Ο Brad Pitt κατηγορείται για παραπλάνηση: «Πιστέψαμε το όνειρο που μας πούλησε»

Ιωάννα Τζανή
Ο Brad Pitt κατηγορείται για παραπλάνηση: «Πιστέψαμε το όνειρο που μας πούλησε»

Τα σπίτια γεμάτα μούχλα και η ταλαιπωρία των ανθρώπων που έχασαν την περιουσία τους στον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

Για παραπλάνηση κατηγορείται ο Brad Pitt, ο οποίος πούλησε κατοικίες οι οποίες αποδείχθηκαν ελαττωματικές.

Μία συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο δικηγόρος των θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα που έπληξε το 2005 την Αμερική, Ron Austin, κατά την οποία αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι αυτοί αγόρασαν ελαττωματικά σπίτια που διαφημίζονταν από τον Brad Pitt καθώς «πίστευαν σε αυτόν. Πίστεψαν στο όνειρο που τους πούλησε».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτό που πήραν είναι ένα σωρό αθετημένες υποσχέσεις».

brad pitt 1 copy

Παραμένει single ο Brad Pitt - Η Lykke Li είναι απλά η βραβευμένη με Grammy ωραία του γειτόνισσα!

Η φαινομενικά καλή πράξη του Brad Pitt που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους κατοίκους

Το 2006, ο Brad Pitt και το μη κερδοσκοπικό ίδρυμά του, Make It Right Foundation, ξεκίνησαν να χτίζουν οικονομικά σπίτια για τους κατοίκους του Lower Ninth Ward της Νέας Ορλεάνης, που έχασαν τα πάντα τον προηγούμενο χρόνο στον τυφώνα Κατρίνα.


https://www.instagram.com/p/CZ4BLMrMufT

Ωστόσο, τα πειραματικά και φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια αποδείχθηκαν ελαττωματικά, αφήνοντας τους κατοίκους να ζουν σε σπίτια μολυσμένα από μούχλα.

Ο δικηγόρος Ron Austin υπέβαλε μήνυση εκ μέρους των κατοίκων το 2018 και εξακολουθούν να περιμένουν κάποια απάντηση από τον ηθοποιό και την οργάνωσή του.

«Πίστεψαν σε εκείνον αλλά τελικά αυτό που πήραν είναι να ζουν σε σάπια σπίτια που θα έπρεπε να γκρεμιστούν και να χτιστούν από την αρχή», είπε ο Austin μιλώντας στην Ashleigh Banfield.

Ο Brad Pitt βοήθησε να συγκεντρωθούν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή των σπιτιών, τα οποία πουλήθηκαν έναντι 150.000 περίπου δολαρίων το καθένα.



Πηγές του Page Six ανέφεραν το 2018 ότι ο 58χρονος ξόδεψε πολλά εκατομμύρια από την τσέπη του για να βοηθήσει να χτιστούν τα σπίτια, τα οποία όμως δεν ήταν κατασκευασμένα για να αντέχουν στο τροπικό κλίμα της Νέας Ορλεάνης.

«Μερικά σπίτια δεν είχαν βασικά χαρακτηριστικά όπως αδιάβροχο χρώμα ή υδρορροές. Μερικά είχαν επίπεδες στέγες ή ήταν τόσο μονωμένα που μόλις μπήκε η υγρασία, δεν μπορούσε να φύγει με τίποτα», αποκάλυψε η Ashleigh Banfield.

Το αποτέλεσμα; Τοξική μούχλα και υγρασία, που φέρεται να επέφερε μέχρι και τον θάνατο σε έναν από τους κατοίκους των σπιτών αυτών.

«Δυστυχώς, δεν ξέρουμε πού να στραφούμε. Ο Brad Pitt και το ίδρυμα έκλεισαν τα γραφεία τους», ανέφερε ο δικηγόρος.



Ωστόσο, ο Ron Austin τόνισε ότι «θα παλεύουμε κάθε μέρα στο δικαστήριο προσπαθώντας να τους κάνουμε να προσέλθουν στο δικαστήριο και να απαντήσουν σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το τι πήγε στραβά και πώς σκοπεύουν να το διορθώσουν».

Τι υποστηρίζει η πλευρά του ηθοποιού

Οι δικηγόροι του Brad Pitt, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν από το 2018 ότι δεν ήταν εκείνος υπεύθυνος για την κατασκευή των σπιτιών, ενώ μάλιστα υπέβαλαν αίτηση για να αφαιρεθεί το όνομα του ηθοποιού από τη μήνυση.

Μία κοντινή πηγή του 58χρονου είπε στην Ashleigh Banfield ότι «οι δικηγόροι του έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία νομική ευθύνη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από άλλους, αλλά ο Brad παραμένει προσωπικά δεσμευμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην επίλυση της εν εξελίξει δικαστικής διαμάχης».

Και κατέληξε λέγοντας:

«Ήταν πάντα κάτι που ήταν σημαντικό για αυτόν από την αρχή και θέλει πάρα πολύ να βοηθήσει ώστε να υπάρξει ένα θετικό τέλος σε όλο αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι πέρασε η Angelina Jolie την ημέρα που ο Brad Pitt είχε γενέθλια - Η εμφάνιση όλο νόημα

O Brad Pitt φλερτάρει τη Sandra Bullock κάνοντας τον Channing Tatum να σκάσει από τη ζήλια του

Άλλαξε η σχέση του Brad Pitt με τη Shiloh: Πατέρας και κόρη πιο κοντά από ποτέ