Πέθανε η μαμά του Alec Baldwin από καρκίνο: Ο τρόπος που την τίμησαν τα παιδιά της ήταν ξεχωριστός

Νατάσσα Σχοινά
Πέθανε η μαμά του Alec Baldwin από καρκίνο: Ο τρόπος που την τίμησαν τα παιδιά της ήταν ξεχωριστός

O Alec Baldwin το 2019 στο PEN America Literary Gala στη New York 

AP

Η οικογένεια της Carol Baldwin, η μάχη με τον καρκίνο του μαστού και η σχέση της με τον Alec.

Ο Alec Baldwin και τα υπόλοιπα αδέρφια του θρηνούν τις τελευταίες ώρες τον χαμό της αγαπημένης τους μαμάς. Η Carol Baldwin πέθανε στην ηλικία των 92 ετών την Πέμπτη 26 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, και ο ηθοποιός έκανε μία εκτενή ανάρτηση για να την τιμήσει.

Η ανάρτηση του Alec Baldwin για τον χαμό της μαμάς του

Ο Alec έχει άλλα 5 αδέρφια, τους τρεις επίσης ηθοποιούς αδερφούς του, Daniel, William και Stephen, και τις δύο του αδερφές, Elizabeth και Jane. Στην ανάρτηση που έκανε για τη μαμά του, αποφάσισε να κάνει και μία αναδρομή στη ζωή της, μιλώντας για τον τρόπο που μεγάλωσε τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της.

https://www.instagram.com/p/CeCtcRgORIl

«Με μεγάλη λύπη, η οικογένειά μας κάνει την ακόλουθη δήλωση.

Η Carol M. Baldwin, μητέρα των ηθοποιών Alec, Daniel, William και Stephen και δζύο κορών, Elizabeth και Jane, πέθανε σήμερα στο Syracuse, στη Νέα Υόρκη. Ήταν 92.

Γεννήθηκε ως Carol Newcomb Martineau στο Syracuse στις 15 Δεκεμβρίου του 1929, ήταν παιδί του Roy και της Marion Martineau και είχε έναν αδερφό και πέντε αδερφές, την Patricia, την Joan, την Diane, τη Louise και τη Rebecca.

Γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο, Alexander R. Baldwin Jr. από το Brooklyn, όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο του Syracuse. Το 1954, η οικογένεια μεταφέρθηκε στο Long Island όπου έμαθε ιστορία και προπονούσε ποδόσφαιρο και σημάδι με τουφέκι στο Massapequa High School έως τον θάνατό του στην ηλικία των 55 ετών, το 1983.

Η Carol Baldwin μεγάλωσε τα παιδιά και, όταν ήταν έφηβη, πήγε να δουλέψει στον τομέα της έρευνας marketing για μία εταιρεία που ονομαζόταν Quick Test, που λειτουργούσε μέσα από ένα τοπικό mall.

Το 1991, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Αφότου επέζησε, έγινε μέλος μίας ομάδας του Long Island για την υποστήριξη ασθενών με καρκίνο του μαστού για ένα πρότζεκτ με το SUNY Stony Brook. Με την υποστήριξη της τότε προέδρου του πανεπιστημίου, Shirley Strum Kenny, ιδρύθηκε το Carol M Baldwin Breast Cancer Research Fund στις εγκαταστάσεις του Stony Brook. Άλλο ένα κεφάλαιο άρχισε μερικά χρόνια μετά σε συνεργασία με το SUNY Upstate University. Οι συντονισμένες προσπάθειες έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό.

Ο γιος της, Alec, δήλωσε: ‘Η μαμά μου με έμαθε για τις δεύτερες ευκαιρίες. Και τις τρίτες επίσης. Πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής της ως μαχήτρια και πρωταθλήτρια για τον σκοπό στον οποίο είχε αφιερώσει τόση ενέργεια. Είμαστε όλοι απίστευτα υπερήφανοι για τα κατορθώματά της’.

Εκτός από τα 6 της παιδιά, η Carol είχε 25 εγγόνια και 14 δισέγγονα», έγραψε.

Ο Alec Baldwin εξήγησε γιατί θέλει να αποκτήσει κι άλλα παιδιά