Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στην Πάρνηθα: Το πριν και το μετά της μεγάλης καταστροφής

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος στην Πάρνηθα: Το πριν και το μετά της μεγάλης καταστροφής

Ο ηθοποιός και αναρριχητής σε ένα οδοιπορικό που μας πληγώνει, δείχνοντας μας ακριβώς τι «χάθηκε» στην πύρινη λαίλαπα της Πάρνηθας. 

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, εκτός από αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός, λατρεύει τα ταξίδια, είναι ορειβάτης και εκτός αυτών, συμμετέχει και σε αρκετές δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον.

Αντί οιασδήποτε άλλης ανάρτησης τα τελευταία 24ωρα με τις πυρκαγιές που καταστρέφουν το πράσινο της χώρας μας, ο ηθοποιός «περπάτησε» στα μονοπάτια γύρω από την Πάρνηθα για να μας δείξει τι ακριβώς «χάθηκε». Οι ρεαλιστικές εικόνες του «μιλούν» ξεκάθαρα για το μέγεθος της καταστροφής.

https://www.instagram.com/p/B9OfC4bn4GB/

Delete στο πράσινο

Αν ρίξεις μία ματιά στο προφίλ του στο Instagram θα δεις την αγάπη που έχει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εδώ και πολλά χρόνια για τη φύση.

https://www.instagram.com/p/CPSgQs3svL1/

Αναρριχητής και ο ίδιος, έχει ταξιδέψει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, φτάνοντας μέχρι και το ξακουστό φαράγγι Grand Canyon, αφού πρώτα είχε κατακτήσει τις δικές μας κορυφές.

https://www.instagram.com/p/BfTp8zBgl2S/

Παράλληλα προσπαθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα να μας ενημερώνει για τις δράσεις για τη διάσωση του περιβάλλοντος, από εθελοντικές ομάδες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

https://www.instagram.com/p/B0XqTPJo294/

Αντί άλλου σχολίου αυτές τις ημέρες με τις πυρκαγιές να μαίνονται σε όλη τη χώρα και το μεγάλο μέτωπο της Πάρνηθας να απειλεί ακόμη τον Εθνικό Δρυμό, ο ηθοποιός που έχει περπατήσει κάθε μονοπάτι γύρω από του βουνό, έκανε μία πρόχειρη διασταύρωση με τα επίσημα στοιχεία, για να μας δείξει τι έχει «χαθεί» από τον πράσινο παράδεισο του βουνού.

«Όχι δεν θέλουμε να ζούμε έτσι»: 7 σκίτσα που «μιλούν» για την πύρινη τραγωδία

Κάνει μία αντιπαραβολή από το προσωπικό του αρχείο με βίντεο και φωτογραφίες, όταν ως περιπατητής και αναρριχητής βρέθηκε στα ίδια σημεία, από τη Φυλή και την Αλογόπετρα, έως το Φλαμπούρι. Οι εικόνες του, όχι απλά θα σε συγκινήσουν αλλά και θα σε σοκάρουν.

Βλέπουμε καθαρά, την έκταση της καταστροφής. Για να δώσει έμφαση, έχει βάλει ένα μεγάλο κόκκινο Χ ως delete του πράσινου παράδεισου.

pirpasopoulos.jpg

Και δεν μιλάμε μόνο για την καταστροφή του φυτικού αλλά και του ζωικού βασιλείου. Ας μην ξεχνάμε πως στην Πάρνηθα υπάρχουν ακόμη - έστω και λιγοστά - κάποια σπάνια είδη ζώων και πτηνών. Μέχρι να γίνει τελική αποτίμηση για το τι άφησε η πυρκαγιά στο διάβα της, είμαστε σίγουροι ότι θα μιλάμε για μία διπλή τραγωδία.

pirpasopoulos2.jpg