MasterChef 7: O Γιώργος Πορφύρης αποθεώθηκε αλλά η αποχώρηση έφερε απογοήτευση

MasterChef 7: O Γιώργος Πορφύρης αποθεώθηκε αλλά η αποχώρηση έφερε απογοήτευση

Η νίκη της κόκκινης ομάδας, η απουσία του Πάνου Ιωαννίδη και ο Γιώργος Πορφύρης που έχει γίνει ο αγαπημένος του Twitter. Ποιους παλιούς παίκτες του MasterChef ζητά το τηλεοπτικό κοινό;

Με το δεύτερο συμβούλιο ξεκίνησε το χθεσινό επεισόδιο στο MasterChef, αλλά με απόντα τον Πάνο Ιωαννίδη, ο οποίος – όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος- είχε μια μικρή αδιαθεσία. Ο θείος Λεό και ο Σωτήρης Κοντιζάς, λοιπόν, πήραν θέσεις και άρχισαν να βαθμολογούν την κόκκινη και την μπλε ομάδα για την προηγούμενη δοκιμασία και τη μαγειρική τους στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η κόκκινη, υποψήφιοι προς αποχώρηση ο Νίκος Τρ., ο Νίκος Κ., ο Παύλος και ο Ρωμαίος (οι δύο τελευταίοι ήρθαν σε ισοπαλία) και τελικά την πόρτα της εξόδου του MasterChef είδε ο Ρωμαίος. Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και έναν άκρως αποκαλυπτικό Γιώργο Πορφύρη, ο οποίος έκανε λόγο για τραμπουκισμούς και αποθεώθηκε από το Twitter για τον αυθορμητισμό και τη συμπεριφορά του.

Μαρίνα Ντεμολάι ή Μαρία Λαζαρίδου; Ποια μπαίνει στο MasterChef για να πάρει ρεβάνς;

Η αποθέωση του Γιώργου Πορφύρη και οι κατηγορίες για τραμπουκισμό

Κατά τη διάρκεια της βαθμολογίας των κριτών για την εξωτερική δοκιμασία στην κοινωνική κουζίνα, ο Γιώργος Πορφύρης έκανε ορισμένες αποκαλύψεις μιλώντας για παίκτες που κάνουν τραμπουκισμό. «Σε αυτό το σπίτι θεωρούν ότι κάνουν κουμάντο, αυτοονομάστηκαν αρχηγοί, πρόεδροι... κάτι κουλά δικά τους... Άγγελος, Παύλος και Παναγιώτης. Υπάρχει ένας ψυχολογικός πόλεμος στους αδύνατους, ένας τύπου... τραμπουκισμός λόγω ηλικίας. Είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία και θα κάνετε ό,τι σας λέμε εσείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος έχει μπει πολύ δυναμικά στο φετινό MasterChef.

Και συνέχισε: «Σε εμένα έτυχε να είναι ο Άγγελος αυτός που μου κουνάει το δάχτυλο, που του ρίχνω και 3 χρόνια στην τελική. Είμαι και πιο μεγάλος. Αγγελάκο, ευχαριστώ, δεκτά όσα μου έχεις πει, μη μου κουνάς το δάχτυλο!», συμπλήρωσε ο πρώτος «εισβολέας» του φετινού MasterChef και το κοινό αμέσως τον αποθέωσε.

Το κοινό, όμως, εκτός από το «χειροκρότημα» που έδωσε στον Πορφύρη φαίνεται να θέλει κι άλλους δύο παίκτες να επιστρέψουν στο reality μαγειρικής: τον Τζιοβάνι και τον Παντελή Βούρο. Στην gallery θα δεις τα tweets.

Η νίκη της κόκκινης ομάδας, η ασυλία και η αποχώρηση

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη δοκιμασία της κοινωνικής κουζίνας είχε η κόκκινη ομάδα, η οποία και αναδείχθηκε νικήτρια. Όπως ανακοίνωσαν οι κριτές, οι κόκκινοι – μετά τη νίκη τους- έπρεπε να δώσουν ασυλία σε ένα μέλος των Μπλε, την οποία και τελικά πήρε η Σέβα.

https://www.instagram.com/p/CofnCXoqmtt

Από τους Μπλε τώρα, ο αρχηγός της ομάδας, ο Νίκος Τρ., αποφάσισε να βγάλει τον εαυτό του πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία με τον Νίκο Μότο Μότο να συγκεντρώνει 9 ψήφους, και τους Παύλο και Ρωμαίο ισοπαλία με 6 ψήφους. Συνεπώς, οι υποψήφοι προς αποχώρηση ήταν 4 και όλοι μαζί κλήθηκαν να φτιάξουν γλυκό του καλεσμένου pastry chef, Θανάση Τσαγκλιώτη.

https://www.instagram.com/p/CofwUghK7eE

Ειδικότερα, το γλυκό που οι υποψήφιοι προς αποχώρηση έπρεπε να φτιάξουν ήταν τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο κι αχλάδι, με τους παίκτες να έχουν στη διάθεσή τους 60 λεπτά για να δημιουργήσουν τη συνταγή. Πιο αγχωμένος από όλους ήταν ο Παύλος, ο οποίος – όπως παραδέχθηκε- ποτέ στη ζωή του δεν έχει φτιάξει γλυκό. Ούτε καν μαρέγκα. Αλλά τα κατάφερε.

https://www.instagram.com/p/Cof4iXkN9M1

Τελικά, «αντίο» στο σπίτι του MasterChef είπε ο Ρωμαίος, ο οποίος συγκέντρωσε και τους λιγότερους βαθμούς, με το κοινό να μην κρύβει την απογοήτευσή του για αυτήν την αποχώρηση.