Ο Βασίλης Μπισμπίκης σπάει πιάτα και ο Γιάννης Στάνκογλου χορεύει ζειμπέκικο στην πίστα

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Βασίλης Μπισμπίκης σπάει πιάτα και ο Γιάννης Στάνκογλου χορεύει ζειμπέκικο στην πίστα

Tο γλέντι για τη νέα σειρά «Αυτή η νύχτα μένει». Ο Βασίλης Μπισμπίκης μιλά στο Queen.gr λίγο πριν την πρεμιέρα του «Αυτή η νύχτα μένει», σπάει πιάτα  και χειροκροτά τον Γιάννη Στάνκογλου ο οποίος χόρεψε μοναδικά ζειμπέκικο. 

Λίγο πριν συγκρουστούν ως Στρατής και Χρήστος, ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Γιάννης Στάνκογλου, γλέντησαν αλά ελληνικά στην χθεσινή παρουσίαση της νέας σειράς του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει» η οποία κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα στις 22.40. Το γλέντι μας μετέφερε και στην δεκαετία του '80 όπου διαδραματίζεται η σειρά. Ο κόσμος της νύχτας, συγκρούεται με τον κόσμο της ημέρας σε μία από τις πιο πρωτότυπες σειρές εποχής τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Και ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι χαρούμενος και μας εξηγεί τον λόγο.

«Ο Στρατής είναι ένας πληγωμένος πρίγκιπας»

Ένα πραγματικό σκηνικό στο νυχτερινό κέντρο «Το όνειρο», όπου γίνονται τα γυρίσματα της σειράς, στήθηκε χθες το βράδυ σε ένα γλέντι αλά 80's, με τραγούδια γαρύφαλλα, κλαρίνα, μπουζούκια και κοψίδια, για να μας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, γνώριμη σε πολλούς, άγνωστη στους νεότερους. Σα να ήμασταν στο Αγρίνιο το 1984, όπου εκτυλίσσεται το «Αυτή η νύχτα μένει». Στο τσακίρ κέφι όλοι οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της σειράς, με τον Βασίλη Μπισμπίκη να σπάει πιάτα στα πόδια της ηθοποιού Άννας Μάσχα, η οποία υποδύεται την Διαμάντω, την μεγάλη λαική φίρμα του μαγαζιού.

bisbikis_piata.jpg

Την παράσταση έκλεψε και ο Γιάννης Στάνκογλου με το εκπληκτικό του ζειμπέκικο και την Γιώτα Νέγκα να του τραγουδά.

Φώτα, στρας, ντέρτια και καημοί, πιάτα να σπάνε, μυστικά του παρελθόντος να στοιχειώνουν το παρόν, ένας μεγάλος έρωτας που έμεινε κρυφός για 20 χρόνια, ένας φόνος, μία εκδίκηση, το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της εποχής και ετερόκλητες προσωπικότητες, φτιάχνουν αυτό τον ιδιαίτερο κόσμο της νύχτας και της μέρας στο «Αυτή η νύχτα μένει», όπου θα αναμετρηθούν ο Βασίλης Μπισμπίκης με τον Γιάννη Στάνκογλου.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη και ο μεγάλος «έρωτας» με τον Δημήτρη Λάλο πριν το «Αυτή η νύχτα μένει»

Ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά την επιτυχία του ρόλου του ως Βόσκαρης στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και την εδώ και 5 χρόνια τεράστια επιτυχία των παραστάσεων του Τεχνοχώρου Cartel που δημιούργησε, («Άνθρωποι και ποντίκια» - «Κόκκινα Φανάρια»), είναι πια ο Στρατής Βαρδάρης, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Το όνειρο», ο άνθρωπος που ότι πιάνει γίνεται στάχτη, όπως λέει και στο τρέιλερ.

https://www.instagram.com/p/CjP7N5WqA93

Τα χρόνια της αθωότητας έσβησαν και δεν είναι πια ο πρίγκιπας που η μητέρα του λάτρευε. Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πολλές φορές πως το περιθώριο και τα βιώματά του από αυτό, τον βοήθησαν πολλές φορές στη τέχνη του. «Πόσο σε γοητεύουν τα σκοτάδια Βασίλη Μπισμπίκη;». Λίγο πριν την πρεμιέρα, μας μετέφερε στο Queen, τον ενθουσιασμό του για την νέα του περιπέτεια. Αν και δεν είναι μόνο περιπέτεια, η ιστορία μας: «Είναι ένας πληγωμένος πρίγκιπας ο Στρατής και για αυτό το λόγο θα τον δούμε να φτάνει με την συμπεριφορά του, πολύ συχνά στα άκρα».

Με γοητεύουν τα σκοτάδια γιατί έχουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον υποκριτικό, ανεξάρτητα από τα βιώματα. Είναι τρισδιάστατος ο ρόλος και μέσα από αυτόν προσπαθείς να βρεις κομμάτια του εαυτού σου και να μπορέσουν να κουμπώσουν μέσα σε αυτό. Στον πυρήνα του ο Στρατής, είναι κοντά σε εμένα σε σχέση με κάποιο αξιακό σύστημα που και εγώ πιστεύω. Τον χαίρομαι φέτος πάρα πολύ τον ρόλο μου, είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη σειρά».

Εκτός από τους δύο ηθοποιούς και την Άννα Μάσχα που προαναφέραμε, στο καστ θα δούμε την Ηλιάνα Μαυρομάτη, την Κόρα Καρβούνη, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον Γιώργο Αρμένη, την Ελένη Ρουσσινού, τον Γιάννη Τσορτσέκη, τον Γιάννο Περλέγκα και τον Μιχάλη Αλικάκο.