Η Ruxy Dumitrescu έφυγε από τη ζωή: Τα συγκινητικά μηνύματα και το «ευχαριστώ» των φιλάθλων

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ruxy Dumitrescu έφυγε από τη ζωή: Τα συγκινητικά μηνύματα και το «ευχαριστώ» των φιλάθλων

Tο παντοτινό 9αρι της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού και πρώτη σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 46 της γεμίζοντας με θλίψη τους φιλάθλους του αθλήματος.

Με θλίψη ξεκίνησε η μέρα για τον αθλητικό χώρο, τους λάτρεις του βόλεϊ αλλά και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αφού έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου μιας από τις πιο εμβληματικές παίκτριες του αθλήματος. Η Ruxy Dumitrescu (Ρούξι Ντουμιτρέσκου) στα 46 της και έπειτα από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Η είδηση έγινε γνωστή από τη Ρουμάνικη Ομοσπονδία Βόλεϊ. Η Ruxy Dumitrescu όχι μόνο είχε καταγωγή από την Ρουμανία αλλά είχε αγωνιστεί και με την εθνική ομάδα της χώρας - όπως έκανε και με την Εθνική Ελλάδος - ενώ είχε επιστρέψει τα τελευταία χρόνια ως προπονήτρια, πια, στην ομάδα Alpha Volleyball Sibiu.

Οι διακρίσεις

Η αθλήτρια που ταύτισε το όνομά της με τον Παναθηναϊκό ήρθε στην Ελλάδα το 1997, ενώ στην ομάδα του «τριφυλλιού» εντάχθηκε το 2003 καταφέρνοντας ως αρχηγός της ομάδας να πάρει 6 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα.

Φυσικά, οι διακρίσεις της ήταν πολλές. Συνολικά κατέκτησε 7 πρωταθλήματα Α1 Γυναικών και 8 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ λάβει δύο φορές τον τίτλο της πολυτιμότερης παίκτρια (MVP) σε τελικούς Κυπέλλου (2005, 2008). Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Challenge Cup και την τρίτη θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Πέρα από την Εθνική Ρουμανίας είχε αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας για πέντε χρόνια με αρχή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα στην πρώτη συμμετοχή του γυναικείου βόλεϊ σε Ολυμπιακή διοργάνωση, ενώ με την φανέλα της χώρας μας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 στην Ισπανία.

dimitrescu.jpg

Η «πράσινη» αθλητική της καριέρα

Η προσφορά της στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ωστόσο ήταν τέτοια που αποφασίστηκε η φανέλα με τον αριθμό 9 που φορούσε να αποσυρθεί από το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού.

Σε συνέντευξή της τον Νοέμβριο του 2023 η Ruxy Dumitrescu είχε αποκαλύψει το πώς αποφάσισε να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό, λέγοντας «Παρακολουθούσα στην τηλεόραση αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και με εντυπωσίαζε πάντα η εκπληκτική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Παραμυθένιο…από άλλο πλανήτη. Ο Παναθηναϊκός με προσέγγισε και η πρώτη μας συνάντηση κράτησε 10 λεπτά όπου συμφώνησα, να μετακομίσω από τα βόρεια στο κέντρο, με την ελπίδα να ζήσω και εγώ κάποια στιγμή εκείνες τις μαγικές στιγμές που έβλεπα από τηλεόραση μόνο».

dumitrescu.jpg

Και τα κατάφερε. Και η ίδια αλλά και η ομάδα που διάλεξε και ήταν αρχηγός έζησαν μεγάλες στιγμές. Γι' αυτό και οι συγκινητικές αναρτήσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αλλά και όσων αγαπούν το βόλεϊ κατέκλυσαν τα social media στην είδηση του θανάτου της.

Τον Οκτώβριο 2023 η ίδια έγινε μάλιστα εκπρόσωπος του «τριφυλλιού» στη Ρουμανία γράφοντας στους διαδικτυακούς της φίλους: «Το μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της αθλητικής μου καριέρα είναι φυσικά, πράσινο. Τα αξέχαστα χρόνια που πέρασα στον Παναθηναϊκό...Αναφέρομαι και στα αποτελέσματα αλλά πρώτα απ'όλα, στις στιγμές που μου έχουν μείνει χαραγμένες για πάντα στην καρδιά. Σε εκείνες τις μαγικές εικόνες που δεν τις ανταλλάζω με τίποτα. Είχα πει κάποια στιγμή, πριν από αρκετά χρόνια: "Ευλογία και κατάρα"... αλλά τώρα, έμεινε η ευλογία μόνο.Είναι τεράστιο δώρο αυτό που μου προσφέρει για άλλη μια φορά, ο Παναθηναϊκός και γι'αυτό, είμαι ευγνώμων. Ανυπομονώ να φέρω και τον Φίλιππο σε αγώνες του συλλόγου μας, να δει και αυτός το μεγαλείο του Τριφυλλιού μας. Να το ζήσει από κοντά... Έχουμε φίλους εκεί, και αδέρφια επίσης, άρα έχουμε οικογένεια στην Αθήνα. Να είστε όλοι καλά!».

Ακόμα και η τελυταία της ανάρτηση ήταν με τη φανέλα της αγαπημένης της ομάδας.

Ήταν η πρώτη σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η Ruxy Dumitrescu ήταν η πρώτη σύζυγος του Ολυμπιονίκη του τάε κβο ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με τον οποίο είχαν αποκτήσει κι έναν γιο τo 2011.

Τραγικό είναι, ωστόσο το γεγονός πως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2022, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τότε η αθλήτρια του βόλεϊ δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τον γιο τους στο Instagram της είχε γράψει: «Το νόημα της ζωής είναι να δίνεις στη ζωή νόημα».

roy3i.jpg