Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε τα μαλλιά της όπως ποτέ άλλοτε & το σίγουρο είναι πως μοιάζει με γοργόνα

Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε τα μαλλιά της όπως ποτέ άλλοτε & το σίγουρο είναι πως μοιάζει με γοργόνα
Instagram

Πιο σγουρά από ποτέ τα μαλλιά της και μάλιστα μετά το κούρεμα που είχε τολμήσει. «Τρελαίνομαι να παίζω με τα μαλλιά μου».

Τις διακοπές της στη Μύκονο απολαμβάνει την περίοδο αυτή η Αθηνά Οικονομάκου, μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Αυτά δεν είναι άλλα από τον σύζυγό της, Φίλιππο Μιχόπουλο, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί, και τα δύο παιδιά τους, 4 ετών Μάξιμο και 1 έτους Σιένα.

https://www.instagram.com/p/Cf9SCzNAsLs

Η ηθοποιός φαίνεται να λατρεύει το καλοκαίρι, το οποίο με τη σειρά του της ανταποδίδει την αγάπη του. Πώς; Ομορφαίνοντάς την κι άλλο. Όπως φαίνεται, η 36χρονη τους μήνες του καλοκαιριού έχει το δικό της glow up, με τη μαυρισμένη επιδερμίδα, το αληθινό χαμόγελο ανεμελιάς και τα looks παραλίας να αναδεικνύουν τη boho πλευρά της.

https://www.instagram.com/p/CfyzlQtNqAW

Ψάθινα καπέλα, μαλλιά σγουρά ή πιασμένα σε γαλλικές νεανικές braids και φυσικό μακιγιάζ, είναι τα salty μυστικά της επιτυχίας. «Όχι παπούτσια, όχι ανησυχίες» όπως λέει και εκείνη. Μάλλον, για να το λέει μια γυναίκα με τόσα παπούτσια, κάτι θα ξέρει.

https://www.instagram.com/p/Cf6pxrht7W_
https://www.instagram.com/p/CgHinVTtHjD

Αν πάντως νόμιζε κανείς πως της «πάει» αποκλειστικά η Μύκονος, πλανάται: Η Αθηνά Οικονομάκου παραμένει εξίσου όμορφη και στη μαγική Ικαρία. Η άγρια φυσική καλλονή του νησιού, μπορεί να μην έχει τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου, αλλά σίγουρα διαθέτει τη δική της γοητεία.

https://www.instagram.com/p/CgXTiycNOqm
https://www.instagram.com/p/CgcLArjNvfs

Πάντως εκτός από τα μαγιό που αναδεικνύουν τους killer κοιλιακούς της (μετά από δύο γέννες, ε) και τα καλλίγραμμα πόδια της, αυτά που επίσης την κάνουν να θυμίζει μια άλλη Άριελ, είναι τα σγουρά μαλλιά.

Mermaid hair, WE CARE

https://www.instagram.com/p/CgefQVMg8Z-

Δεδομένου ότι αυτό το hair look ακολούθησε χρονικά τις πλεξούδες, θα σπεύσουμε να εικάσουμε πως τα κυματιστά της μαλλιά είναι αποτέλεσμα του πολύωρου πιασίματος σε braids. Πρόκειται για τον ιδανικό τρόπο να πετύχουμε αυτό το «γοργονέ» αποτέλεσμα χωρίς καμία χρήση εργαλείου θερμότητας.

Heatless it is!

https://www.instagram.com/p/CfjGTgjNXgs
https://www.instagram.com/p/CfTqeDVNEP5

Λίγο καιρό πριν, η ίδια είχε πει για το πώς βιώνει την περιποίηση και τον πειραματισμό με τα μαλλιά της: «Τρελαίνομαι να παίζω με τα μαλλιά μου. Πλεξούδες, κοτσιδάκια, περίτεχνα χτενίσματα είναι συχνά στις προτιμήσεις μου».

https://www.instagram.com/p/CfJqMiVA9bg

Η αλήθεια είναι πως τόσο οι πλεξούδες όσο και τα σγουρά μαλλιά της πάνε πολύ, της χαρίζουν playful διάθεση και αναδεικνύουν στο έπακρο τη φυσική της ομορφιά. Αποτελεί μάλιστα την ιδανική πρόταση για αυτή την περίοδο του έτους που όλες αναζητούμε κάτι εύκολο και γρήγορο μεν, εντυπωσιακό δε.

Προτείνουμε λοιπόν τη δημιουργία braids για 1-2 μέρες και ακολούθως το λύσιμό τους το οποίο θα μας αφήσει ως αντάλλαγμα μερικά άκρως καλοσχηματισμένα κυματιστά μαλλιά.

https://www.instagram.com/p/CebRoWOtM_Y

https://www.instagram.com/p/CeV-0WwNGSG/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CeRl76TtzlR/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CeOP52yN_oP/?utm_source=ig_web_copy_link

Και όχι, δεν απαιτείται κανένας κομμωτής, μιας και μπορούμε να κάνουμε τις πλεξούδες αυτές και μόνες μας. Αν και φαντάζει δύσκολο, δεν είναι καθόλου και το παρακάτω βίντεο είναι ο απόλυτος braid οδηγός επιβίωσης:

Πάντως, θυμίζουμε ότι όσο κι αν της πηγαίνουν οι διακοπές, η Αθηνά Οικονομάκου είναι μια πολυάσχολη γυναίκα, η οποία συνεχώς καταπιάνεται με κάτι. Ηθοποιός, σχεδιάστρια κοσμημάτων για τη συλλογή της Allover, σχεδιάστρια ρούχων για την εταιρεία Project Soma, πρόσφατα την είδαμε να συμμετέχει και στο τηλεοπτικό show Masked Singer.

https://www.instagram.com/p/CgJZpOpM6bh
https://www.instagram.com/p/CgZCnI9Dr17

Πρόσφατα μάλιστα, είχε παραχωρήσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Πρωινό όπου μίλησε για την ενασχόληση της με τις επιχειρήσεις και πώς καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα. Χαρακτηριστικά, για τη συνεργασία της με Μαίρη Συνατσάκη, με την οποία και σχεδιάζουν μαζί τα ρούχα, είχε πει : «Είναι δύσκολο πολύ. Θέλει να είσαι από πάνω στις επιχειρήσεις, να ασχολείσαι πολύ. Τρώει πολύ χρόνο και θέλει πολύ ενέργεια, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις.

Δεν μπορώ να υπολογίσω αν μου αποφέρει περισσότερα χρήματα η υποκριτική ή οι επιχειρήσεις. Πάντως το να έχεις followers δεν σημαίνει ότι θα δώσει ο άλλος αρκετά χρήματα. Δεν έχουμε ένα brand με πολύ φθηνό προϊόν ή χαμηλές τιμές. Είναι ένα brand με τιμές για έναν άνθρωπο που οικονομικά παίρνει όχι ένα βασικό μισθό, οπότε ο άλλος επενδύει στο ρούχο. Στα ρούχα ή στο κόσμημα, δεν το παίρνει για πλάκα ή αψήφιστα. Ούτε οι πολύ μικρές ηλικίες που είναι το μεγαλύτερο κοινό εμένα και της Μαίρης ίσως. Οπότε ο άλλος θα επενδύσει, πρέπει να αποδείξεις πράγματα, πρέπει να του αρέσει το ρούχο, να είναι ποιοτικό, να έχει ένα σύνολο πραγμάτων. Πάει πολύ καλά αλλά δεν είναι απλό. Γενικά με το οικονομικό κομμάτι και τα νούμερα δεν τα πάω καλά. Έχουμε κοινό λογαριασμό με τη Μαίρη και τα κέρδη πάνε εκεί. Είναι 50-50 η επιχείρηση. Βγάζουμε αρκετά χρήματα, είναι κερδοφόρα η επιχείρηση. Αλλά δεν τα βγάζουμε τόσο εύκολα επειδή έχουμε followers. Έχουμε επενδύσει πραγματικά σε αυτή τη δουλειά με την Μαίρη, τρώμε εργατοώρες πολλές ώστε η ποιότητα να είναι αντίστοιχη της τιμής».

https://www.instagram.com/p/CWlPUPMg_zD
https://www.instagram.com/p/CViSDwgtYki

Για την οικογένειά της και τα δύο αγγελούδια της, είχε πει: «Ασχολούμαι πολύ με τα παιδιά, γι’ αυτό έγινα μαμά. Έλεγα πως όταν κάνω παιδιά θα απέχω από τη δουλειά για τρία- τέσσερα χρόνια αλλά όταν απέκτησα το Μάξιμο, είδα ότι δεν γίνεται και επέστρεψα στη δουλειά στους εννιά μήνες και το ήθελα πολύ και το είχα ανάγκη. Ασχολούμαι γιατί το θέλω, θα αισθανόμουν άσχημα να λείπω πολύ, το πρόγραμμά μου είναι πως λείπω δύο άντε τρεις φορές την εβδομάδα. Έχω μια γυναίκα που με βοηθάει, η πεθερά μου δουλεύει και ο μαμά μου είναι στην Πελοπόννησο».

https://www.instagram.com/p/CVX9jsdt75l
https://www.instagram.com/p/CWQFDCYNruu

«Με τον σύζυγό μου είμαστε αποφασισμένοι πως θέλουμε να παλέψουμε να κρατήσουμε την οικογένεια ενωμένη. Με το δεύτερο παιδί βρήκαμε τις ισορροπίες πιο γρήγορα από τότε που αποκτήσαμε τον Μάξιμο, τα πιο δύσκολα τα έχουμε περάσει, γνωριζόμαστε παραπάνω. Ο Φίλιππος είναι πιο χαλαρός στο πρόγραμμα, εγώ είμαι των ορίων και του προγράμματος. Και με τον γάμο αλλάζει η ισορροπία και με τη συγκατοίκηση, όλα τα μεταβατικά στάδια, δημιουργούν αλλαγές».

https://youtu.be/MIAb1XuCNco

H ίδια έχει μάλιστα μιλήσει στο «Πάμε Δανάη!» και για όλες τις αλλαγές που έχει φέρει η μητρότητα στη ζωή της, παραδεχόμενη και πως ήρθε κοντά με την επιλόχειο κατάθλιψη.

«Δεν είναι απλά τα πράγματα για μία εργαζόμενη μητέρα στον συγκεκριμένο χώρο. Με το δεύτερο παιδί ένιωσα πιο πολύ μαμά, ολοκληρώθηκα, ολοκληρώθηκε η οικογένεια με έναν τρόπο. Τα συναισθήματά μου δεκαπλασιάστηκαν. Λατρεύω τον Μάξιμο και φοβόμουν πως θα μοιραστεί η αγάπη με το δεύτερο παιδί. Φλέρταρα με την επιλόχειο κατάθλιψη άλλα επειδή είχα πολλά χρονιά ψυχοθεραπείας στην πλάτη μου δεν την έπαθα τελικά.

Λύγισα μετά τη γέννηση του Μάξιμου όμως επειδή συνέχιζα την ψυχοθεραπεία αυτό με βοήθησε να πατήσω στα πόδια μου και να πιστέψω στον εαυτό μου ξανά. Μετά το εξάμηνο όλα καλυτέρευσαν. Ο Φίλιππος έδειχνε υπομονή και κατανόηση όμως επί της ουσίας ποτέ δεν κατάλαβε τι ένιωθα γιατί φοβόμουν να το παραδεχθώ και εγώ στον εαυτό μου.

Κλείνω σχεδόν δεκαετία ψυχοθεραπείας. Ξεκίνησα όταν άρχισα να νιώθω δυσάρεστα συναισθήματα πάνω στην σκηνή, φοβόμουν ότι θα αρρωστήσω, ήταν ο φόβος του θανάτου μέσα σε όλα αυτά. Ήταν μία περίοδος στο MEGA με καθημερινά γυρίσματα στη ‘ζωή της άλλης’. Πολύ μεγάλη επιτυχία άλλα και πολύ μεγάλη ευθύνη. Είχαν πέσει όλοι πάνω μου. Έλεγα ‘παιδιά θα πέσω κάτω’ και μου έλεγε ο σκηνοθέτης ‘τι λες; εγώ είμαι 60 ετών και δεν πέφτω κάτω’. Μία μέρα δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πήγα σε παθολόγο με την πίεση μου 4 και 6. Στις πρώτες συνεδρίες της ψυχοθεραπείας μονό έκλαιγα».