«Θέλουμε πίσω την παλιά καλή Καλλιόπη» λένε στο Twitter και εμείς θέλουμε τον παλιό καλό Σασμό

Κατερίνα Μπούσιου
«Θέλουμε πίσω την παλιά καλή Καλλιόπη» λένε στο Twitter και εμείς θέλουμε τον παλιό καλό Σασμό

Η καπετάνισσα του Σασμού, ομολογεί την δολοφονία του Άγγελου, οι τηλεθεατές έλυσαν τον γρίφο, αλλά θέλουν μεγαλύτερο σασπένς. 

Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά η πρώτη εβδομάδα με τις πρεμιέρες των σειρών μυθοπλασίας, έβγαλε ξεκάθαρο νικητή τον Σασμό. Σε νούμερα τηλεθέασης αλλά και ως πρώτο trend στο Twitter, όλες αυτές τις ημέρες. Οι τηλεθεατές αποθέωσαν χθες την ερμηνεία της Μαρίας Τζομπανάκη με αρκετά tweets με χιούμορ, αλλά και με αναλύσεις για το τι θα συμβεί. Όταν συμβεί, γιατί φέτος οι ρυθμοί είναι αρκετά αργοί στο μικρό χωριό της Κρήτης.

https://www.instagram.com/p/Chrbf7uL1i0

Δράμα και γέλιο μαζί

Οι αλλαγές που έγιναν φέτος στη σειρά έχουν ενδιαφέρον, αλλά οι περισσότεροι από τους χρήστες των social media παραπονούνται πως δεν υπάρχει δράση και πλοκή, όπως την περσινή χρονιά. Πως κάποιες σκηνές, όπως η χθεσινή με τον μονόλογο της Καλλιόπης, τράβηξαν για αρκετή ώρα, όπως και οι εξελίξεις με την δολοφονία του Άγγελου. Το πως κατάφερε να τον τραυματίσει με ένα μικρό νυστεράκι, το πόσο αργά αποφασίζει να πει στην αστυνομία πως δε φταίει ο γιος της και γενικά στους αργούς ρυθμούς της σειράς. Τουλάχιστον φέτος έχουμε πολύ καλύτερους διαλόγους και αυτό ευνοεί τους ταλαντούχους ηθοποιούς του, να δημιουργήσουν.

kalliopi_sasmos.JPG

Σε μερικά σημεία συμφωνούμε μαζί τους για τις αργές εξελίξεις. Αλλά όμως μιλάμε για μία καθημερινή σειρά η οποία θα εξαντλήσει την σεζόν και πόσες πια μικρές παρενθέσεις δράσης να σκαρφιστούν πια και αυτοί οι σεναριογράφοι; Θυμήσου και την περσινή σεζόν των Άγριων Μελισσών. Αργήσαμε να μπούμε στη δράση γιατί έπρεπε να «χτιστούν» οι ενδιάμεσες ιστορίες και το προφίλ των νέων ηθοποιών που είχαν μπεί στη σειρά. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και εδώ. Είδαμε ήδη την είσοδο του Στέλιου Μάινα και σε λίγες ημέρες και εκείνη του Γιώργου Γεροντιδάκη. Μέχρι να τους δούμε να αναλαμβάνουν δράση θα περάσει λίγο διάστημα.

Η σκηνοθεσία σαφέστατα έχει βελτιωθεί και έχουμε τουλάχιστον λιγότερα ατοπήματα στις σκηνές. Γιατί μερικές πέρισυ ενώ ήταν δραματικές, καταντούσαν σατιρικές. Οι σκηνές επίσης με τα ερωτευμένα ζευγάρια να εξομολογούνται τον έρωτά τους, με το ίδιο νόημα κάθε φορά, έχουν αρχίσει να κουράζουν. Ακόμη και αν χρειάζεται μία ρομαντική νότα σε αυτή τη σειρά, γιατί τελικά ο έρωτας θα είναι η αφορμή για να κλείσει ο κύκλος αίματος ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

https://www.instagram.com/p/CiVUPUtovz-

Στο έξτρα επεισόδιο της Κυριακής, θα δούμε τελικά την Καλλιόπη να πηγαίνει στην αστυνομία και να ομολογεί τη δολοφονία του γιατρού. Ο Μαθιός αποφυλακίζεται με βαριά καρδιά και ο αστυνόμος εξετάζει τα χτυπήματα του Άγγελου και δεν προκύπτει ότι μόνο από εκείνο της Καλλιόπης βρήκε τον θάνατο. Προς το παρόν μη σε απασχολούν αυτά. Γιατί η υγεία του Αστέρη κινδυνεύει από το χτύπημα του Σταύρου καταρχάς και δεύτερον από ένα μικρό ατύχημα που θα έχει με το αυτοκίνητό του. Ο αδελφός του ξέρει για την εγχείρησή του, αλλά σε λίγο θα το μάθει και η μητέρα τους. Πως έσωσε δηλαδή την ζωή της Αργυρώς ως δότης. Τα σοκ της Καλλιόπης θα είναι αλεπάλληλα. Έχουμε όμως και το ξέσπασμα του Σταύρου στην Αργυρώ γιατί δεν αντέχει άλλο τον Αστέρη και την παρηγοριά της Στέλλας στον πρώην αγαπημένο της. Μπλεξίματα.