Το σχέδιο Μαρτίκα κρατάει χρόνια -Το αιχμηρό σχόλιο σε παίκτρια του All Star πριν καν γίνει διάσημος

Το σχέδιο Μαρτίκα κρατάει χρόνια -Το αιχμηρό σχόλιο σε παίκτρια του All Star πριν καν γίνει διάσημος

Ο Βασάλος, τα ασφαλιστικά μέτρα που παραλίγο να κάνει η Βρισηίδα Ανδριώτου, και το ειρωνικό σχόλιο πριν χρόνια σε παίκτρια του Survivor με την οποία φέτος είναι μαζί. «Πεθαίνω στο γέλιο! Συνταγές για...».

Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούν τον Σπύρο Μαρτίκα ως «στρατηγό» στο Survivor All Star. Κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη και επιχείρημα, έχει νόημα και στόχο. Το θέμα είναι πως πριν γίνει celebrity λόγω του reality, ο επιχειρηματίας και φαρμακοποιός, είχε βάλει στόχο να γίνει γνωστός. Ξεκινώντας να απασχολεί από τα social media, κάνοντας μάλιστα σχόλια σε νυν παίκτρια του Survivor με την οποία εκείνη την εποχή, ούτε καν γνωρίζονταν.

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Δύο και ένας λόγοι που το σχέδιο Μαρτίκα όπως αποκαλούν κάθε του κίνηση οι συμπαίκτες του, είχε ξεκινήσει χρόνια πριν.

https://www.instagram.com/p/Ch2loXPLINg

Μαρτίκας κατά Σαλταφερίδου και κατά Βασάλου - Δύο όχι τόσο τυχαίες επιθέσεις

Ο διάσημος Σπύρος Μαρτίκας τα έδωσε όλα πριν το κρίσιμο χθεσινό συμβούλιο του νησιού στο Survivor All Star, μιλώντας για τα ζευγάρια και τις κρυφές συναντήσεις τους με την ατάκα του ότι δεν πεινάνε άδικα οι υπόλοιποι και την σπόντα του για την αποχώρηση της Βαλαβάνη ότι: «Τα like δεν πληρώνονται, σημασία έχει η ψήφος του κοινού».

Ο φαρμακοποιός δεν πετά στον τηλεοπτικό αέρα άσκοπα και χωρίς να σκεφτεί την κάθε του κουβέντα. Δεν είναι και τόσο αυθόρμητες οι αντιδράσεις του και μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ο πιο καλά διαβασμένος παίκτης. Δεν μπήκε στο παιχνίδι, δίχως στόχο. Ξέρει που θα επιτεθεί, ξέρει ποιος είναι ο δυνατός διπλωμάτης του παιχνιδιού (δεν είναι τυχαία η έκφρασή του στον Μισθοφόρο: «Συμφωνώ σε όλα μαζί σου, σου δίνω το χέρι μου».

https://www.instagram.com/p/CniGHuCJpT0

Παρατηρεί τα πάντα, ξέρει την κάθε λεπτομέρεια για το ποιος βρίσκεται που και ακόμη και η επίθεσή του στον Κωνσταντίνο Βασάλο τις προηγούμενες μέρες, με την φράση: «Αν ήρθε για να ισιώνει τα κοτσιδάκια του, ας φύγει» δεν ήταν αναίτια. Θυμάσαι το 2018 που είχαν ρωτήσει την Βρισηίδα Ανδριώτου, αν υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στην σχέση του Βασάλου και της Βαλαβάνη και εκείνη το είχε αρνηθεί; Ε, για αυτό. Βρήκε ευκαιρία, εμμέσως να υπερασπιστεί και το κορίτσι του. Έστω και 4 χρόνια μετά.

Ο Μαρτίκας όμως δεν θέλει να παίξει ούτε τον ρόλο του Τριαντάφυλλου, ούτε και του Αλέξη Παππά στο παρελθόν. Έχει άλλη φιλοσοφία και έχει κοπιάσει για να φτιάξει αυτό το προφίλ του αδέκαστου και κριτή των πάντων.

Μιλά ωραία, χρησιμοποιεί λίγο πιο σοφιστικές εκφράσεις για να δείξει επίπεδο, (σ.σ «Η όραση ανήκει σε όλους, η αντίληψη σε λίγους), λέει πολλές φορές τα σωστά πράγματα την σωστή στιγμή (σε πολλά συμφωνούμε) και κάνει κοντρόλ σε στατιστικά του παιχνιδιού στο αγωνιστικό επίπεδο, για να ξέρει για το μέλλον ποιος θα είναι ισχυρός αντίπαλός του. Στην δημοφιλία, γιατί αυτό τον ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί άλλωστε θα κριθούν όλα στο παιχνίδι.

https://www.instagram.com/p/Cl4SitaraUE

Αγαπά τη δημοσιότητα και την προβολή. Δεν το έχει κρύψει. Ακόμη και η σχέση του με την Βρισηίδα Ανδριώτου, βγήκε στην επιφάνεια από την πρώτη στιγμή και το ζευγάρι και εκτός Survivor δεν έκρυψε ποτέ τίποτε από την καθημερινότητά του. Είδαμε καρέ καρέ τον έρωτα και τα ταξίδια τους.

Ο Σπύρος Μαρτίκας δεν υπέβαλλε τυχαία αίτηση για το Survivor το 2020. Είχε πάντα μία ροπή προς τη δημοσιότητα και ξεκίνησε κάνοντας κάτι που πολλοί το θεωρούν ως το πρώτο βήμα. Ειδικότερα, ξεκίνησε σχολιάζοντας ένα post της Εύης Σαλταφερίδου στο Instagram. Πού να το φανταζόταν ότι θα βρίσκονταν στο ίδιο reality έστω και σε αντίπαλες ομάδες, φέτος.

https://www.instagram.com/p/Cj2ij5II4P8

Διάβασε το σχόλιό του κάτω από μία ανάρτησή της για μία συνταγή. Το σχέδιο Μαρτίκα είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Και όπως γράφει: «Ανατριχιαστικά δύσκολες συνταγές. Με αφήνεις καθηλωμένο κάθε φορά με τα απίστευτα αριστουργήματά σου. Απίστευτη μαγείρισσα. Να σε παντρευτεί ο άνδρας σου χ@@@τει στο φαΐ. Θα σου λέει “τύφλα να έχει η μάνα μου μπροστά σου”! Πεθαίνω στο γέλιο! Συνταγές για ηλίθιους που τους εξηγείς πως να βάλουν το cottage με τη ντομάτα μαζί. Ψοφάω στο γέλιο μαζί σου».

Η Εύη Σαλταφερίδου από τη δική της πλευρά απάντησε στον Μαρτίκα λέγοντας :

«Το πιο αστείο είναι ότι δεν έπιασες καν το νόημα ότι δεν είναι κανονικές συνταγές αλλά ιδέες για γρήγορα σνακ μέσα στην ημέρα. Βέβαια, ακόμα χειρότερο είναι ότι έγραψες κατεβατό για να με ειρωνευτείς ενώ ούτε καν με ξέρεις. Καμία άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;».

Με την Εύη εντός του παιχνιδιού δύσκολα θα ασχοληθεί. Το σχέδιο του Μαρτίκα έχει κανόνες. Ασχολείσαι με αυτό που ασχολείται περισσότερο η παραγωγή και ο παρουσιαστής.

Go with the flow. Και αυτό είναι πολύ έξυπνο μέχρι στιγμής από την πλευρά του.