Η μήνυση και η πικρία του Δημήτρη Ουγγαρέζου - Τι τον έφτασε στα όριά του;

Κατερίνα Μπούσιου
Η μήνυση και η πικρία του Δημήτρη Ουγγαρέζου - Τι τον έφτασε στα όριά του;

Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός αναγκάστηκε να καταφύγει στην δικαιοσύνη για σχόλιο που τον αφορά. Τι ανέφερε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος για την απόφασή του.  

Είναι το τηλεοπτικό πρόσωπο των ημερών ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η εμφάνισή και οι στιγμές απουσίας του από τον αέρα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη, είναι ένα θέμα που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί τόσο τις άλλες εκπομπές όσο και τα social media.

Φαίνεται όμως πως κάποιος ή κάποιοι, τον έφτασαν στα όρια του με την κριτική τους. Χθες, πέρασε το κατώφλι της σχολής Ευελπίδων μαζί με τον δικηγόρο του για να καταθέσει μήνυση. Η πικρία του φάνηκε και από την αναφορά στο blog του, όπου αιτιολόγησε την απόφασή του.

https://www.instagram.com/p/CfB1YQfoA_q

«Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά μαμά»

Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο η μισή ελληνική τηλεόραση να ασχολείται με τα πεπραγμένα της άλλης μισής Tv. Οι αλλαγές στην ροή και στην θεματολογία στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στην οποία βρίσκεται από την περσινή σεζόν ο Δημήτρης, έγιναν θέμα.

Η Ελένη Μενεγάκη αποθέωσε τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και μας μπέρδεψε ακόμα περισσότερο

Η ολιγόλεπτη παρουσία του, τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media, οι φήμες για κακή σχέση με την παρουσιάστρια (η οποία προσπαθούσε εδώ και χρόνια να τον κάνει συνεργάτη της), οι δηλώσεις πρώην συνεργατών της Ελένης και οι απόψεις από παρουσιαστές και παρουσιάστριες, δημιούργησαν ένα μιντιακό κομφούζιο.

https://www.instagram.com/p/CjsXFcmoDQX

Ως είθισται στην ελληνική Tv, φτάσαμε στα άκρα. Και κάποια σχόλια φαίνεται πως ενόχλησαν τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Το ανέφερε χαρακτηριστικά στο blog του στο Youfly.com: «Χθες το πρωί κατέθεσα την πρώτη μήνυση στη ζωή μου. Έπρεπε να με δείτε στο προαύλιο των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων – πιο ψαρωμένος κι από μοντέλο (χωρίς τη μάνα του) μπροστά στην Καγιά. Πάλι στο μυαλό ήρθαν τα λόγια της δικής μου μητέρας, της κυρα-Γιωργίας που, σε τέτοια περίπτωση θα αναφωνούσε με αποστροφή: «Δεν είμαστε μαθημένοι εμείς, σ’αυτά τα πράγματα» – για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, μαμά»

Και συνεχίζει: «Όπως πρέπει να υπάρχουν και όρια αντικειμενικά στο τι λέγεται, ή γράφεται – διαφορετικά είμαστε και φαινόμαστε ραδιο-τηλεοπτικο-διαδικτυακή ζούγκλα. Ξέρετε, αδέλφια μου ότι ανέκαθεν απαντώ σε όλους (όχι από θράσος, αλλά γιατί ξέρω την καλή μου πρόθεση επιδιώκοντας να την εξηγήσω όσον αφορά κάτι που έκανα, ή είπα, δημόσια). Μη νομίζετε… Κι εγώ απ’την πλευρά μου, γνωρίζω ότι «τσαντίζω» κάποιες φορές – όλα στο «παιχνίδι» είναι. Σε πράγματα, όμως, που δεν αποτελούν παιχνίδι (ή μέρος του) είμαι απόλυτος και δεν αφήνω περιθώρια, ούτε καν να υπονοηθούν. Εναντίον μιας τέτοιας περίπτωσης χρειάστηκε να κινηθώ άμεσα νομικά και δε θα διστάσω να το επαναλάβω στο μέλλον, χωρίς δεύτερη σκέψη».

https://www.instagram.com/p/ClTeTwvjlpZ

Όπως ήταν φυσικό επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη για να μας εξηγήσει σε ποιον ή σε ποιους στρέφεται η μήνυσή του. Ο ίδιος ωστόσο για λόγους νομικής τάξης μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, δεν μας αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του μηνυόμενου. Καταλάβαμε ωστόσο, ότι την απόφαση την πήρε μετά από πολύ σκέψη και δεν ήταν μία αυθόρμητη κίνηση.

Γνωρίζει και ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα λόγω της εμπειρίας του στα media, όλοι όσοι προβάλλονται δημόσια, μπαίνουν στο στόχαστρο. Αλλά υπάρχει όπως αναφέρει και ο ίδιος ένα όριο, στην προσβολή στο ψεύδος και στην αξιοπρέπεια.