Γη της ελιάς: Θύελλα αντιδράσεων του κοινού για τη γροθιά του Στέφανου στον πατέρα του Στάθη

Κατερίνα Μπούσιου
Γη της ελιάς: Θύελλα αντιδράσεων του κοινού για τη γροθιά του Στέφανου στον πατέρα του Στάθη

Η λέξη «απαράδεκτο» γράφτηκε πολλές φορές χθές το βράδυ στα σχόλια των χρηστών του Twitter. Βροχή από...κατάρες στο σημερινό επεισόδιο, λίγο πριν το σοβαρό ατύχημα της Αρετής. 

Για πρώτη φορά το τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθεί τη Γη της ελιάς στο Mega, αντέδρασε τόσο έντονα στην σκηνή που ο Στέφανος μαθαίνει την απιστία του πατέρα του, τον γρονθοκοπεί και τον βρίζει. Οι περισσότεροι διαμαρτυρήθηκαν για την υπερβολή της σκηνής, τα μηνύματα που περνά για τις σχέσεις ενός παιδιού με τους γονείς του, ενώ ελάχιστοι διακωμώδησαν την λίγο...άτσαλη προσέγγιση σκηνοθετικά της χειροδικίας που θύμισε σπαγγέτι γουέστερν. Σήμερα αναμένουμε έναν νέο καταιγισμό...κατάρων μεταξύ Χάιδως, Αρετής με τελικό αποδέκτη την Ιουλία. Αναμενόμενο, αλλά δεν παύει και λίγο να μας έχει κουράσει αυτή η φρασεολογία. Το σοβαρό ατύχημα της Αρετής, θα τα επισκιάσει όμως, όλα.

stathis

Γη της ελιάς: Το Twitter δοξάζει την Ιουλία και ο Στέφανος εξαγριώνεται με την κρυφή σχέση του Στάθη

Σεβασμός για τους γονείς μας

Καταλαβαίνουμε ότι στα πλαίσια της μυθοπλασίας, οι υπερβολές και η κατάδειξη ακραίων συμπεριφορών δεν γίνεται προς μίμηση αλλά προς αποφυγή. Αλλά σεναριακά, τους περισσότερους τους παρεξένεψε αυτή τη μεταστροφή χαρακτήρα του Στέφανου, που μόλις έμαθε πως η Ιουλία κατέθεσε για να σώσει τον πατέρα του και έτσι έγινε γνωστή η σχέση τους, τον έβρισε άσχημα και τον γρονθοκόπησε. Για το χαρακτήρα που μας έχουν δείξει μέχρι στιγμής, ήταν μη αναμενόμενο κάτι τέτοιο και αρκετοί από το κοινό, το θεώρησαν τραβηγμένο σεναριακά. Το «λίγο σεβασμός για τους γονείς μας» ή το «ο πατέρας σου στάθηκε κοντά σου σαν βράχος» ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια των τηλεθεατών που τα έβαλαν και με την σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου αλλά και το σκηνοθέτη της σειράς, Ανδρέα Γεωργίου.

adreas georgiou

Η μεγάλη αποκάλυψη και το σοβαρό ατύχημα της Αρετής

Η Χάιδω (η γνωστή και μη εξαιρετέα κακιά της Μάνης) ετοιμάζει το μεγάλο χτύπημα για να εκδικηθεί για μια ακόμη φορά τον Στάθη Καπερνάρο. Μια σημείωση. Θα μάθουμε τελικά τι συνέβη στο παρελθόν και υπάρχει τέτοιο μίσος; Θα βρεί την Αρετή και με μια άνευ προηγουμένου φρασεολογία (για την οποία χρειάζεται γονική συναίνεση) θα της πεί ότι η Ιουλία έσωσε τον σύζυγό της, γιατί οι δυό τους είναι ζευγάρι και εκείνο το βράδυ ήταν μαζί στην Καρδαμύλη. Σε απόλυτη σύγχηση η Αρετή πηγαίνει μέχρι το σπίτι των Βρεττάκων, για να ζητήσει το λόγο. Μπροστά στη Μυρτάλη, αρχικά ξεκινά ένα επίσης άνευ προηγουμένου υβρεολόγιο.



Το οποίο θα συνεχίσει και αργότερα με την παρουσία της Ιουλίας η οποία το αποδέχεται καρτερικά. Στην συνέχεια όμως θα πάρει το αυτοκίνητό της και θολωμένη καθώς είναι, παθαίνει ένα σοβαρό ατύχημα που θα την στείλει στο νοσοκομείο. Η Βασιλική πριν η μητέρα της φύγει από το σπίτι, ειδοποιεί τον Στέφανο και τον πατέρα της για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η Αρετή μένει προσωρινά παράλυτη και οι τύψεις βυθίζουν σε θλίψη τον Στάθη.



Η επανάσταση του Φίλιππου

Καιρό το περιμέναμε και σήμερα θα συμβεί. Θυμωμένος από τη στάση και τα καμώματα της μητέρας του Χάιδως, ο Φίλιππος φεύγει από το σπίτι και εγκαταλείπει κάθε δουλειά στα οικογενειακά κτήματα. Η Μαργαρίτα ως σοφή συμβουλάτοράς του θα προσπαθήσει να τον μεταπείσει, αλλά είναι μάταιο. Ο Φίλιππος επαναστατεί για να βρει την ησυχία και την ευτυχία του και σήμερα θα τον χειροκροτήσουμε όλοι μαζί. Σε λίγο θα μάθει και ότι η μητέρα του έβαλε τον Νικόλα να την πυροβολήσει και θα γίνει ακόμη πιο έξαλλος.


https://www.instagram.com/p/CVPxqhhs2t6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

*και ένα bonus tip Στα ευτράπελα του σημερινού επεισοδίου και η ξαφνική εμφάνιση του Ισίδωρου στο δωμάτιο του Μάνου στην Κύπρο. Με την Μαρίνα να κρύβεται στο μπάνιο. Ο Ισίδωρος όμως θα καταλάβει πως ο Μάνος συνεχίζει το δεσμό του και οσονούπω θα μάθει πως και επίσημα είναι παντρεμένοι. Ανοίγει νέο κεφάλαιο με νεύρα και εντάσεις.

Δείτε στη photo gallery που ακολουθεί, μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά, χθεσινά σχόλια των τηλεθεατών στο Twitter

(photo credits - Instagram @makeitproductions)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Spoiler Γη της ελιάς: Καταρρέει ο Ισίδωρος παράλυτη η Αρετή και μια απαγωγή συγκλονίζει τη Μάνη!

Γη της ελιάς: Σπάραξε το Twitter με τη Βασιλική και τον Φίλιππο (photos)

Spoiler alert: Μια φωτογραφία πρόδωσε το μυστικό της σχέσης Ιουλίας και αστυνόμου Κουράκου