H Ιωάννα Παππά μίλησε για τη μητρότητα και έβαλε τέλος στα σχόλια για τις μαμάδες μετά τα 40

34 SHARES

«Kάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του, εφόσον αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», τόνισε η Ιωάννα Παππά.

Η 44χρονη ηθοποιόςΙωάννα Παππά, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην παράσταση «Οι μάγισσες του Σάλεμ» και σε ένα διάλειμμα της παράστασής της, η 44χρονη ηθοποιός μίλησε για τον γιο της Αντώνη αλλά και για εκείνα τα άκομψα σχόλια που είχε αντιμετωπίσει όταν έμεινε έγκυος σε ηλικία 40 ετών.

Τον Αύγουστο το 2019, η Παππά, έφερε στον κόσμο τον γιο της Αντώνη, καρπό του έρωτά της με τον Κώστα Πάντο και δύο χρόνια μετά, η ηθοποιός αποκάλυψε τι είδους μαμά είναι:

«Κάνω πάρα πολλά χατίρια αλλά προσπαθώ να βάζω και κάποια όρια κι αν χρειαστεί να γίνω αυστηρή γιατί πρέπει το κάνω.
Είμαι υπερπροστατευτική όπως ήταν και η μαμά μου, δεν είμαι η ψύχραιμη μαμά που θα τον βλέπει από μακριά, είμαι έτοιμη να είμαι εκεί μαζί του», τόνισε η ηθοποιός.

ioannapappa11 66626086 449118989014364 1817585121337323165 n

Ιωάννα Παππά: Η αποκάλυψη για το ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε

Μιλώντας άλλωστε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της στο περιοδικό People, η ηθοποιός είχε αποκαλύψει σχετικά με τον ρόλο της μαμάς:

«Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα «Πρέπει να κάνω παιδί γιατί είμαι στην τάδε ηλικία» ή «Πρέπει να γίνω μητέρα γιατί αυτό μου επιτάσσει η κοινωνία». Το βλέπω ίσως πιο ρομαντικά, σαν μια ευκαιρία να ανοίξουν παραπάνω οι ορίζοντές μου, σαν μια ένωση, ένα δώρο του ενός προς τον άλλον, ένα όμορφο μοίρασμα που προσωπικά θα έχω πάντα την τάση να προστατεύω και ποτέ να χρησιμοποιήσω ή να εκμεταλλευτώ.

Δεν μπορώ γενικά τους περιορισμούς και δεν μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να δηλώνουν ότι τους περιορίζει ο ερχομός ενός παιδιού, ότι τους αποκλείει από τη ζωή και τη σχέση τους. Αυτό το προκαλούν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Tα άκομψα σχόλια για τη μητρότητα μετά τα 40

Όπως σίγουρα θυμάσαι, στη συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Ιωάννα είχε αποκαλύψει τον Νοέμβριο του 2020 πως είχε δεχτεί μέχρι και υβριστικά μηνύματα για την απόφασή της να γίνει μαμά στα 40.

«Μου είχαν στείλει ένα μήνυμα, "ντροπή σου σε τέτοια ηλικία" και "τι θα κάνει το παιδί σας όταν μεγαλώσει" και τέτοια.
Δεν χρειάστηκε να μπω σε διαδικασία να κάνω κάτι. Δηλαδή όταν είπα πως ήθελα να κάνω παιδί, ήρθε αμέσως φυσιολογικά. Ήμουν τυχερή. Δεν ξέρω, εάν έπρεπε να μπω σε μεγάλη διαδικασία αν θα το έκανα απαραίτητα γιατί είμαι και λίγο του όταν έρχεται κάτι το δέχομαι όμορφα, αλλά αν δεν έρχεται δεν θα το πιέσω και πάω παρά κάτω. Είμαι όμως υπέρ του αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι στη ζωή του, να το παλέψει μέχρι τέλους.

Δεν είχα πάντα το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά μου φαινόταν πάντα πολύ γλυκιά σαν ιδέα και πίστευα ότι θα θέλω κάποια στιγμή. Μου προέκυψε τα τελευταία χρόνια».

Τέλος στην κόντρα:


Μιλώντας σήμερα για τα σχόλια εκείνα που είχε αποκαλύψει, η Ιωάννα Παππά φρόντισε να κλείσει τον κύκλο αυτό, τονίζοντας πως δεν θέλει πια να δίνει έκταση στο θέμα αυτό.

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο, δεν θέλω να δίνω άλλη έκταση, δεν έχει νόημα, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του, εφόσον αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί».

Τι είχε όμως συμβουλέψει η Ιωάννα στις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μαμάδες μετά την ηλικία των 40;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συγκινεί η Τζένη Μπαλατσινού: Οι δύσκολες στιγμές στην εντατική με τον γιο της

Η Ιωάννα Παππά μιλά πρώτη φορά για τη μητρότητα και δίνει συμβουλές στις γυναίκες +40

 

34 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ