Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter και οι χρήστες της πλατφόρμας τον έκαναν πρώτο trend

Νατάσσα Σχοινά
Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter και οι χρήστες της πλατφόρμας τον έκαναν πρώτο trend
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Άνθρωποι από όλον τον κόσμο σχολιάζουν την κίνηση του Elon Musk να αγοράσει το Twitter.

Τον γύρο του κόσμου κάνει τα τελευταία 24ωρα η είδηση ότι ο Elon Musk είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter. Μέσα από τη διάθεση ενός ποσού της τάξης των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο 50χρονος επιχειρηματίας αγόρασε τη Δευτέρα (25/4) τη διάσημη πλατφόρμα.

Ο Musk στο παρελθόν έχει κριτικάρει το Twitter για τη μετριοπάθεια που κατά τη γνώμη του το χαρακτηρίζει, ενώ αποκαλεί τον εαυτό του «ντετερμινιστή της ελευθερίας λόγου» και επιθυμεί ο αλγόριθμος της πλατφόρμας να δίνει προτεραιότητα στο να είναι δημόσια τα tweets, αφαιρώντας, παράλληλα, την έμφαση από τις διαφημίσεις των επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Η εν λόγω κίνηση έμπρακτα μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, όμως, αυτό που οι περισσότεροι υποθέτουν είναι πως θα αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε ανθρώπους που δεν εξέφραζαν μέχρι πρότινος τη φιλοσοφία του Twitter, επαναφέροντας μπαναρισμένους λογαριασμούς.

«Η ελευθερία λόγου είναι η βάση μίας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου θέματα σημαντικά για το μέλλον της ανθρωπότητας συζητούνται», είπε ο Musk σε δήλωσή του.

Ο πρώην CEO του Twitter, Jack Dorsey, σχολίασε την κίνηση της πώλησης στηρίζοντας την απομάκρυνση της πλατφόρμας από τη Wall Street.

«Το Twitter ως εταιρεία ήταν πάντα το κύριο θέμα μου και αυτό για το οποίο λυπάμαι περισσότερο. Ανήκε στη Wall Street και στο μοντέλο των διαφημίσεων. Το να το πάρουμε πίσω από τη Wall Street είναι το σωστό πρώτο βήμα», δήλωσε.

Musk Twitter

Η αντίδραση του ίδιου του Twitter

Οι χρήστες στο Twitter αναμενόμενα αντέδρασαν στα νέα της πώλησής του στον επιχειρηματία, επενδυτή και ιδρυτή του SpaceX και του Tesla. Κάποιοι σχολίασαν τον αντίκτυπο που θα έχει η κίνησή του στην καθημερινότητα ενός χρήστη, άλλοι χάρηκαν για τις εξελίξεις, ενώ άλλοι άρχισαν να διακωμωδούν τα επακόλουθα που πιστεύουν πως θα έχει.

Οι celebrities, ωστόσο, επίσης αντέδρασαν ποικιλοτρόπως.