Η Δέσποινα Βανδή εξηγεί τι συνέβη λίγο πριν το διαζύγιό της - Η θλίψη και η ψυχοθεραπεία

Κατερίνα Μπούσιου
Η Δέσποινα Βανδή εξηγεί τι συνέβη λίγο πριν το διαζύγιό της - Η θλίψη και η ψυχοθεραπεία

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Δέσποινας Βανδή για τον γάμο της και το διαζύγιο, για τον έρωτα με τον Βασίλη, την συγκατοίκηση, αλλά και την ψυχοθεραπεία που άλλαξε τη ζωή της. 

Υπάρχει μία στιγμή στην ζωή πολλών ανθρώπων που φτάνουν σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο και αποφασίζουν να τα αλλάξουν όλα. Και αυτό συνέβη στην Δέσποινα Βανδή. Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή της, εξηγεί για πρώτη φορά, γιατί δεν είναι πια παλιά Δέσποινα, για ποιο λόγο έκανε ψυχοθεραπεία, για το πως κατάφερε να ξεπεράσει τη θλίψη, γιατί δεν την ενδιαφέρει πια τι θα πει ο κόσμος, αλλά και την τίμια απόφαση να προχωρήσει στο διαζύγιο, επειδή ερωτεύτηκε. Από τα λόγια της, αποκαλύπτεται και η πρακτική φύση της σχέσης της με τον Βασίλη Μπισμπίκη και μας κάνει εντύπωση και το πως αναφέρει τον πρώην σύζυγό της.

Για πολλούς (και δημοσιογράφους) η ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον Ντέμη Νικολαίδη, δεν αποτέλεσε έκπληξη. Το ζευγάρι εδώ και πολλά χρόνια δεν ήταν ευτυχισμένο, όπως τα πρώτα χρόνια του έρωτά τους. Για λόγους που δεν χρειάζεται να αποκαλυφθούν, δεν υπήρχαν οι προυποθέσεις για να συνεχίσουν να είναι μαζί. Και από τις δύο πλευρές. Τόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής, όσο και η Δέσποινα, άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική τους ζωή, αμέσως μετά, δείχνοντας πως η απόφαση που πήραν για να χωρίσουν, δεν ήταν επιπόλαια, αλλά συνειδητή.

https://www.instagram.com/p/CjfD1Oes-63

«Ερωτεύτηκα και θεώρησα τίμιο απέναντι στον άνθρωπο που είχα δίπλα μου και στα παιδιά μου, να χωρίσω»

Η Δέσποινα Βανδή για όσους την γνωρίζουν, πέρα από την εικόνα της ντίβας και της σταρ, που κλήθηκε να υπηρετήσει τα χρόνια που οι celebrities, έπρεπε να είναι απρόσιτοι για να δημιουργούν έναν μύθο, είναι ο πιο προσιτός και ειλικρινής άνθρωπος, σπουδαία ως φίλη, αξιοθαύμαστη ως μαμά και ως νοικοκυρά, αληθινή και πιο γήινη, από όσο οι περισσότεροι γνωρίζουν. Για πολλά χρόνια αυτή η πλευρά του χαρακτήρα της έμενε κρυφή. Τώρα πια η Δέσποινα κατέκτησε ένα μοναδικό προνόμιο. Να μην την ενδιαφέρει το τι θα πει ο κόσμος. Να ζήσει τη ζωή της όπως ορίζει ο καθένας στο σπιτικό του και να την ενδιαφέρει μόνο η γνώμη των παιδιών της και του στενού της περιβάλλοντος. Βασικά, ότι κάνει, το κάνει πάντα σε συννενόηση με τα παιδιά της.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Down Town, η Δέσποινα μιλά για πρώτη φορά για τις λεπτομέρειες της γενικότερης αλλαγής της ζωής της πριν το διαζύγιο. Τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως δεν ήταν πια ευτυχισμένη: «Δεν το καταλαβαίνεις. Ασφαλώς, καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι καλά, αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που τρέχουν γύρω σου...Είχα αφήσει εντελώς τον εαυτό μου. Για μένα προτεραιότητα ήταν τα παιδιά. Μην ξεχνάς ότι η Μελίνα πάει 19 και από την ώρα που ήρθε στον κόσμο, εγώ με άφησα. Μετά γεννήθηκε ο Γιώργος. Εγώ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να είναι καλά τα παιδιά. Όλος ο κόσμος μου ήταν αυτά. Δεν έδινα καμία σημασία στον εαυτό μου».

https://www.instagram.com/p/CgAZ2OKsy3F

Η Δέσποινα διευκρινίζει πως η μεγάλη αλλαγή μέχρι προφανώς να φτάσει στον χωρισμό, δεν έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη: «Κάνεις υπομονή πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ότι θα γίνουν καλύτερα...Εγώ ερωτεύτηκα και θεώρησα τίμιο απέναντι στον εαυτό μου, στα παιδιά μου και στον άνθρωπο που είχα δίπλα μου τέλος πάντων όλα αυτά τα χρόνια να χωρίσω, δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα. Οι άνθρωποι αλλάζουν, οπότε μοιραία και οι σχέσεις. Όταν ζεις παθητικά είναι σίγουρο ότι θα βρεθείς σε ψυχολογικά αδιέξοδα».

Εδώ μας κάνει μία μικρή εντύπωση ο τρόπος που αναφέρεται στον Ντέμη Νικολαϊδη, ως τον «άνθρωπο που είχα δίπλα μου» και όχι ονομαστικά. Είναι ένα μικρό δείγμα για να καταλάβουμε ότι όπως συμβαίνει αρκετές φορές, δεν είναι όλα τα διαζύγια βελούδινα. Αλλά αυτό κανείς από τους δύο δεν πρόκειται να μας το αποκαλύψει.

Η ίδια παραδέχεται πως η φιλική αρχικά συνάντηση με τον Βασίλη Μπισμπίκη, την έκανε να αναθεωρήσει πολλά. Ούτως ή άλλως (αλλά δεν μας το λέει) ο γάμος της είχε φτάσει σε τέλμα. Και όπως δηλώνει: «Δεν πάρθηκε αυτή απόφαση μέσα σε μία μέρα. Είχα κι εγώ τις αγωνίες και τις αντιστάσεις μου, αλλά έβλεπα ότι αυτό το πράγμα έρχεται με φορά πάνω μου. Δεν μπορούσα να το παλέψω ούτε να αντισταθώ, οπότε έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Ή να το ζήσω ή να το αφήσω. Δεν ήθελα να το αφήσω».

Η Βανδή έκανε τους followers να πούνε «ανάβεις φωτιές» με το φιλί στον Μπισμπίκη που έγινε 45 ετών

Η Δέσποινα μιλά και για την ψυχοθεραπεία που κάνει εδώ και δύο χρόνια και την έχει βοηθήσει αρκετά για να ξεπεράσει τα προβλήματα και να αλλάξει τον τρόπο που πια βλέπει την ίδια και τη ζωή της: «Με την ψυχοθεραπεία βλέπεις πράγματα που ούτε είχες σκεφτεί ποτέ ούτε είχες έρθει αντιμέτωπος με αυτά. Είναι πολύ πιο εύκολο να χώνεις πράγματα κάτω από το χαλάκι και να προχωράς ξανά. Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη...»

https://www.instagram.com/p/CemRzejMu_s

Αναφέρει επίσης τους ουσιαστικούς λόγους που είναι με τον Βασίλη Μπισμπίκη στη ζωή της λέγοντας πως «Στην αρχή κάναμε παρέα. Δεν γίναμε αμέσως ζευγάρι, πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Και σε αυτή την παρέα που κάναμε αισθανόμασταν ότι κουμπώνουμε ολοένα και περισσότερο. Είναι πολλά τα κοινά μας».

https://www.instagram.com/p/CkRjcGTM2si

Από μία αποστροφή του λόγου της, καταλαβαίνουμε ότι πλέον το ζευγάρι συγκατοικεί. Αυτονόητο.«Τώρα έφυγε η Μελίνα και όταν ο Γιώργος είναι σχολείο και ο Βασίλης έχει γύρισμα είμαι μόνη μου. Όμως όταν έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο με τον Βασίλη θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί. Να περάσουμε στιγμές μαζί».

Η Δέσποινα μιλά και για μία γενικότερη θλίψη που αισθανόταν σε μία περίοδο της ζωής της και του γάμου της και δηλώνει πια, πλήρης, γεμάτη και ευτυχισμένη.