H Helena Bonham Carter είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου

H Helena Bonham Carter είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

H 56χρονη ηθοποιός προτάθηκε από τους διαχειριστές της εμβληματικής βιβλιοθήκης.

Ένα πολύ τιμητικό αξίωμα πρόσθεσε εδώ και λίγα 24ωρα στο βιογραφικό της η Helena Bonham Carter. Η 56χρονη ηθοποιός προτάθηκε από τους διαχειριστές της βιβλιοθήκης του Λονδίνου και επιβεβαιώθηκε επίσημα από τα μέλη στην ετήσια γενική συνέλευση στις 15 Νοεμβρίου 2022, που σηματοδοτεί και το τέλος της πενταετούς θητείας του Sir Tim Rice.

H Helena Bonham Carter είναι η νέα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου

Η νέα πρόεδρος είναι μέλος της Βιβλιοθήκης από το 1986 και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων για τη δημιουργικότητά της και την σχέση-λατρείας που έχει τη λογοτεχνία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Helena Bonham Carter έχει πάθος με τα βιβλία και εκτιμά βαθιά τη σημασία των συγγραφέων στο επάγγελμα του ηθοποιού».

«Αυτή η βιβλιοθήκη είναι πραγματικά μοναδική στον κόσμο, εμπνέει και υποστηρίζει συγγραφείς εδώ και πάνω από 180 χρόνια, πολλοί από τους οποίους έχουν, με κάποιον τρόπο, επηρεάσει τόσο τη δική μου καριέρα όσο και εκείνη άλλων ηθοποιών από όλο τον πλανήτη. Οι μοναδικές πηγές της, η ιστορία και ο κατάλογος των μελών της διασυνδέουν το σπουδαίο παρελθόν της λογοτεχνίας με το μέλλον της», δήλωσε η διάσημη ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/ClBBrK_oWkb

Η Προεδρία της Βιβλιοθήκης είναι μια ιδιαίτερα τιμητική θέση καθώς πρόκειται για φιλανθρωπικό ίδρυμα που δεν λαμβάνει τακτική δημόσια χρηματοδότηση, ενώ το πρώτο σημαντικό καθήκον της ηθοποιού θα είναι να διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο πάρτι. Η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου είναι ένα εμβληματικό κέντρο δημιουργικότητας και έμπνευσης. Περίπου 700 βιβλία εκδίδονται κάθε χρόνο από τα μέλη της και πάνω από 460 σενάρια για τον κινηματογράφο.

Τα παιδιά του Tim Burton και της Helena Bonham Carter στο red carpet - Ο Billy ίδιος ο μπαμπάς του!

Η Βιβλιοθήκη του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1841, μεταξύ άλλων από τον Κάρολο Ντίκενς. Μέλη της υπήρξαν σπουδαίες γυναίκες της Βρετανίας, όπως η σουφραζέτα Christabel Pankhurst, η πρώτη γιατρός και χειρουργός της χώρας, Elizabeth Garrett Anderson, αλλά και οι συγγραφείς Virginia Woolf, Daphne du Maurier.

Ο διευθυντής της, Philip Marshall, σχολίασε για την νέα πρόεδρο: «Με πάθος για τα βιβλία και τις ιστορίες και μακροχρόνια αγάπη για τη βιβλιοθήκη, είναι το ιδανικό πρόσωπο για να προάγει αυτή την εκπληκτική δεξαμενή για δημιουργικούς και φιλοπερίεργους ανθρώπους».

Πηγή κεντρικής: apimages.com