Αποχαιρετώντας τον Julian Sands: Ποιος ήταν ο Βρετανός ηθοποιός που πέθανε στα βουνά της Καλιφόρνια

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Αποχαιρετώντας τον Julian Sands: Ποιος ήταν ο Βρετανός ηθοποιός που πέθανε στα βουνά της Καλιφόρνια

Η πιο δυσάρεστη επιβεβαίωση ήρθε. Ο Julian Sands πέθανε όσο έκανε πεζοπορία στην άγρια φύση της Καλιφόρνια.

Είναι επιβεβαιωμένο: Ο Julian Sands άφησε την πνοή του στους λόφους της Καλιφόρνια και εμείς θυμόμαστε τη ζωή και τους ρόλους του.

Ήρθε η επιβεβαίωση για τον Julian Sands

Ο θάνατος του αγνοούμενου από τον Ιανουάριο Βρετανού ηθοποιού Julian Sands επιβεβαιώθηκε, αφού η σορός που βρέθηκε στα βουνά Σαν Γκάμπριελ στην νότια Καλιφόρνια ταυτοποιήθηκε ως η σορός του.

Ο Sands, ο οποίος ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες, μεταξύ των οποίων και η ταινία του 1985 A Room With A View, δηλώθηκε από την οικογένειά του ως αγνοούμενος στις 13 Ιανουαρίου.

Julian Sands: Η ανατριχιαστική εξέλιξη, ο κόσμος που ευελπιστεί ακόμα & αυτοί που λένε συλλυπητήρια

Ο 65χρονος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας στη χιονισμένη περιοχή Mount Baldy των βουνών Σαν Γκάμπριελ της Καλιφόρνια. Πριν λίγες ημέρες, πεζοπόροι που περνούσαν από την περιοχή που φέρεται να εξαφανίστηκε ο ηθοποιός, βρήκαν ανθρώπινα μέλη και μια σωρό, τα οποία και στάλθηκαν στο γραφείο του ιατροδικαστή για ταυτοποίηση.

https://www.instagram.com/p/Cn2ycVOvPhS/

Εχθές, αυτή η ταυτοποίηση ήρθε, με τις αρμόδιες αρχές να επιβεβαιώνουν πως το πτώμα είναι του Βρετανού ηθοποιού, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ακόμα η αιτία θανάτου του:

"Η διαδικασία ταυτοποίησης του πτώματος που εντοπίστηκε στο όρος Baldy στις 24 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε και ταυτοποιήθηκε θετικά ως ο 65χρονος Julian Sands από το Βόρειο Χόλιγουντ.

'Ο τρόπος θανάτου εξακολουθεί να διερευνάται, εν αναμονή περαιτέρω αποτελεσμάτων εξετάσεων'.

Ο Sands, μανιώδης πεζοπόρος και ορειβάτης, είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος τον Ιανουάριο, αφού ξεκίνησε για την κορυφή που υψώνεται πάνω από 10.000 πόδια ανατολικά του Λος Άντζελες. Η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που κατέστησε και αδύνατη την αναζήτησή του.

Ωστόσο έκτοτε, η το τμήμα του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο έχει πραγματοποιήσει οκτώ έρευνες. Στην πιο πρόσφατη αποστολή αναζήτησης, στις 17 Ιουνίου, συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εθελοντές, προσωπικό και βουλευτές, αλλά δεν βρήκαν κανένα ίχνος.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η οικογένειά του ανέφερε σε ανακοίνωσή της: "Συνεχίζουμε να κρατάμε τον Julian στην καρδιά μας με φωτεινές αναμνήσεις από αυτόν ως έναν υπέροχο πατέρα, σύζυγο, εξερευνητή, λάτρη του φυσικού κόσμου και των τεχνών και ως έναν πρωτότυπο και συνεργάσιμο καλλιτέχνη.

https://www.instagram.com/p/CuBHWVRLrcQ/

'Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στις ομάδες αναζήτησης και στους συντονιστές που εργάστηκαν ακούραστα για να βρουν τον Julian."

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός ηθοποιός ήταν ένας έμπειρος πεζοπόρος που λάτρευε τη φύση. Μάλιστα την αγάπη του για την ύπαιθρο τη μοιράστηκε και πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian το 2020, λέγοντας ότι είναι πιο ευτυχισμένος όταν "βρίσκεται κοντά σε μια βουνοκορφή σε ένα υπέροχο κρύο πρωινό" και ότι το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να σκαρφαλώσει "μια απομακρυσμένη κορυφή στα ψηλά Ιμαλάια, όπως το Μακάλου".

Ο ηθοποιός είπε στη συνέντευξη ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρέθηκε σε μια "φρικτή" καταιγίδα στις Άνδεις και ήταν τυχερός που επέζησε, όταν τρεις άλλοι κοντά στην παρέα του δεν επέζησαν.

Ο Julian Sands: Παραπάνω από ένα δωμάτιο με Θέα

Ο Julian Richard Morley Sands γεννήθηκε στο Otley, West Riding of Yorkshire στην Αγγλία τον Ιανουάριο του 1958, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια τα οποία τα μεγάλωσε η ανύπαντρη μαμά του.

Ήταν παντρεμένος από το 1990 με τη δημοσιογράφο Evgenia Citkowitz, με την οποία απέκτησε δύο ενήλικες κόρες, την Imogen Morley Sands και την Natalya Morley Sands. Το μεγαλύτερο παιδί του ήταν ο γιος Henry Sands, τον οποίο απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, τη δημοσιογράφο Sarah Harvey.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ο Sands δεν σταμάτησε να παίζει σε κινηματογράφο και τηλεόραση, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 150 τίτλους σε μια 40ετή καριέρα. Κατά τη διάρκεια μιας 10ετίας, από το 1985 έως το 1995, έπαιξε σημαντικούς ρόλους σε μια σειρά από αναγνωρισμένες ταινίες.

Ο Τιτανικός επαναλήφθηκε: Ο James Cameron συγκρίνει τις 2 τραγωδίες & ρίχνει ευθύνες εκεί που πρέπει

Μετά τις σπουδές του στο Royal Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο, ο Julian Sands ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, παίζοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως το "Oxford Blues" και το "The Killing Fields". Ο μεγάλος του ρόλος ήρθε το 1985 απέκτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του George Emerson, ο οποίος ερωτεύεται την Lucy Honeychurch της Helena Bonham Carter ενώ κάνει διακοπές στην Τοσκάνη, στο βρετανικό ρομάντζο "A Room With a View" (Δωμάτιο με Θέα).

Η ταινία του σκηνοθέτη James Ivory και του παραγωγού Ismail Merchant κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στα BAFTA, ενώ ήταν υποψήφια για οκτώ Όσκαρ και κέρδισε τρία: καλύτερο διασκευασμένο σενάριο, φωτογραφία και σκηνογραφία.

Στον απόηχο της επιτυχίας της, ο Sands μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ακολουθήσει μια καριέρα στο Χόλιγουντ. Τότε, επαιξε τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία φαντασίας τρόμου "Warlock" του 1989 και στη συνέχειά της. Ακολούθησε η κωμωδία τρόμου "Arachnophobia" του 1990, με τους Jeff Daniels και John Goodman, οενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στη σουρεαλιστική μεταφορά του μυθιστορήματος του William Burroughs "Naked Lunch" του David Cronenberg το 1991.

Το 1993, πρωταγωνίστησε στο θρίλερ "Boxing Helena", μια ταινία που τράβηξε μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της παραγωγής, όταν η Madonna και η Kim Basinger δέχτηκαν τον ομώνυμο ρόλο πριν κάνουν πίσω. Αξίαζει να αναφέρουμε ότι παραλίγο να πάρει τον ρόλο του Tom Cruise στο Interview With the Vampire όταν η συγγραφέας Anne Rice πρότεινε στον Sands να υποδυθεί τον ομώνυμο Lestat στην πολυδιαφημισμένη χολιγουντιανή μεταφορά του μυθιστορήματός της.

Στην ταινία του 1995 υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ ταινία "Leaving Las Vegas", ο Sands υποδύθηκε έναν καταχρηστικό Λετονό νταβατζή στο πλευρό του Nicolas Cage και της Elisabeth Shue.

Μετά το "Leaving Las Vegas", η ποιότητα των ταινιών στις οποίες συμμετείχε ο Σαντς και το μέγεθος των ρόλων του άρχισαν να μειώνονται. Δούλεψε σταθερά, εμφανιζόμενος στο "The Million Dollar Hotel" του σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς και στο "The Phantom of the Opera" του σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο.