Οι δύο διαταραχές προσωπικότητας με τις οποίες διέγνωσε την Amber Heard η ψυχολόγος του Johnny Depp

Νατάσσα Σχοινά
Οι δύο διαταραχές προσωπικότητας με τις οποίες διέγνωσε την Amber Heard η ψυχολόγος του Johnny Depp
AP

Ειδικός που μελέτησε την Amber Heard κατέληξε σε δύο διαφορετικές διαγνώσεις.

Στη δίκη που εκδικάζει τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει ο Johnny Depp εναντίον της πρώην συζύγου του, Amber Heard, μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί πολλά ηχογραφημένα ντοκουμέντα μεταξύ των δύο ηθοποιών.

Οι συζητήσεις αυτές περιλαμβάνουν τοξικές συμπεριφορές ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, ενώ αποκαλύπτουν καταστάσεις και συμπεριφορές που το κοινό δε θα μπορούσε να φανταστεί και να γνωρίζει πως συνέβαιναν αν δεν τα άκουγε με τα αυτιά του.

Αφού ακούσαμε τον φόβο της αδερφής του Depp, Christie Dembrowski, στην ιδέα ότι ο σταρ θα παντρευόταν τη Heard, αφού γνωστοποιήθηκε η κακοποιητική συμπεριφορά της μαμάς του προς τον πατέρα του Depp και προς τον ίδιο, αφού ακούσαμε τη Heard να του προσάπτει ξυλοδαρμό και έπειτα να παραδέχεται ότι κόντευε να πεθάνει στην ιδέα ότι εκείνος θα έφευγε, ενώ, μάλιστα, είχε παραδεχτεί ότι τον έχει χτυπήσει, έρχεται να συμπληρωθεί και η ειδική διάγνωση της ψυχολόγου.

Οι δύο ψυχικές διαταραχές της Amber Heard σύμφωνα με την ψυχολόγο της ομάδας του Johnny Depp

Η ομάδα του Johnny Depp προσέλαβε την κλινική και ιατροδικαστική ψυχολόγο Shannon Curry, η οποία εξέτασε τα ντοκουμέντα της ψυχικής υγείας της Heard και αξιολόγησε την ίδια για πάνω από 10 ώρες σε δύο διαφορετικές ημέρες τον Δεκέμβριο του 2021. Το συμπέρασμά της είναι ότι η ηθοποιός πάσχει από δύο ψυχικές διαταραχές: οριακή διαταραχή προσωπικότητας και ιστριονική ή δραματική διαταραχή προσωπικότητας.

«Συγκέντρωσε βαθμολογία που συμφωνεί με αυτές τις διαγνώσεις. Παρουσιάζω την επιστήμη», είπε χαρακτηριστικά η Curry στη δικηγόρο της Heard, Elaine Bredehoft, που προσπάθησε να θίξει την αξιοπιστία της κατάθεσής της επειδή προσλήφθηκε από την πλευρά του Depp.

Δίκη: Το «λουτρό αίματος» και ο πανικός της Amber Heard στην ιδέα ότι ο Johnny Depp θα έφευγε

Στην κατάθεσή της, η Curry μίλησε για κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι που έχουν οριακή διαταραχή προσωπικότητας, κάνοντας αναφορές σε «μεγάλο εσωτερικό θυμό και εχθρικότητα», σε «κυμαινόμενες διαθέσεις» αλλά και σε μία τάση «αυταρέσκειας».

«Μπορούν να αντιδράσουν βίαια, μπορούν να αντιδράσουν σωματικά. Κάποιες φορές, μπορούν να είναι κακοποιητικοί στους συντρόφους τους», είπε.