Kim Kardashian - Kanye West: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Ιωάννα Τζανή
Kim Kardashian - Kanye West: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Η Kim Kardashian είναι και επίσημα single, αλλά ο δρόμος μέχρι το διαζύγιο είναι μακρύς ακόμα!

Η Kim Kardashian κέρδισε μια σημαντική νίκη στη διαδικασία διαζυγίου της με τον Kanye West, που την έχει ταλαιπωρήσει πολύ από τον Φεβρουάριο του 2021 που υπέβαλε την αίτηση, καθώς ο ράπερ μόνο φιλικά δε θέλει να χωρίσουν και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να της το κάνει όσο πιο δύσκολο γίνεται.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Kim ζήτησε να δηλωθεί νόμιμα ελεύθερη και στη χθεσινή (2/3) ακρόαση, ο δικαστής έκανε δεκτό το αίτημά της. Έτσι, η επιχειρηματίας είναι επίσημα πρώην σύζυγος του Kanye West και μπορεί να ξαναπαντρευτεί ελεύθερα, καθώς επίσης ο ράπερ δεν έχει πια το δικαίωμα να την αποκαλεί... «γυναίκα» του, όπως έκανε μέχρι και πριν από λίγο καιρό.

kimkardashian kanye west 2

Ο Kanye West απέλυσε ακόμα έναν δικηγόρο για το διαζύγιο με την Kim Kardashian

Η 41χρονη εμφανίστηκε στο χθεσινό δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ο Kanye West δεν ήθελε να δώσει το παρών ούτε διαδικτυακά αλλά ούτε και δια ζώσης.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν τρεις μήνες αφότου η Kim ζήτησε από τον δικαστή να αλλάξει την οικογενειακή της κατάσταση.


https://www.instagram.com/p/CWtFzqYh4iA

Ο διάσημος ράπερ είχε προηγουμένως αμφισβητήσει το αίτημα της πρώην συζύγου του να δηλωθεί νόμιμα άγαμη και συνέχιζε να την αποκαλεί «σύζυγό» του. Τώρα αναμένουμε με αγωνία τη νέα... έκρηξη θυμού του, αφού ακόμα κι αν άλλαξε για τέταρτη φορά δικηγόρο, δεν κατάφερε να ανατρέψει τη δικαστική απόφαση και επιτέλους η Kim δικαιώθηκε. Αν και ο δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαζυγίου είναι μακρύς ακόμα...

Το χρονικό του γάμου τους και η κρίση

Η Kim Kardashian και ο Kanye West ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2012 και παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2014. Οι δυο τους έχουν τέσσερα παιδιά: την 8χρονη North, τον 6χρονο Saint, την 4χρονη Chicago και τον 2 ετών Psalm.

Η κρίση στον γάμο τους ξεκίνησε το 2020, εξαιτίας των δημόσιων εκρήξεων του West. Όταν ο ράπερ έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψε πολύ προσωπικά στοιχεία για την οικογένεια και τον γάμο του στην προεκλογική εκστρατεία του, αλλά και στο Twitter.



Mετά από ημέρες ακατάληπτων tweets στα οποία ο Kanye Wast κατηγορούσε την Kim Kardashian και αφού ο ίδιος ο ράπερ είχε υποστηρίξει πως ζητά επίμονα διαζύγιο από την τηλεοπτική περσόνα πολλά χρόνια τώρα, η 41χρονη πήρε την απόφαση να πει τη δική της αλήθεια με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, συγκινώντας τότε τους πάντες.

Η Kardashian αναφέρθηκε μέσω Instagram στο γεγονός ότι ο Kanye έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή, ζητώντας από τους fans να δείξουν συμπόνια και να καταννοήσουν την επίπονη και περίπλοκη κατάσταση που βιώνει η οικογένειά τους εξαιτίας της ασθένειας του πρώην συζύγου της.

Η Kim ζει το δράμα της... και ο Kanye το δικό του

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2021, η Kim Kardashian υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Kanye West, ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια γάμου, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ζήτησε να δηλωθεί νόμιμα ανύπαντρη. Ζήτησε, επίσης, να διαχωριστούν τα ζητήματα της επιμέλειας και της περιουσίας των παιδιών από την οικογενειακή της κατάσταση και να αποκατασταθεί το πατρικό της επίθετο.

Παρ' όλα αυτά, ο 44χρονος δε λέει με τίποτα δε δεχτεί τα αιτήματα της Kim και προσπαθεί συνέχεια να προκαλεί προβλήματα ώστε οι δρόμοι τους να μη χωρίσουν ποτέ. Επιμένει να τη θέλει πίσω, να ελπίζει σε μια επανασύνδεση και μέχρι πρόσφατα, να την αποκαλεί σύζυγό του, εκθέτοντάς τη δημόσια σε κάθε ευκαιρία.



Σε πρόσφατα δικαστικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου, η Kardashian ανέφερε: «Θέλω πολύ να χωρίσω. Ζήτησα από τον Kanye να κρατήσει μυστικό το διαζύγιο μας, αλλά δεν το έκανε. Ο Kanye έχει δώσει πολλές ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με ιδιωτικά οικογενειακά ζητήματα και την από κοινού γονική μέριμνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που μου έχει προκαλέσει συναισθηματική αγωνία. Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα βοηθήσει τον Kanye να αποδεχθεί ότι η συζυγική μας σχέση έχει τελειώσει και να ακολουθήσουμε μια καλύτερη οδό που θα μας βοηθήσει ειρηνικά να μεγαλώσουμε από κοινού τα παιδιά μας».

Και πρόσθεσε:

«Αν και εύχομαι ο γάμος να είχε πετύχει, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε τον γάμο μας. Ο Kanye δεν συμφωνεί, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι θέλω να τερματίσουμε τον γάμο μας, ακόμα κι αν δεν το κάνει. Ζητώ από το δικαστήριο να με επαναφέρει στην ιδιότητα του άγαμου ατόμου, ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μας τη διαδικασία θεραπείας και να προχωρήσουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωή μας».


https://www.instagram.com/p/CacKAcXp124

Επίσης, στην κατάθεσή της, η Kardashian και οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι «ο West, με τις πράξεις του, κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται ότι η συζυγική σχέση με την Kim έχει τελειώσει. Ο κύριος West έχει διαδώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιωτικές συνομιλίες και ψεύτικες πληροφορίες για προσωπικά οικογενειακά ζητήματα, κάτι που έχει προκαλέσει συναισθηματική δυσφορία. Ο τερματισμός της οικογενειακής κατάστασης θα βοηθήσει τον West να αποδεχθεί ότι η συζυγική σχέση του με την Kim έχει τελειώσει και να προχωρήσει σε έναν καλύτερο δρόμο που θα βοηθήσει στην ειρηνική ανατροφή των παιδιών».

Η διάσημη τηλεπερσόνα υποστήριξε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση του διαζυγίου «θα δημιουργήσει μόνο ένταση και άγχος» και κατηγόρησε τον Kanye West ότι προσπάθησε «να ξαναγράψει τους όρους της προγαμιαίας συμφωνίας τους».

Η Kim προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της, όσο δύσκολο κι αν της το κάνει ο West

Η Kim Kardashian ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 να βγαίνει με τον κωμικό ηθοποιό, Pete Davidson. Μόλις έγινε γνωστή η σχέση τους, η ζήλεια του Kanye West τον οδήγησε στο να αρχίσει ξανά τις δημόσιες επιθέσεις εναντίον της Kim, τόσο μέσω των social media όσο και του Τύπου.

Μια από τις επιθέσεις του είχε να κάνει με τον ισχυρισμού ότι η Kardashian επέτρεψε στην 8 ετών κόρη North να έχει λογαριασμό στο TikTok «παρά τη θέλησή του».



«Οι συνεχείς επιθέσεις του Kanye εναντίον μου σε συνεντεύξεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι στην πραγματικότητα πιο βλαβερές από ό,τι μπορεί να είναι οποιοδήποτε TikTok για τη North», έγραψε σε Insta story της τον περασμένο Φεβρουάριο η Kim. «Ως γονέας, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να προστατεύσω την κόρη μας, επιτρέποντάς της να εκφράσει τη δημιουργικότητά της στο μέσο που επιθυμεί με την επίβλεψη ενηλίκου - γιατί της φέρνει ευτυχία».

Και πρόσθεσε:

«Το διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολο για τα παιδιά μας και η εμμονή του Kanye να προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει την κατάστασή μας τόσο αρνητικά και δημόσια προκαλεί μόνο περαιτέρω πόνο σε όλους. Από την αρχή, δεν ήθελα τίποτα άλλο παρά μια υγιή σχέση γιατί είναι αυτό που είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας και με λυπεί που ο Kanye συνεχίζει να το κάνει αδύνατο σε κάθε βήμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τον... τρέλανε τον Kanye West η Kim! Οι προσευχές και το επικό παραλήρημα

H Κim Kardashian λύνει μέσω Instagram τις διαφορές της με τον Kanye West