Leonardo DiCaprio: Από την κατηγορία για οικολογική υποκρισία στο υπέροχο σπίτι του στην Καλιφόρνια

Κατερίνα Μπούσιου
Leonardo DiCaprio: Από την κατηγορία για οικολογική υποκρισία στο υπέροχο σπίτι του στην Καλιφόρνια

Για μία ακόμη φορά ο DiCaprio κατηγορείται από τα media πως άλλα λέει και άλλα πράττει σε σχέση με τις οικολογικές του πρωτοβουλίες την ίδια στιγμή που απολαμβάνει την ηρεμία του υπέροχου σπιτιού του στο Los Angeles. 

Ταξίδεψε 12 χιλιάδες αεροπορικά μίλια για να παραβρεθεί σε βραβεία για το περιβάλλον o DiCaprio και αρκετά διεθνή μέσα κατακεραυνώνουν τον ηθοποιό, θυμίζοντάς του ότι κάτι τέτοιο είναι το χειρότερο παράδεγμα από έναν μάχιμο οικολόγο.

Παρόμοιες επιθέσεις είχε δεχθεί και κατά το παρελθόν ο Leo, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη βάση του, στο υπέροχο σπίτι του στο Los Angeles, κατασκευής του 1926, ενώ ολοκληρώνει τις εργασίες στο νησί που είναι ιδιοκτησία του και θα είναι το πρώτο eco friendly στην Καραϊβική.

Είναι οικολόγος, υποκριτής ή καλός επενδυτής ο Leo;

Ο σάλος που προκλήθηκε με τον DiCaprio δεν αφορούσε τα προσωπικά του αυτή τη φορά. Τα διεθνή media του καταλογίζουν ότι το παράκανε και ταξίδεψε και πάλι 12 χιλιάδες μίλια για να βρεθεί μάλιστα (ειρωνεία) στα βραβεία Green Carpet Fashion Awards στο Los Angeles, για τη βιώσιμη μόδα.

https://www.instagram.com/p/CpnjXSfIJx_

Εκεί βέβαια είναι το σπίτι του, αλλά όλες τις προηγούμενες ημέρες, βρισκόταν στην Ευρώπη, κάνοντας και ένα σταθμό στην Ιταλία όπου εθεάθη σε εστιατόριο με την Gigi Hadid.

Ούτε η Lamas ούτε η Polani - Ο Leonardo DiCaprio συνεχίζει να βγαίνει με την Gigi Hadid

Η βάση του Leo είναι στην Καλιφόρνια που είναι και το αγαπημένο από τα 6 συνολικά σπίτια που έχει στις ΗΠΑ. Από το διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη, στην εξοχική κατοικία στο Πάλμ Σπρινγκς αλλά και σε άλλες κατοικίες στο Μαλιμπού, τις οποίες και επινοικιάζει.

https://www.instagram.com/p/Cd02gqBgADa

Η μεζονέτα του στο Los Angeles, είναι μία πολύ ιδιαίτερη κατοικία του 1926 την οποία έχει αγοράσει από τον μουσικό Moby και έχει μία μίνιμαλ πολυτέλεια. Όλο το σπίτι το οποίο βρίσκεται σε μία έκταση 4 στρεμμάτων είναι ντυμένο στα λευκά.

Το σπίτι διαθέτει 5 υπνοδωμάτια 6 μπάνια, εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο και ένα σπίτι στον κήπο για έκτακτους φιλοξενούμενους.

Ο DiCaprio είναι ένας εξαιρετικός επενδυτής και έχει αγοράσει και ένα μικρό νησί, το Blackadore Caye, το οποίο βρίσκεται στην Μπελίζ, ένα μικρό κρατίδιο της Καραϊβικής.

Και αφού επένδυσε 15 εκατομμύρια δολλάρια να το αγοράσει, θα επενδύσει άλλα τόσο για να χτίσει την επόμενη 3ετία, eco friendly μεζονέτες και ξενοδοχειακή μονάδα και να αξιοποιήσει τον αιγιαλό της μικρής βραχονησίδας.

Θα μπορούσε ωστόσο αν ήταν τόσο καλός οικολόγος, να μην χτίσει απολύτως τίποτε και να το μετέτρεπε απλά σε ένα πρότυπο οικολογικό πάρκο για τουρίστες και τους ντόπιους.

Ο τίτλος του οικολόγου και ανθρωπιστή αποδόθηκε στον DiCaprio κυρίως μετά τον λόγο του όταν κέρδισε το Oscar Α' ανδρικού ρόλου το 2016 και μιλώντας για την κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. Ήταν ήδη μέλος στο Ίδρυμα για την Προστασίας της Άγριας Ζωής και είχε λάβει μέρος σε μία δράση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Είχε δημιουργήσει επίσης το Ίδρυμα που έχει το όνομά του και είχε διαθέσει υψηλά χρηματικά ποσά για να ενισχύσει τις περιβαλλοντικές μη κρατικές οργανώσεις.

Ωστόσο παρά την πολύ μεγάλη δράση αυτού του τύπου, έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ως οικο-υποκριτής. Παρόλο που δηλώνει vegan και έχει υιοθετήσει δημόσια ένα διαφορετικό πρότυπο σε σχέση με τους συναδέλφους του σταρ του Hollwood, συνεχίζει να κάνει τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο με τα ιδιωτικά του αεροπλάνα και τα κότερα του.

Μάλιστα κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μία ιντερνετική του κόντρα με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Bolsonaro.

Ο ηθοποιός είχε κάνει μία δημοσίευση στο Twitter μιλώντας για την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου, γράφοντας μεταξύ άλλων πως: «Η περιοχή έχει δεχτεί μία επέλαση παράνομης αποψίλωσης τα τελευταία 3 χρόνια στα χέρια της εξορυκτικής βιομηχανίας».

dicaprio.jpg

Ο πρόεδρος του απάντησε αρκετά ειρωνικά κάνοντας retweet: «Πάλι εσύ Λέο; Με αυτό τον τρόπο θα γίνεις το καλύτερό μου «εκλογικό καλώδιο» όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, άσε το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε θα σου τη χαρίσω».

DPG Network