Τι ακριβώς συμβαίνει φέτος στην τηλεόραση με τις ξαφνικές αποχωρήσεις; Η Κουτροκόη «καίει» τον ΣΚΑΪ

Τι ακριβώς συμβαίνει φέτος στην τηλεόραση με τις ξαφνικές αποχωρήσεις; Η Κουτροκόη «καίει» τον ΣΚΑΪ

Μια απόλυση χωρίς δικαιολογία, μια αποχώρηση με ένταση κι ένα στραβό τηλεοπτικό τοπίο. 

H ζωή μετά την κλεισούρα του covid19 των τελευταίων 2 ετών, έχει φέρει τα πάνω - κάτω και στην τιβί. Πάντα υπήρχαν αποχωρήεσεις, πάντα υπήρχαν ξαφνικές απομακρύνσεις συνεργατών από εκπομπές. Αυτό που δεν υπήρχε μέχει σήμερα είναι ο άγαρμπος και άκομψος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις θέσεις τους ή τουλάχιστον δεν υπήρχε η αντίδραση των ανθρώπων της τηλεόρασης με αυτόν τον δημόσιο τρόπο.

Κοινώς, σε παλαιότερες εποχές, οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι ίσως έκρυβαν την αλήθεια κάτω από το χαλί, τώρα πια δεν θα το κάνουν για κανένα (λόγο).

Η Ντόρα εκτός σταθμού

Το σημερινό ξέσπασμα της Ντόρας Κουτροκόη και το παράπονό της πως δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό του ΣΚΑΙ, είναι δικαιολογημένο. Η Ντόρα με πορεία δεκαετιών στην τηλεόραση κι ενώ υπήρξε το δεξί χέρι του Γιώργου Παπαδάκη επί σειρά ετών, αντέδρασε όπως θα αντιδρούσε κάθε επαγγελματίας και είπε και την αλήθεια για τη θέση που πήραν ή δεν πήραν οι συνεργάτες της (Παυλόπουλος, Οικονόμου) στην απομάκρυνσή της από το πρωινό του ΣΚΑΙ.

«Μου ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή ότι αποχωρώ από την εκπομπή και από το κανάλι. Ήταν κάτι που με ξάφνιασε η αλήθεια είναι γιατί τους 2-3 μήνες συνεργασίας μας δεν υπήρχαν ζητήματα. Στην αρχή όταν ξεκίνησε η εκπομπή από τις πρώτες κιόλας δύο ημέρες μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στο σύνολο της εκπομπής. Κάτι που επίσης με ξάφνιασε, ωστόσο ήταν μια απόφαση του σταθμού που ακολούθησα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μου ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι σταματάω. Δεν έχω πάρει σαφή απόφαση από τη διοίκηση για ποιον λόγο αποχωρώ από την εκπομπή. Δεν μας βγήκε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, ίσως. Δεν υπήρξε ούτε σύσταση ούτε σύσκεψη για την εκπομπή, ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχε πετύχει τους στόχους της. Δεν υπήρξαν ζητήματα συμπεριφοράς μεταξύ παρουσιαστών, της αρχισυνταξίας και της διοίκησης. Απευθείας πήγαμε στο ψητό.

Η σχέση μου με τους παρουσιαστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι άριστη. Ξαφνιάστηκα που δεν με στήριξαν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος.

Όταν έχεις διαγράψει μια τέτοια πορεία στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση όπως ο Δημήτρης και ο Άκης, θεωρώ ότι αυτό δεν τιμά ούτε εκείνους.

Το απόγευμα της Πέμπτης μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στην εκπομπή σήμερα. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι λάθος, η στάση δεν ήταν έντιμη απέναντί μου. Θα αποχαιρετήσω τους φίλους της εκπομπής μέσω του Happy Day, γιατί μέσω του ΣΚΑΪ δεν θα τα καταφέρω. Δεν θα αποδεχτώ άλλη πρόταση από τον ΣΚΑΪ», τόνισε η Ντόρα Κουτροκόη η οποία δεν ξεκαθάρισε αν βρέθηκε εκτός σταθμού ή αν απλά δεν την ήθελαν στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Η Δούκισσα εκτός Πρωινού ΑΝΤ1

«Όπως γνωρίζετε, η Δούκισσα Νομικού αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς από την εκπομπή, ευχαριστούμε τη Δούκισσα για τη μικρή αυτή συνεργασία που είχαμε αυτές τις δύο εβδομάδες και ειλικρινά θέλω να της ευχηθώ τα καλύτερα, να περάσει καλά ό,τι κι αν κάνει, απ' ότι διαβάσαμε θα είναι στον ΑΝΤ1 οπότε καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνει. Δεν θα πω πολλά πράγματα, θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον ΑΝΤ1 γιατί εμπράκτως στηρίζει και αυτή την εβδομάδα την εκπομπή αυτή», είπε ο Γιώργος Λιάγκας στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά από τρεις εβδομάδες συνεργασίας με τη Δούκισσα Νομικού.

«Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποχωρήσω από το Πρωινό.
Τιμώ τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ήταν όμως αναπόφευκτη.
Ο σεβασμός είναι για μένα αξία αδιαπραγμάτευτη και οδηγός ζωής. Η ευγένεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία.

https://www.instagram.com/p/CRoCmOer8ld

Ευχαριστώ το σταθμό και τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για όσα (λίγα) προλάβαμε να μοιραστούμε και εύχομαι στον Γιώργο και στην ομάδα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη νοερή σας αγκαλιά όλες αυτές τις ημέρες, τη χρειαζόμουν», έγραψε χαρακτηριστικά η Νομικού τότε, η οποία ξέρει να κλείνει τις συνεργασίες της με αιχμηρό σχόλιο και μεγάλα ευχαριστώ, όπως ακριβώς συνέβη και με τη λήξη συνεργασίας με τον ΣΚΑΙ πριν 1,5 χρόνο μετά την παρουσίαση των lives του Voice και του Make Me Up.

Στην περίπτωση της Δούκισσας είναι σαφές πια πως η παρασκηνιακή κόντρα στο Πρωινό έκλεισε γιατί η Νομικού δεν είχε κανένα λόγο να χαλάει τη ζαχαρένια της κάθε πρωί για να διεκδικεί λίγο τηλεοπτικό χρόνο παραπάνω, τουλάχιστον δεν το είχε ανάγκη.

Η αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού, η καλημέρα του Λιάγκα και το αιχμηρό σχόλιο της Μπάρκα

H περίπτωση Ουγγαρέζου:

Ένα άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο των ημερών είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Η φημολογία για την τρικυμία που περνάει η σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη, τα λεπτά που εμφανίζεται στην εκπομπή και όσα λέγονται για το στμβόλαιό του, δείχνουν ακόμα μία προβληματική συνεργασία.

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές πως η Ελένη έχει τον πρώτο λόγο στην εκπομπή της.

«Δεν είναι το εγώ μου πάνω από την ομάδα μου και την εκπομπή μου. Σας είπα ότι όλα είναι καλά», είπε ο Δημήτρης που φέτος μετράει μια άλλη αποχώρηση, εκείνη του καλού του φίλου και συνεργάτη Σταμάτη Ντιν Νταν Ντον από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο My Radio, εκπομπή που είναι από τις πλέον επιτυχημένες στα ετζιανά.