«Έχε το νου σου στο παιδί»: Η Κλέλια Ρένεση το έχει στο νου της το παιδί όπως πρέπει όλοι μας

«Έχε το νου σου στο παιδί»: Η Κλέλια Ρένεση το έχει στο νου της το παιδί όπως πρέπει όλοι μας
Instagram

Κλέλια Ρένεση και Κοραλία βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή σε μια πορεία με ειρηνική διάθεση που δυστυχώς πήρε άλλη τροπή. 

Στον απόηχο της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη την Τρίτη (28/2) τα αμέτρητα «γιατί» είναι εκείνα που τυραννάνε κάθε ενσυναίσθητο πολίτη που είναι συγκλονισμένος με τα θύματα που ήταν κατά κύριο λόγο νέα παιδιά. Σε αυτόν τον απόηχο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (5/3) στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στο Σύνταγμα δόθηκε το ραντεβού του αγανακτισμένου κόσμου που κρατούσε πανό και φώναζε συνθήματα με φόντο τα 57 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό που αφέθηκαν ως ένδειξη πένθους στους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα και απάνθρωπα από τη ζωή.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και η Κλέλια Ρένεση που βρέθηκε στο σημείο μαζί με την κόρη της, Κοραλία.

Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά για το δυστύχημα στα Τέμπη και διαδηλώνει με την κόρη της

Τα επεισόδια

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης, σε μια ατμόσφαιρα στο κέντρο που ήταν αποπνικτική από τους καπνούς.

Η Κλέλια Ρένεση, που ήταν στην καρδιά των γεγονότων, μαζί με την κόρη της, Κοραλία, και που στη διαμαρτυρία ήταν επίσης οικογένειες, φοιτητές, μαθητές, ηλικιωμένοι, έγραψε με τη σειρά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

«Κατεβήκαμε με τα παιδιά μας δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και μας ρίξατε όλη τη ληγμένη χημεία της αποθήκης σας! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ! ΑΝΑΝΔΡΟΙ!».

Ιφιγένεια Μήτσκα: Η τραγική συνωνυμία με τον Γιώργο Μήτσκα από το λεωφορείο στα Τέμπη

https://www.instagram.com/p/CpZ-AsvoZv3

Όπως φαίνεται και από το post παραπάνω μαμά και κόρη προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σημείο ρίψης των χημικών καλύπτοντας με φουλάρια τα πρόσωπά τους. «Μας πνίξατε στα χημικά. Ντροπή» ακούγεται να φωνάζει με τρόμο και αγανάκτηση η Κλέλια Ρένεση.

Τόσο αυτή η πορεία, όσο και άλλες που πραγματοποιήθηκαν λίγα 24ωρα πριν, εκτός από το «τέλος στην ανοχή», είχαν επίσης ως κοινό τόπο το «έχε το νου στο παιδί» ή αλλιώς τους στίχους του τραγουδιού του Παύλου Σιδηρόπουλου.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους. Tριγυρίζουν εκεί»

Δυστυχώς, κάποιοι εκτόξευσαν λεκτικά πυρά στην Κλέλια που πήγε στη διαμαρτυρία μαζί με την κόρη της, όπως και άλλες οικογένειες έπραξαν στο πλαίσιο της αγανάκτησης και μη γνωρίζοντας την τροπή που θα έπαιρνε όλο αυτό.

Τα λεκτικά πυρά αφορούσαν σε έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και πολύ σωστά σε αυτά τα σχόλια απάντησαν πολλοί άνθρωποι προς υπεράσπιση της Κλέλιας. Ενδεικτικό είναι το παρακάτω σχόλιο ενός χρήστη του Instagram:

klelia renesi

«Γιατί τη βρίζετε που πήγε με το παιδί της; δεν είναι η μόνη. Πολλοί άνθρωποι έχουν πάει με τα παιδιά τους. Είδα κ κάτι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο...έλεος κάποιοι...ηρεμήστε λίγο....τα ΜΑΤ δεν είχαν καμία δουλειά να είναι εκεί, πόσο μάλλον να πετάξουν χημικά...είστε με τα καλά σας;».

Θεωρούμε δεδομένο πως η Κλέλια Ρένεση, όπως και κάθε πολίτης που βρέθηκε στη διαμαρτυρία που είχε ειρηνικό χαρακτήρα, έχει στο νου το παιδί. Και όχι μόνο το δικό της παιδί. Και αυτό φαίνεται στη στάση ζωής της γενικότερα. Όπως θα έπρεπε να έχουμε όλοι στο νου μας το παιδί όχι απλά σε πορείες διαμαρτυρίες αλλά καθημερινά.

Η συγκέντρωση για τα Τέμπη, ήταν για τα θύματα και φυσικά για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Εκεί πρέπει να σταθούμε.

«Συγγνώμη αλλά αποτύχαμε»: Η Ρεγγίνα Μακέδου είπε τα πάντα για την τραγωδία με τρεις αναρτήσεις

Η ανάρτηση της Κλέλιας μετά τα γεγονότα

Μαμά και κόρη επέστρεψαν ασφαλείς σπίτι τους.

«Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, εγώ κ το παιδί μου είμαστε καλά μιας κ φυγαδευτήκαμε πολύ γρήγορα μακριά απ' τα χημικά με τη βοήθεια φίλων. Μεγάλη η βοήθεια που δόθηκε κ στους ηλικιωμένους που έπρεπε να πηδήξουν μια μάντρα πλαγίως της βουλής για να σωθούν», έγραψε ανάμεσα σε πολλά άλλα η Κλέλια στην ανάρτηση που ακολουθεί.

Η Κλέλια Ρένεση ξεσπά για το δυστύχημα στα Τέμπη και διαδηλώνει με την κόρη της

https://www.instagram.com/p/Cpb3jcpqQRc

Ο παράδεισος της Κλέλιας Ρένεση είναι εκτός Αθηνών, έχει την τρέλα της αυτάρκειας & τέλεια χρώματα