MasterChef: Βackstage στον τελικό - Οι δηλώσεις του νικητή Πάνου και του Πάνου Ιωαννίδη

Κατερίνα Μπούσιου
MasterChef: Βackstage στον τελικό - Οι δηλώσεις του νικητή Πάνου και του Πάνου Ιωαννίδη

Τι δήλωσαν στο Queen.gr ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Πάνος Κουμουνδούρος, ο μεγάλος νικητής του φετινού MasterChef. 

Ο τελικός του MasterChef είχε αγωνία από τους φιναλίστ και μεγάλη συγκίνηση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, με τον Πάνο Κουμουνδούρο να κερδίζει το έπαθλο και να «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του, αλλά και της οικογένειας του. Τι συνέβη στα παρασκήνια και τι δηλώνει στο Queen.gr ο μεγάλος νικητής αλλά και ο αγαπημένος μας κριτής Πάνος Ιωαννίδης;

master.jpg

Η ψυχραιμία της Καλλιόπης, η αγωνία του Πάνου και ο «ταραξίας» Χριστόφορος

Πάνος και Καλλιόπη έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα με 8 δοκιμασίες σε 7 επεισόδια για να κερδίσουν την νίκη. Λίγο πριν το live όλοι οι παίκτες του φετινού live είχαν συγκεντρωθεί στα παρασκήνια για να τους εμψυχώσουν. Η Καλλιόπη Μπεζαντέ ή αλλιώς η Ποπάρα για το Twitter, ήταν ψύχραιμη, ο Πάνος αγχωμένος και ο Χριστόφορος όπως πάντα, έδινε τον παλμό για φασαρία και ένταση στο πλατώ. Ο Μπόμπαινας, λαλίλαστος άλλες φορές, καθόταν σιωπηλός, ενώ ο Γιάννος χαρούμενος μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, τρόλαραν διαρκώς τον Νίκο Μπέρκα, ο οποίος ήταν στυλιστικά ο πιο κομψός παίκτης. Οι κριτές με total black εμφάνιση, ήταν μαζί τους λίγο πριν το live, με τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο σε μεγάλα κέφια. Μεγάλη αγωνία είχαν και οι μαμάδες των δύο φιναλίστ και κυρίως η μητέρα του Πάνου, Kατερίνα, η οποία και αγκάλιασε τον γιο της όταν ανακοινώθηκε όταν ήταν ο νέος MasterChef, ενώ έκανε επίσης μία θερμή αγκαλιά και στην Καλλιόπη. Πνιγμένος στις αγκαλιές των συμπαικτών του και του αδελφού του, ο Πάνος μας μίλησε λίγα λεπτά μετά κρατώντας σφιχτά το τρόπαιο στα χέρια του.

«Έφυγε ένα τεράστιο άγχος από πάνω μου»

https://www.instagram.com/p/Ce11D7yr440

Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Έφυγε ένα τεράστιο άγχος, είχα μία πάρα πολύ άξια και δυνατή αντίπαλο σε όλες τις δοκιμασίες. Χαίρομαι πάρα πολύ που κέρδισα. Βασικά είμαστε και οι δύο νικητές. Τώρα για την επόμενη μέρα...Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις».

Ο Πάνος Ιωαννίδης, μετά την λήξη του διαγωνισμού, ετοιμάζεται για τις πρώτες διακοπές με τον γιο του, ως νεόκοπος μπαμπάς και είχε χρήσιμες συμβουλές να δώσει στον νικητή αλλά και στην Καλλιόπη. Και όπως μας εκμηστηρεύτηκε αποκλειστικά στο Queen.gr: «Ήταν μία πολύ εμπειρία και για τα δύο παιδιά που πέρασαν στον τελικό. Δεν μου φάνηκε πως το φετινό MasterChef ήταν δυσκολότερο από άλλες χρονιές. Εύχομαι συγχαρητήρια στον Πάνο αλλά και στην Καλλιόπη που κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Και τα δύο παιδιά το πάλεψαν και το άξιζαν. Τους εύχομαι καλή τύχη από εδώ και πέρα και είμαι σίγουρος ότι με αρκετή δουλειά θα τα καταφέρουν».

Φυσικά μπήκαμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε και για τον γιο του, που ήρθε στην ζωή του πριν από λίγες εβδομάδες και αν σκέφτεται από τώρα να τον κάνει και εκείνον στο μέλλον...σεφ: «Θέλω να είναι καλά και να αποφασίσει μόνος του στο μέλλον αυτό που θα θέλει να γίνει. Είναι λίγο νωρίς ακόμη (γελάει). Είναι ήσυχο μωρό, δεν μας έχει παιδέψει. Νομίζω σε αυτό μου μοιάζει».

https://www.instagram.com/p/CezF0EfqKwD

Ο επίλογος και το επόμενο MasterChef με αέρα ανανέωσης

Το MasterChef είναι ένα πολύπλοκο τηλεοπτικό project και φέτος παρά τις αδυναμίες στο έμψυχο υλικό, δηλαδή στους παίκτες, απέδειξε την δυναμική του, με κάποιες αναμενόμενες απώλειες στην τηλεθέαση λόγω και της σκληρά ανταγωνιστικής prime time ζώνης. Ως ένα τηλεοπτικό προϊόν που έχει πολύωρα γυρίσματα, έπρεπε να κάνει έναν μεγάλο επεισοδίων πριν καν βγει στον τηλεοπτικό αέρα. Αυτό εμπεριέχει και ένα ρίσκο. Γιατί δεν μπορούν να γίνουν διορθώσεις ή αναπροσαρμογές με βάση και τις αντιδράσεις των τηλεθεατών. Αν γίνονταν αυτό πρακτικά, θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την υπερβολή σε προβολή του Δημήτρη Ταϊρίδη. Μονοπώλησε και εκνεύρισε το κοινό και αργήσαμε αρκετά να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα των υπόλοιπων παικτών. Ακόμη και η ίντριγκα σε μία τηλεοπτική εκπομπή, θελει την μαεστρία της. Ο Μπόμπαινας δεν διέθετε το χιούμορ της Κατερίνας Λένη ή το ταμπεραμέντο της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη για παράδειγμα.

panonikitis.jpg

Σε πρακτικό επίπεδο, με τις δοκιμασίες του τελικού αλλά και τα εξωτερικά γυρίσματα, η πολύ καλά στημένη παραγωγή, πρόσφερε το θέαμα που άξιζε στο MasterChef και αρχίσαμε να επιστρέφουμε στις προ πανδημίας, συνθήκες. Η επόμενη χρονιά έρχεται στον διαγωνισμό μαγειρικής με κάποιες τονωτικές αλλαγές. Προς το παρόν είναι σίγουρο ότι Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης θα βρίσκονται στο τιμόνι της παρουσίασης, ενώ θα έχουμε μία αναπροσαρμογή σε αρκετές δοκιμασίες, ομαδικές ή ατομικές. Τα επιπλέον έπαθλα που μπήκαν από φέτος, φαίνεται ότι λειτούργησαν και τόνισαν το ενδιαφέρον παικτών και τηλεθεατών και αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί.

Όμως τα πάντα θα κριθούν και την επόμενη χρονιά από την επιλογή των παικτών. Οι χαρακτήρες τους, το εκτόπισμά τους, μαζί με το μαγειρικό τους ταλέντο, είναι αυτό που θα φέρει την αναγέννηση στο MasterChef. Την οποία χρειάζεται. Γιατί η επόμενη χρονιά θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην prime time ζώνη. Η μυθοπλασία όπως αναπτύσσεται σε όλα τα κανάλια, είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Και δεν αφήνει περιθώρια για λάθη και αστοχίες.

ΜasterChef: Ο Πάνος είναι ο μεγάλος νικητής αλλά η Καλλιόπη κέρδισε τις καρδιές μας