Οι κλίκες του Survivor All Star με τους στρατηγούς, τους influencers και τους πραγματικούς μαχητές

Κατερίνα Μπούσιου
Οι κλίκες του Survivor All Star με τους στρατηγούς, τους influencers και τους πραγματικούς μαχητές

Τι συμπεράσματα βγάλαμε από τα πρώτα επεισόδια του Survivor All Star και γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε για νικητή ή νικήτρια. 

Το reality επιβίωσης εκ της δημιουργίας του, είναι δομημένο στις ανατροπές και στις συχνές αλλαγές. Τις 3 πρώτες μέρες του Survivor All Star είδαμε και από τα δύο. Λίγο πριν δούμε όμως και την πρώτη αποχώρηση, ας ρίξουμε μία ματιά στα παράδοξα και στα περίεργα που ήδη βιώνουμε στα πρώτα επεισόδια και ας μιλήσουμε για τις τόσο διαφορετικές κλίκες που φέτος έχουμε στο παιχνίδι.

Θα έχουμε και άλλες, είναι πολύ νωρίς ακόμη.

Η εξαργύρωση της προηγούμενης επιτυχίας που δεν ήρθε

Με τον Τριαντάφυλλο εκτός Survivor All Star, ως άτυπο σχολιαστή - αθλητικογράφο, να μη αφήνει κουβέντα να πηγαίνει χαμένη και να ρίχνει και το δηλητήριό του στους παίκτες, έχουμε πορευτεί αυτές τις ημέρες. Είναι σα να δημιουργεί κλίμα επιστροφής του στο παιχνίδι σταθερά και αποτελεσματικά στα social media.

Προς το παρόν τον ρόλο του στις φασαρίες, στα ξεσπάσματα και στα ανακατέματα, έχει πάρει ο Τάκης Καραγκούνιας. Ξανά τσακωμοί με την Ασημίνα, ξανά με ένα «συγγνώμη» να θέλει να τα σβήσει όλα, μία ακόμη φορά εν εξάλλω, άνευ αφορμής.

Αντίστοιχο του Αλέξη Παππά δεν έχουμε ακόμη, αλλά αναμένουμε να εμφανιστεί. Ας αφήσουμε τα ατομικά χαρακτηριστικά και ας πάμε στις υποομάδες. Οι πρώτες κλίκες - και όχι απαραίτητα συμμαχίες, έχουν ήδη σχηματιστεί και περιμένουν νέα μέλη.

Καταρχάς έχουμε τους «στρατηγούς» των δύο ομάδων. Στην μία ο Μάριος Πρίαμος, που οργανώνει και εμψυχώνει με δεύτερο στην σειρά αλλά πιο σιωπηλό τον Σάκη Κατσούλη, στην άλλη ο Μισθοφόρος να αναλύει στο μυαλό του κάθε κίνηση των αντιπάλων και να μηχανεύεται στρατηγικές για το συμβούλιο. Προς το παρόν όχι με μεγάλη επιτυχία γιατί είναι και υποψήφιος. Και οι δύο έχουν το σεβασμό, αλλά αρχηγοί δεν έχουν χριστεί, γιατί όλοι οι παίκτες θέλουν να είναι αρχηγοί στο φετινό Survivor.

https://www.instagram.com/p/CnPw1QuLj6s

Η δεύτερη ομάδα, είναι οι influencers, με απλά λόγια εκείνοι που θέλουν να έχουν πρωτίστως μία καλή εικόνα, έχουν οργανώσει τα fan club τους πριν ακόμη φύγουν για τον Άγιο Δομίνικο και περιμένουν να μαζέψουν τους καρπούς της προσπάθειας, στις ψηφοφορίες. Και κακοί να είναι στα αγωνίσματα και προτεινόμενοι να βγουν, πιστεύουν ότι θα διασωθούν με την δύναμη των social.

https://www.instagram.com/p/Cm7HmtQuiI2

Βαλαβάνη, Βασάλος, Κατσούλης, Μαριαλένα, Ηλίας Γκότσης και Κατερίνα Δαλάκα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Οι 3 τελευταίοι παίζουν και αρκετά καλά. Οι δύο πρώτοι είναι ακόμη σε φάση... τουριστικής προσαρμογής, σα να βρίσκονται ακόμη σε jet lag.

Η τρίτη ομάδα είναι οι fighters. Eκείνοι που έχουν πάει να παλέψουν στα αγωνίσματα. Κυρίως. Μετά έπονται και οι στρατηγικές και οι εκατέρωθεν συμμαχίες. Θέλουν πρώτα να δείξουν ότι είναι πολύτιμοι για τις νίκες και μετά να κινηθούν αναλόγως.

https://www.instagram.com/p/Cm7J67bMxvv

Ο Στάθης Σχίζας, η Μελίνα Μεταξά, η Αφροδίτη Σκαφίδα, η Εύη Σαλταφερίδου, η Καρολίνα Καλύβα έχουν ιδρώσει τη φανέλα προς το παρόν, με πιο δύσκολα αγωνίσματα φέτος και ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στοιχεία ανάκαμψης έχει και η Κατερίνα Δαλάκα αλλά και ο Σάκης Κατσούλης.

Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία, οι ανερτάρτητοι. Εκεί βλέπουμε τον Σπύρο Μαρτίκα (τον αποκαλούμενο και ως καθηγητή) που όλα τα παρατηρεί και τελευταία στιγμή θα επιλέξει γραμμή πλεύσης, τον πάντα καλόπιστο Ηλία Μπόγδανο που ταίριαξε και με το team Γκότση - Βασάλου, τον ολίγο χαμένο στην μετάφραση φέτος, Γιώργο Ασημακόπουλο και τους Νίκο Μπάρτση και Στέλιο Χανταμπάκη που δείχνουν να έχουν γίνει οι πρώτοι νέοι κολλητοί των Διασήμων.

Η Βρισηίδα αποχώρησε από το Survivor All Star αλλά το Twitter «βλέπει» σχέδιο Μαρτίκα πίσω από αυτό

Μπορεί ο Κώστας Κοκκινάκης να δήλωσε σήμερα πως όποιος θέλει να μπει στο Survivor All Star, είναι... ανώμαλος (για να τονίσει τις δυσκολίες επιβίωσης) όπως οι περισσότεροι παίκτες αναμένουν να εξαργυρώσουν την προηγούμενη επιτυχία τους σε δημοφιλία. Μόνο που στο ταμείο θα βρεθούν πολύ λίγοι στο τέλος.

https://www.instagram.com/p/CnKlrXptEl2

Οι περισσότεροι είναι αμήχανοι στις δηλώσεις τους, άλλοι σιωπηλοί και πολύ προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους για να μη προκαλέσουν και χάσουν κοινό, ενώ άλλοι είναι πολύ κουρασμένοι για τόσο δύσκολο αγωνιστικά στίβο και σύντομα οι δυνάμεις τους θα τους εγκαταλείψουν και αυτό τους ρίχνει ψυχολογικά.

Εν ολίγοις, νικητή ή νικήτρια του Survivor All Star δεν βλέπουμε ακόμη. Όχι επειδή είναι νωρίς ακόμη.