνονται θύματα μιας αρρωστημένης νοοτροπίας. Μια γυναίκα που καταφέρνει την εσωτερική της ίαση. Μια ταινία που έχει ήδη τις πρώτες διακρίσεις στη διαδρομή της για τα φεστιβάλ. Μπράβο στον Κωνσταντίνο και σε όλους τους νέους που αφουγκράζονται τα προβλήματα της Κοινωνίας και ευαισθητοποιούν με τον τρόπο τους τον κόσμο».

https://www.instagram.com/p/CYEn3tfI1z1
https://www.instagram.com/p/B6GsHiLA3W0

Ενώ και εκείνος έχει αναφερθεί δημόσια στη μητέρα του, γράφοντας: «27 χρόνια. Κάθε υπόθεση και μια ουλή στην ψυχή. Εσύ βλέπεις μια ερευνητική και τηλεοπτική επιτυχία, εγώ μια ακόμα θυσία στην προσωπική της ζωή και την υγεία της. Κι αυτό, για την αναζήτηση της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης. Με σεβασμό και περηφάνια στην ψυχική συνεισφορά σου όλα αυτά τα χρόνια και στο κοινωνικό σου έργο».

https://www.instagram.com/p/Ccagrmqss0w

Το inside joke με τα κόκκινα σακάκια

Ένας ακόμη τελικά (όπως αποδείχθηκε) αστικός μύθος, ήθελε την απόχρωση των σακακιών της Αγγελικής Νικολούλη να συνδέεται με την εξιχνίαση ή μη ενός μυστηρίου.

Έτσι, όταν εμφανίζεται στο «Φως στο τούνελ» φορώντας κόκκινο σακάκι, πολλοί σπεύδουν να χαρούν εικάζοντας πως τους στέλνει κάποιου είδους μήνυμα ότι έχει βρει τον ένοχο. Όσο ενδιαφέρον και αν φαντάζει αυτό όμως, το έχει διαψεύσει η ίδια σε συνέντευξή της στη «Real», όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς συμβαίνει με το περιβόητο κόκκινο σακάκι.

«Το διάβασα και εγώ και γέλασα! Φυσικά και δεν συμβαίνει αυτό. Η επιλογή των ρούχων μου έχει να κάνει περισσότερο με τη διάθεσή μου. Η αλήθεια είναι ότι σε υποθέσεις μυστηρίου που απαιτούν δύσκολη έρευνα και ισορροπίες ακροβάτη, επιλέγω το κόκκινο. Με το μαύρο δεν τα πάνε καλά οι τηλεθεατές», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Η αλήθεια πάντως είναι πως στο «Φως στο Τούνελ» που μετράει περισσότερα από 900 επεισόδια, φορά όντως πολύ συχνά outfits με κάποια κόκκινη «πινελιά», είτε σακάκι, είτε πουκάμισο είτε ακόμα και φουλάρι.

https://www.instagram.com/p/CGVX0ooFJu2