Το δράμα των Brangelina αγρίεψε κι άλλο: Η νέα μήνυση της Jolie στον Pitt ύψους 250 εκατομμυρίων

Πατούλια Κατερίνα
Το δράμα των Brangelina αγρίεψε κι άλλο: Η νέα μήνυση της Jolie στον Pitt ύψους 250 εκατομμυρίων

Η Angelina Jolie, έξι χρόνια μετά την απόφαση του χωιρσμού από τον Brad Pitt, έχει δώσει τη μεταξύ τους διαμάχη πολεμικές διαστάσεις.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, θα συμπληρώσουμε έξι χρόνια από την ανακοίνωση του χωρισμού του Brad Pitt και της Angelina Jolie. Ένας χωρισμός, πίσω από έναν τοξικό γάμο με τον πόλεμο των Rose, άκα Brangelina να συνεχίζεται με νέα μήνυση από τη μεριά της Jolie.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν και ανακοινώθηκε το διαζύγιο των Brangelina, ελάχιστα πράγματα φανταζόμασταν πως συμβαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι και στα έξι παιδιά του. Κάποια απιστία υποπτεύθηκαν πολλοί ενώ οι υπόλοιποι έφτιαχναν memes για την Jennifer Aniston που έπαιρνε το αίμα της πίσω. Κανείς δεν φανταζόταν ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες της έπαυλης του ζευγαριού, ο Pitt με τη Jolie βίωναν μια άκρως τοξική σχέση, στοιχεία της οποίας μάθαμε μόλις φέτος κι ενώ η διαμάχη για την κηδεμονία των παιδιών τους και για το κτήμα Miraval καλά κρατεί.

Η νέα μήνυση ήρθε από τη Jolie

Ο πόλεμος για το διάσημο κτήμα Miraval, από άσχημος μετατράπηκε σε πυρηνική βόμβα το τελευταίο διάστημα με τη Jolie να φτάνει στα άκρα. Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από την Jolie κατέθεσε αγωγή 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της ισχυριζόμενη ότι αυτός και η παρέα των κολλητών του ξεκίνησαν μια ύπουλη εκστρατεία για να «πάρουν τον έλεγχο» του γαλλικού οινοποιείου που οι Brangelina αγόρασαν ως ζευγάρι «σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και της επιμέλειας των έξι παιδιών» και να διασφαλίσει ο Pitt πως η Jolie δεν θα έβλεπε ποτέ ούτε μια δεκάρα από τα τεράστια κέρδη του Miraval.

Στην αγωγή της η εταιρία της Jolie ισχυρίζεται επίσης ότι ο Pitt προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το μεγάλο οικονομικό μερίδιο της Jolie στο οινοποιείο για να την αναγκάσει να υπογράψει μια «ρήτρα σιωπής» που θα την απέτρεπε από το να συζητήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στο διαζύγιό τους ενώ παράλληλα τονίζεται πως ο Pitt σπατάλησε εκατομμύρια από τα χρήματα της εταιρείας με τον ηθοποιό να φτάσει να ξοδέψει 1 εκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει μια πισίνα.

Τα καπρίτσια του Brad

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη στο Λος Άντζελες ισχυρίστηκαν ότι αφού το ζευγάρι αγόρασε το κτήμα των 1.300 στρεμμάτων στη Νότια Γαλλία το 2008, επένδυσαν από κοινού δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να το βελτιώσουν. Στην αγωγή επισημαίνεται πως το ποσοστό που είχαν στο οινοποιό οι Brangelina, ήταν 50%- 50% μέσα από ένα μπλεγμένο σύνολο εταιριών που στην περίπτωση της Jolie μεγάλο μέρος της προσωπικής της περιουσίας ήταν δεμένο με το κτήμα Miraval.

Στη συμφωνία που έγινε γνωστή μέσα από τα νομικά έγγραφα, επισημαίνεται πως η Jolie θα επέβλεπε τα ανθρωπιστικά projects του ζευγαριού μέσα από το ίδρυμα Pitt- Jolie ενώ ο Brad ανέλαβε τον έλεγχο του οινοποιείου. Κι ενώ το κτήμα κέρδιζε βραβεία ο Pitt ανέπτυξε το πρόβλημα αλκοολισμού του για το οποίο έχει μιλήσει και ο ίδιος, πρόβλημα το οποίο οδήγησε σε εκείνο το περιστατικό κακοποίησης εν πτήση και στον χωρισμό τελικά από την Jolie.

«Σε αντίποινα για τις διαδικασίες διαζυγίου και επιμέλειας, ο Pitt ξεκίνησε μια πολύπλευρη, χρόνια εκστρατεία για να καταλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και να οικειοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας προς όφελός του, oρίζοντας τον εαυτό του νόμιμο ιδιοκτήτη του Chateau Miraval, ενώ αφενός ήθελε να σφετεριστεί την αξία της εταιρείας της Jolie, Nouvel, και να αποκτήσει την αποκλειστική ιδιοκτησία του Chateau Miraval.

Τα έγγραφα υποστηρίζουν ότι μετά την κατάθεση διαζυγίου, ο Pitt απλώς λειτούργησε το οινοποιείο χωρίς να συμβουλευτεί την Jolie, η οποία όταν προσπάθησε να πάρει πληροφορίες και περισσότερο έλεγχο, την «απέρριψε» ενώ ταυτόχρονα ο Brad κατέστρωσε και εκτέλεσε ένα σχέδιο για να μεταφέρει κρυφά περιουσιακά στοιχεία από το Chateau Miraval σε εταιρείες που ανήκουν σε αυτόν και τους φίλους του, υποτιμώντας έτσι το συμφέρον της Jolie.

Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι μετά το διαζύγιο, οι διευθυντές του Pitt και του Chateau Miraval έχουν σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια χρήματα του Chateau Miraval σε έργα ματαιοδοξίας που έχουν ελάχιστη, έως καθόλου, επιχειρηματική αξία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια πισίνα, και ότι κατά την καθοδήγηση του Pitt, το Chateau Miraval ανέθεσε σε εταιρία τη δημιουργία μιας ενιαίας σκάλας στο κάστρο του κτήματος που έπρεπε να κατασκευαστεί και να ξαναχτιστεί συνολικά τέσσερις φορές αφού εκείνος ήταν δυσαρεστημένος με τις τρεις πρώτες προσπάθειες.

H Jolie κατονομάζει όχι μόνο τον Pitt αλλά και τους συμμάχους του και διευθυντές στο Miraval, Gary Bradbury, Roland Venturini, και Warren Grant.

Ο όρκος σιωπής που δεν δέχτηκε η Jolie

«Αν και η Τζολί δεν ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει το μερίδιό της στον Pitt, εντούτοις προσφέρθηκε να το πουλήσει σε αυτόν και διαπραγματεύτηκε μαζί του για μήνες. Πλησιάζοντας σε μια συμφωνία, η αγωγή υποστηρίζει ότι ενώ η Jolie αποδέχτηκε την οικονομική συμφωνία με τον πρώην σύζυγό της, χωρίς να αποδεχτεί την ρήτρα σιωπής με την οποία ο Pitt την ανάγκαζε να μην μιλήσει ποτέ δημόσια για τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση. του γάμου τους. Εκείνη παρά το γεγονός πως μεγάλο μέρος του πλούτου και της ρευστότητας της ήταν συνδεδεμένα με το μερίδιό της στο οινοποιείο, αποφάσισε να μην συμφωνήσει με τους παράλογους όρους του και πούλησε το μερίδιό της στην Stoli.

Η Stoli ήταν έτοιμη να βάλει την εμπειρία της και το δίκτυο διανομής της για να λειτουργήσει για το Chateau Miraval, αλλά εκείνος απρόθυμος να μοιραστεί τον έλεγχο, ο Pitt αρνήθηκε να συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρία ως ισότιμος εταίρος».