Όχι μόνο ο Άγγελος Πουλής: Γιατί η κατάρα με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις κυνηγάει τα ριάλιτι φέτος

Πατούλια Κατερίνα
Όχι μόνο ο Άγγελος Πουλής: Γιατί η κατάρα με τις οικειοθελείς αποχωρήσεις κυνηγάει τα ριάλιτι φέτος

Οι παίκτες φεύγουν οικειοθελώς από τα ριάλιτι και δεν υπολογίζουν ούτε ρήτρες, ούτε χρήματα και δημοσιότητα.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Τα φετινά ριάλιτι, παρά τις μεγάλες auditions, παρά τις εκατοντάδες δηλώσεις συμμετοχής, πλήττονται αλλεπάλληλα από οικειοθελείς αποχωρήσεις. Τι φταίει επιτέλους και όλοι θέλουν να φύγουν από τα ριάλιτι μέσα στα οποία μπήκαν με τόσο κόπο;

Εκτός Survivor ο Άγγελος Πουλής:

Ενώ η παραγωγή του Survivor συνεχίζει τα τηλεφωνήματα και καλεί επίδοξους Survivors να στείλουν βίντεο με τους λόγους που θέλουν να μπουν στο ριάλιτι επιβίωσης, οι οικειοθελείς αποχωρήσεις έχουν φέτος πλήξει το ριάλιτι.


«Πριν περάσουμε στο έπαθλο φαγητού της εβδομάδας, ας περάσουμε σε μια ανακοίνωση που αφορά την ομάδα των Μαχητών. Ο Άγγελος Πουλής λόγω ενός προβλήματος υγείας, το οποίο έχει από την Αθήνα, δεν μπορεί να συνεχίσει στο Survivor. Αυτό το πρόβλημα δεν του επιτρέπει να παραμείνει εδώ και να αγωνιστεί», είπε ο Γιώργος Λιανός στο χτεσινό επεισόδιο ενημερώνοντας τους Μπλε πως δεν θα έχουν πλέον στην ομάδα τους τον παρκουρίστα που μπήκε με αξιώσεις στο Survivor.

Eκτός MasterChef ο Στάθης Ταπραντζής:

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαμε παρακολουθήσει την εξήγηση του Στάθη Ταπραντζή, του σεφ που παρότι πήρε το golden pin του Πάνου Ιωαννίδη και μπήκε απευθείας στο MasterChef, αποφάσισε την πρώτη κιόλας εβδομάδα του ριάλιτι μαγειρικής να αποχωρήσει οικειοθελώς.


«Το σκεφτόμουν από εχθές το τι ακριβώς θα κάνω και σήμερα το πρωι αποφάσισα ότι έπρεπε να επειστρέψω πίσω στο παιδί και την γυναίκα μου. Τα ζύγισα πολύ καλά τα πράγματα, πριν πάρω την τελική μου απόφαση. Το Masterchef για εμένα μέχρι εδώ ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και φεύγω πολύ γεμάτος. Γνώρισα καινούργιο κόσμο, του σεφ και είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ. Είχα αποφασίσει ότι θα φύγω από το MasterChef, προσπαθούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό γιατί για μένα ήταν πρωτόγνωρο που ήρθε το παιδί μου στον κόσμο και το άφησα. Αυτό δεν μπορούσα να διαχειριστώ μέσα στο μυαλό μου, το πάλευα κάθε μέρα μέσα μου, αλλά έβλεπα ότι δεν μου έβγαινε», είπε ο σεφ στο «Breakfast@star» προσπαθώντας να εξηγήσει το γιατί έφυγε αλλά χωρίς να δίνει εξήγηση στο γιατί πήγε εξαρχής στις auditions.

Χρυσό κλουβί το Survivor εξομολογήθηκε η Αθηνά Ευμορφιάδη:

Η Αθηνά Ευμορφιάδη ήταν η παίκτρια εκείνη του Survivor που κατάφερε να αποχωρήσει οικειοθελώς χωρίς ρήτρες με την ευλογία της παραγωγής, για να ανοίξει και ο δρόμος επιστροφής της Κάτιας Ταραμπάνκο πριν μια εβδομάδα.


«Νιώθω πάρα πολύ καλά. Σήμερα απελευθερώθηκα. Το Surivor είναι ένα χρυσό κλουβί, που δε ξέρεις αν θες να μείνεις ή να φύγεις. Σε καμία περίπτωση δεν είχα σκεφτεί πως όσο πέρναγε ο καιρός θα ένιωθα ενοχικά. Δεν πίστευα πως το συναισθηματικό κομμάτι θα είναι αυτό που θα με κυριέψει. Η πρόταση του Γιώργου Λιανού μου έδωσε το πράσινο φως να πάω στο παιδί μου. Δεν είχα να σκεφτώ κάτι άλλο», είπε η Αθηνά μετά την δική της οικειοθελή αποχώρηση.

Στο μπαράζ οικειοθελών αποχωρήσεων από το Survivor, είχε γίνει το μεγάλο μπαμ στον ένα μήνα προβολής του Survivor, με τους Μαχητές να αποδεκατίζονται από τις εξόδους.

Μπέλλος, Κουτσιμάνη και Καλαφατάς


Είχαν προηγηθεί στο Survivor τέσσερις αποχωρήσεις οικειοθελείς. Η Κρυσταλλία Κουτσιμάνη που δηλητηριάστηκε από την καρύδα στο ξεκίνημα του Survivor και έπρεπε να νοσηλευτεί επί σειρά εβδομάδων στον Άγιο Δομίνικο, ο Θανάσης Μπέλλος εξαιτίας του προβλήματος με την καρδιά του και ο Σταμάτης Καλαφατάς από την Ρόδο, ο οποίος είπε και τη μεγαλύτερη αλήθεια για το τι συμβαίνει και όλοι ωθούνται στην αποχώρηση.

Ο Σταμάτης Καλαφατάς είχε εκφράσει με τον πιο απλό τρόπο, τι ακριβώς συμβαίνει με το Survivor. Ο παίκτης είχε πει χαρακτηριστικά πως είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τα αγωνίσματα και τη ζωή στο ριάλιτι επιβίωσης από την τηλεόρασή σου και είναι διαφορετικό να ζεις την επιβίωση, την πείνα και τις κακουχίες στην παραλία του Άγιου Δομίνικου.


Τάδε έφη ο πωλητής ομπρελών από την Ρόδο, μόνο που μόλις τελικά επέστρεψε, δήλωσε έτοιμος πια να δηλώσει συμμετοχή για το Survivor και του χρόνου (!)

Η Παρασκευή αποχώρησε μεν κανονικά αλλά ήταν έτοιμη να το σκάσει

Η Παρασκευή Σταματοπούλου, η οποία αποχώρησε τελικά από την ψήφο του κοινού, είχε αναγκάσει τους Μπλε να στήσουν μια ολόκληρη ψηφοφορία για να την βοηθήσουν να αποχωρήσει.

«Νιώθω ότι αν δεν έφευγα σήμερα, δεν θα μου άρεσε καθόλου η συνέχεια. Το κοντρολάρω και λέω θα περάσει και τώρα πέρασε. Είμαι ανακουφισμένη και το Survivor είναι δύσκολο. Δεν διστάζω να παραδεχτώ ότι δεν είναι για εμένα. Δεν είναι για το δικό μου στομάχι» δήλωσε τότε η Παρασκευή για να εξομολογηθεί μετά την επιστροφή της πως ήταν δύσκολο να φύγει από μόνη της:

«Ναι, ήταν. Προφανώς, κανείς δεν σε κρατάει με το ζόρι, αλλά όλοι έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο και δεν ήθελα να φανώ ανάξια του συμβολαίου αυτού απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

«Μπορείς να πάθεις μεγάλη ζημιά στο Survivor»

Τάδε έφη ο ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε νωρίς νωρίς από το Survivor.

«Όταν μπήκα στο Survivor, δεν ήμουν πολύ ευτυχισμένος, ούτε ήταν μια χαρά η ζωή μου πριν. Ήταν πολύ δύσκολα κάποια πράγματα. Μπαίνοντας σκεφτόμουν ότι θα ξεσκάσω λίγο, θα φύγω από την Ελλάδα, γιατί δεν αντέχω. Πηγαίνοντας εκεί πέρα, είδα ότι πρέπει να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα, που τελικά, δεν ήταν όπως τα περίμενα. Όπως η πείνα. Νόμιζα ότι θα είναι ένας υποφερτός πόνος στο στομάψι και μία αδυναμία. Εγώ όμως, την αντιμετώπισα με ναυτία, εμετούς και άλλα προβλήματα σοβαρά, δεν ήταν ευχάριστο. Πέρα από την πείνα, υπήρχε και η βρώμα που ήταν ασύλληπτη. Είναι όντως Survivor. Όμως, ο μόνος παράγοντας που θα με έδιωχνε από το παιχνίδι 100% ήταν οι ανθρώπινες σχέσεις. Τελικά, δεν ταιριάξαμε με την ομάδα. Όχι με όλη την ομάδα, αλλά με κάποια παιδιά. Υπήρχαν εξ' αρχής κάποιες δυσκολίες και ήταν όντως περίεργη η συμβίωση με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη».


Τι φταίει τελικά;

Οι παίκτες σίγουρα θέλουν τη γρήγορη δημοφιλία των ριάλιτι και σίγουρα υποβαθμίζουν τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουν. Αν στο σύνολο αυτό προσθέσει κανείς και το γεγονός πως μπορεί να μην φοβούνται τις ρήτρες όπως στο παρελθόν και να μην βρουν την κατάλληλη παρέα άκα κλίκα μέσα στο ριάλιτι, εύκολα μπορεί να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Το κεφάλαιο «αφήνω παιδιά πίσω» μπορεί να κάνει πάντα έναν παίκτη που θεωρούσε πως θα τα καταφέρει, να λυγίσει γρήγορα και να αποχωρήσει.

Οι οικειοθελείς αποχωρήσεις είναι πάντα μέσα στο μενού των ριάλιτι παντός είδους, μαγειρικής, μοντέλων, επιβίωσης ή απομόνωσης. Πάντα είχαμε αποχωρήσεις και θα συνεχίσουμε να έχουμε αλλά όχι τόσες πολλές. Η πανδημία ίσως έπαιξε τον ρόλο της στο ποιες είναι οι αντοχές που έχουμε πια ως άνθρωποι μετά από δύο χρόνια που παίζουμε στο δικό μας ριάλιτι του covid19.

Μπορεί πάντα να αποχωρείς οικειοθελώς, να σε λένε Κάτια Ταραμπάνκο και να επιστρέφεις με δόξα και τιμές στην επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Survivor: Η Πελαγία έδωσε τον Ανδρέα για υποψήφιο και το Twitter δεν πίστευε αυτά που άκουγε

Survivor: Η Ασημίνα κατηγόρησε τον Μαρτίκα, έβαλε ξανά τα κλάματα και το Twitter δεν αντέχει άλλο

Survivor: Αρχίζουν οι κόντρες έρχονται αλλαγές - Η Κάτια Ταραμπάνκο έγινε η «βασίλισσα» του Twitter