«Ήταν το πιο ευγενικό αστείο που έχω πει ποτέ» - Chris Rock, αλήθεια, φτάνει πια

Νατάσσα Σχοινά
«Ήταν το πιο ευγενικό αστείο που έχω πει ποτέ» - Chris Rock, αλήθεια, φτάνει πια

Ο Will Smith και ο Chris Rock στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ

AP

Μήπως ο κωμικός πλέον απλά εμπορεύεται ένα διόλου κολακευτικό για τους πρωταγωνιστές θέμα;

Will SmithChris Rock. Chris Rock – Will Smith. Οι δύο ηθοποιοί έχουν δημιουργήσει αδιαμφισβήτητα το ντουέτο της χρονιάς. Δεν είναι παράλογο, φυσικά, αν το σκεφτείς, αφού τα Όσκαρ σπανίως συνοδεύονται από χειροδικίες live, οπότε, όταν συνέβη αυτό φέτος, όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν ήταν προσχεδιασμένο ή αυθόρμητο. Τελικά, ήταν το δεύτερο.

Ο 57χρονος Rock είχε την έμπνευση να κάνει ένα εντελώς κακόγουστο, αγενές και ασυναίσθητο αστείο για τη σύζυγο του 53χρονου Smith, Jada Pinkett, η οποία πάσχει από αλωπεκία, με τον Smith να σηκώνεται να τον χαστουκίζει και έπειτα να ουρλιάζει από το κάθισμά του.

Ο μετανιωμένος Smith, ο αμετανόητος Rock

Ο πρωταγωνιστής του Seven Pounds εμφανίστηκε μετανιωμένος για ό,τι συνέβη, θα μείνει και εκτός Ακαδημίας για μία δεκαετία και εκεί που η ζυγαριά μάλλον έγερνε υπέρ του Rock όχι ως προς το αστείο (για το οποίο θεώρησαν αρκετοί ότι μάλλον θα κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να το πει) αλλά ως προς τη σοβαρότητα της βίας, εκείνος έχει ξεφύγει.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Rock, κατά τη διάρκεια ενός κωμικού του σόου, συνέκρινε το περίφημο χαστούκι με τη δολοφονία της Nicole Brown και του συντρόφου της. Ισχυρίστηκε πως το να αποδεχτεί την πρόταση για να παρουσιάσει ξανά τα βραβεία του χρόνου είναι σαν το θύμα της δολοφονίας να επιστρέφει στον τρόπο που δολοφονήθηκε (σ.σ. Ναι, εντελώς άκυρο και υπερβολικό).

Ο Chris Rock συνέκρινε το χαστούκι του Will Smith με την πιο διάσημη δολοφονία του πλανήτη

«Το πιο ευγενικό αστείο που έχει πει ποτέ»

Τώρα, χαρακτήρισε το αστείο του για το ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith «το πιο ευγενικό αστείο που έχει πει ποτέ» και κάπου αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του. Γιατί και με την πρόφαση του αστείου πάλι να το λέει, ε, δεν είναι αστείο. Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείται η χειροδικία, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.

«Πόνεσε αυτό το πράγμα; Φυσικά και πόνεσε. Ο μ*****ς με χτύπησε για ένα ηλίθιο αστείο, το πιο ευγενικό αστείο που έχω πει ποτέ», είπε στην ευρωπαϊκή του περιοδεία (2/9).

Τώρα, λοιπόν, γίνεται κάτι άλλο. Εκεί που η δημοφιλία του Will Smith έχει αποδεδειγμένα πέσει σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, οι κινήσεις του Chris Rock μάλλον θα αντιστρέψουν τα πράγματα. Αν μη τι άλλο, θα ρίξουν και τη δική του κατακόρυφα, αφού φαίνεται πως ο ηθοποιός δε φαίνεται καθόλου μετανιωμένος και συνεχίζει να νομίζει ότι αστειεύεται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.

Ίσως, βέβαια, όλο αυτό να έχει να κάνει με το ότι πιθανώς θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα για να αυξήσει τη δυναμική του. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει για αυτό. Το έχει κάνει μέρος του σόου στις περιοδείες του. Αντί να θέλει να δικαιωθεί και παράλληλα να πάρει το μάθημά του, εμπορεύεται μία καθόλου κολακευτική κατάσταση για τους δύο πρωταγωνιστές και συνεχίζει με την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης.

chris rock racism GIF

Υ.Γ. Λυπούμαστε, αλλά, με τούτα και μ’ εκείνα, ούτε κι εμείς σε θέλουμε στα επόμενα βραβεία.