Η Clea Shearer διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Νατάσσα Σχοινά
Η Clea Shearer διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Η ανακοίνωση στα social media και ο αισιόδοξος και γεμάτος νόημα τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζει.

Με το κοινό της στο Instagram μοιράστηκε η Clea Shearer τα νέα ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού κι ότι χρειάζεται να κάνει διπλή μαστεκτομή. Η παρουσιάστρια και παραγωγός της εκπομπής «Get Organized with The Home Edit» του Netflix μίλησε στο κοινό με μία ανάρτησή της στο Instagram, μέσω της οποίας εξηγεί όλα όσα οδήγησαν μέχρι εδώ καθώς και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει αυτό που της συνέβη.



Η Shearer, που έκλεισε τα 40 στις 6 Φεβρουαρίου, μίλησε στις γυναίκες ακόλουθούς της για τη σημασία της αυτοεξέτασης, ενώ ομολόγησε πως ενώ στην αρχή δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιον λόγο συνέβη σε εκείνη, πλέον χαίρεται που μέσω του βιώματός της μπορεί να βοηθήσει έστω και μία γυναίκα που ενδεχομένως την ακούσει.

Η ανακοίνωση της Clea Shearer ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού

https://www.instagram.com/p/CcD2LjqpgKx

«Έχω καρκίνο του μαστού. Είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα να το πεις, αλλά είναι ευκολότερο από το να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Θα κάνω διπλή μαστεκτομή αύριο (οι προσευχές είναι ευπρόσδεκτες) και ήθελα να πω μερικά πράγματα πριν την κάνω.

Βρήκα ένα εξόγκωμα στον εαυτό μου την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Προσπαθούσα να κλείσω ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο μου για αρκετούς μήνες και, ακόμα και όταν τους είπα πως βρήκα εξόγκωμα, δεν μπορούσαν να μου βρουν ραντεβού. Έπρεπε να ζητήσω μία μαστογραφία από τον γενικό γιατρό μου, κάτι που οδήγησε σε ένα υπερηχογράφημα και έπειτα σε μία επείγουσα τριπλή βιοψία. Έχω δύο όγκους, 1 εκατοστό ο καθένας, που είναι επιθετικοί και κινούνται γρήγορα, αλλά τους είδα νωρίς. Αν δεν το είχα πάρει πάνω μου, θα ήμουν σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση τώρα.

Είναι προσωπική μου επιθυμία να το κάνω δημόσιο, αλλά το να μοιράζομαι την εμπειρία μου κάνει τον καρκίνο να έχει νόημα. Αν μπορώ να πείσω οποιαδήποτε από εσάς να αυτοεξετάζεται σε τακτική βάση και να βάζει προτεραιότητα την υγεία της μπροστά στις στα γεμάτα προγράμματα, τότε αυτό θα έχει κάποιο νόημα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσω πως ήμουν κάτω από 40 όταν σχηματίστηκαν οι όγκοι και δεν έχω ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένειά μου. Ακόμα κι αν ο καρκίνος δεν είναι πιθανός, είναι πολύ πιθανός.

Πρέπει να ομολογήσω πως τις πρώτες μέρες πέρασα τα ‘γιατί σε εμένα’ συναισθήματα. Αλλά, γρήγορα, άρχισα να σκέφτομαι ‘ειλικρινά, γιατί όχι εμένα;’. Έχω όλη τη στήριξη, τα μέσα και μία πλατφόρμα για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους μέσα από αυτό. Οπότε, αν κάποιος πρέπει να έχει καρκίνο του μαστού, με χαρά επιτρέπω να είμαι εγώ.

Σας ευχαριστώ που είστε (μαζί μου) σε αυτό το ταξίδι. Αγαπάω την κοινότητά μας και σημαίνετε για εμένα περισσότερα από όσα φαντάζεστε», έγραψε η Shearer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο «The Crown» ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν ακόμη την ηθοποιό που θα κάνει την Kate Middleton

Bridgerton: Γιατί η 2η σεζόν είναι παραδόξως πολύ πιο έντονη ερωτικά από την 1η

The Adam Project - 8 πράγματα που δεν ήξερες για την trending ταινία του Netflix