Πόση χολή μπορεί να στάξει και φέτος το Twitter για τη Στικούδη; Μαλλιά, κιλά, όλα στο μικροσκόπιο

Πατούλια Κατερίνα
Πόση χολή μπορεί να στάξει και φέτος το Twitter για τη Στικούδη; Μαλλιά, κιλά, όλα στο μικροσκόπιο

Το φαινόμενο Στικούδη φαίνεται πως αποτελεί σημείο τζιζ για την μάζα των κομπλεξικών στο Twitter, πολλές σεζόν τώρα. 

Η χτεσινή εμφάνιση της Κατερίνας Στικούδη στην πρεμιέρα του φετινού J2Us σχολιάστηκε όσο και η περσινή εμφάνιση της παρουσιάστριας και τραγουδίστριας, τότε που ο κόσμος έμαθε και επίσημα πια τα ευχάριστα για την πρώτη τότε εγκυμοσύνη της.

Κι επειδή τις τελευταίες 24 ώρες το hastag Στικούδη παραμένει στα top trends του Twitter στην Ελλάδα για όλους τους λάθος λόγους, προσπαθούμε με μεγάλο προβληματισμό να εξηγήσουμε γιατί η Κατερίνα αποτελεί πρόσωπο που ο κόσμος του Twitter διασκεδάζει να λούζει με τόσο φαρμάκι.

Γιατί ξανθιά;

Φέτος και στην χτεσινή πρεμιέρα του talent show στον Alpha που έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, η Κατερίνα έκανε το λάθος (!) να μην ρωτήσει το Twitter και να αλλάξει το χρώμα στα μαλλιά της κάνοντάς το από καστανό, ολόξανθο. Είναι η πρώτη φορά που είδαμε τη Στικούδη ξανθιά; Όχι. Κατάφερε η τελευταία τουιτερού να σχολιάσει το πόσο δεν πάει το πλατινέ στην Κατερίνα; Ναι.

Eγώ δεν θα στο κρύψω, τη Στικούδη την αγαπώ, είτε ξανθιά, είτε καστανή είτε μελαχρινή, είτε κοκκινομάλλα. Αλλά αυτή είμαι εγώ.

Εσύ πάλι που αποθεώνεις την Kim Kardashian ή τη Gigi Hadid που αλλάζει χρώμα στα μαλλιά της μέρα παρά μέρα, απορώ γιατί πρέπει, χωρίς πτυχίο κομμωτικής, να μας πεις την γνώμη σου για την απόχρωση του ξανθού της Στικούδη. Και όπως έλεγε και η γιαγιά μου, αν δεν έχεις την καλή σου την κουβέντα να την πεις, για την εμφάνιση του άλλου, μην την πεις καθόλου. Πήξαμε στο diversity και στη γυναικεία ενδυνάμωση η οποία φτάνει μέχρι τη Στικούδη, εκεί ξεχνάμε και women supporting women και τα πάντα όλα.

Kαι στο τέλος της μέρας, το γιατί η Στικούδη έγινε ξανθιά καθόλου δεν έχει να κάνει με το πόσο καλή παρουσιάστρια είναι ή πόσο εύστοχες είναι οι ερωτήσεις που κάνει στους παίκτες του Just στο Green room.

Δεν είδα καμία κριτική, ούτε στο Twitter, ούτε στο Facebook που να μιλάει για τον ρόλο της Κατερίνας ως backstage παρουσιάστρια. Αντιθέτως, είδαμε μπόλικη κριτική για τρίχες και τόνο ξανθού.

Στο ερώτημα γιατί η Στικούδη έγινε ξανθιά, η απάντηση είναι μόνο μία: γιατί έτσι της αρέσει. Θα κάνει ό,τι θέλει που λέει και η μικρή μου κόρη.

Άκαρδη μάνα; Γιατί έχασε τα κιλά; Γιατί έκρυψε την εγκυμοσύνη;

Κι όταν δεν απασχολεί το μαλλί της Στικούδη, απασχολούν τα ρούχα της και όταν δεν απασχολούν τα ρούχα της, απασχολεί που είναι έγκυος και μας το έκρυψε. Για να μην ξεχάσουμε την περσινή σεζόν που την δίκασαν την τότε mom to be που δεν μένει σπίτι της μέχρι να γεννήσει. Κι όταν γέννησε και επέστρεψε γρήγορα στη δουλειά της, πάλι ήταν η άκαρδη μάνα του Twitter που παράτησε τον γιο της και πήγε στο Just.

Και γιατί έχασε τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης και πότε θα προλάβει να θηλάσει τον γιο της. Τέτοιο στρες για τη λοχεία της παρουσιάστριας από τους τουιτεράδες, ούτε το επίδομα μητρότητας να έπρεπε να της δώσουν.

«Μου έγραφαν ότι έχω πάρει παρένθετη μητέρα, ότι «ντροπή σου που μεγάλωσες το στήθος σου»,σχολίαζαν αν θα στεναχωρηθώ που θα χάσω τους κοιλιακούς μου, τώρα που πάχυνα», είχε εξομολογηθεί αργότερα η παρουσιάστρια του backstage του J2Us.

Γενικά παιδιά, ας ηρεμήσουμε εκεί στο Twitter. Η Στικούδη ξέρει πολύ καλά να ακούει τα σχόλια, να τινάζει πίσω τα πλατινέ- αυτή τη στιγμή- μαλλιά της και να προχωράει. Αν είχε σκοπό να τα παρατήσει, θα το είχε κάνει όταν της είπαν πως κακώς τραγουδάει, πως κακώς παρουσιάζει, πως κακώς αναπνέει.

Κι αν πρέπει για έναν λόγο να είναι trend στο Twitter η Στικούδη στα 37 της, δεν είναι ούτε οι τρίχες, ούτε τα ρούχα που φοράει. Το κορίτσι που το 2005 στέφτηκε Μις Ελλάς, έχει καταφέρει να αποτελεί τον πόθο των ανδρών πολλά χρόνια τώρα, αλλά εκείνη να έχει μάτια μόνο για τον Σερίφη της.

Έγινε μαμά χωρίς να εκμεταλλευθεί την εγκυμοσύνη της για να διαφημίσει μπιμπερό και πάνες και έχει αποδείξει τα τελευταία 15 χρόνια, πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να δοκιμαστείς σε ό,τι μπορείς και να το κάνεις καλά. Κι αν αυτό δεν είναι female empowerment, δεν ξέρω τι είναι.