Η Selena Gomez μίλησε για τις ψυχικές διαταραχές της και τάχθηκε υπέρ του αποστιγματισμού

Η Selena Gomez μίλησε για τις ψυχικές διαταραχές της και τάχθηκε υπέρ του αποστιγματισμού

«Η ψυχική υγεία είναι πολύ προσωπικό θέμα για μένα. Ελπίζω ότι χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να μοιραστώ τη δική μου ιστορία και δουλεύοντας με απίστευτους ανθρώπους σαν όλους εσάς, μπορώ να βοηθήσω άλλους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι», είπε η Selena Gomez σε Ημερίδα του Λευκού Οίκου. 

Η Selena Gomez δεν φοβάται να μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη στο παρελθόν, ούτε τα θεωρεί ταμπού. Πριν 2 χρόνια έκανε την αρχή αποκαλύπτοντας ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και λέγοντας ότι σκοπός της είναι να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας όσο περισσότερο μπορεί.

Και τώρα, στο Mental Health Youth Action Forum, που φιλοξενήθηκε από το MTV Entertainment στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη (18/5), η star μίλησε με πάθος για το τέλος που πρέπει να μπει στον στιγματισμό που αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας.

Τι είναι τελοσπάντων το νέο σου τατουάζ Selena Gomez; Ο πλανήτης κάνει υποθέσεις - Το ίδιο κι εμείς

Η Selena Gomez για τα δικά της θέματα ψυχικής υγείας

«Θα σας μιλήσω λίγο για το δικό μου ταξίδι που αφορά την ψυχική υγεία μου. Μόλις έμαθα τι συνέβαινε σε εμένα διανοητικά, ανακάλυψα ότι ένιωθα πιο ελεύθερη και ήμουν ΟΚ με αυτό που είχα, επειδή μάθαινα για αυτό», ανέφερε η Selena Gomez στην ομιλία της στο Mental Health Youth Action Forum.

Και πρόσθεσε: «Η εστίαση της προσοχής των media στα ζητήματα ψυχικής υγείας και η εξομολόγηση ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Δίνει το παράδειγμα ότι είναι ένα θέμα που μπορεί ελεύθερα να συζητηθεί και χωρίς καμία ντροπή».

Η Selena Gomez για την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που δημιούργησε και το beauty brand της

Η Selena Gomez εξήγησε πως χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που δημιούργησε, τη WonderMind, για να φέρει την αλλαγή. «Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ προσωπικό μου θέμα. Και ελπίζω ότι χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου θα μπορέσω να μοιραστώ την ιστορία μου και να δουλέψω με απίστευτους ανθρώπους όπως όλοι εσείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 29χρονη πρόσθεσε ότι ελπίζει να βοηθήσει με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε όποιον τις χρειάζεται. «Όταν πρόκειται για συζήτηση και τερματισμό του στιγματισμού για θέματα ψυχικής υγείας, θέλω να διασφαλίσω ότι όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, θρησκείας, έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που υποστηρίζουν την ψυχική τους υγεία».

https://www.instagram.com/p/CXSQTI2jyJ6

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Selena Gomez συμβάλλει στον αγώνα για την εξάλειψη του στιγματισμού και την αντιμετώπιση των ζητημάτων ψυχικής υγείας και μέσω του beauty brand της, Rare Beauty. «Συνεργαζόμαστε με ειδικούς ψυχικής υγείας και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να μοιράσουμε δωρεάν εκπαιδευτικούς πόρους», ανέφερε η 29χρονη star.

Η εκδήλωση Mental Health Youth Action Forum πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από την Ημέρα Δράσης για την Ψυχική Υγεία, κατά την οποία οργανισμοί, brands, κυβερνητικές υπηρεσίες και πολιτιστικοί ηγέτες συναντιούνται και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να αναζητήσουν υποστήριξη ψυχικής υγείας.