Τι γίνεται με τον Jonathan Majors; Με τον εισαγγελέα και άλλα φερόμενα θύματα κακοποίησης

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τι γίνεται με τον Jonathan Majors; Με τον εισαγγελέα και άλλα φερόμενα θύματα κακοποίησης

Το δικαστήριο του Jonathan Majors πλησιάζει και απ' ό,τι φαίνεται, και άλλα φερόμενα θύματά του συνεργάζονται με τον εισαγγελέα.

Κακά τα νέα για τον Jonathan Majors, ακόμα χειρότερα αν αληθεύουν όλα και ακόμα καλύτερα αν έφτασαν στο φως της δημοσιότητας και της δικαιοσύνης. Για την ώρα όμως, ο εισαγγελέας φέρεται να χτίζει μια ισχυρή υπόθεση εναντίον του αφού φαίνεται να συνεργάζεται και με άλλα φερόμενα θύματα κακοποίησης από τον 33χρονο ηθοποιό.

Οι βάμπιροι δεν θα φύγουν ποτέ: Twilight σειρά μάλλον στα σκαριά

Jonathan Majors: Πώς θα κινηθεί η υπεράσπισή του;

Γνωστός για τους ρόλους του σε πρόσφατες blockbuster ταινίες όπως "Creed III" και "Avengers: The Kang Dynasty", αλλά και από τη σειρά "Lovecraft Country", o Jonathan Majors αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και τα προβλήματα δημοσίων σχέσεών του κλιμακώνονται, καθώς όλο και περισσότερα φερόμενα θύματα κακοποίησης κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα (μέσω Variety), πολλές γυναίκες έχουν εμφανιστεί μετά τη σύλληψή του τον Μάρτιο και συνεργάζονται με το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη διακοπή των σχέσεων των publicist και της management εταιρείας του Majors με τον ηθοποιό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Να θυμίσουμε πως ο ηθοποιός συνελήφθη στις 25 Μαρτίου με την κατηγορία του στραγγαλισμού, της επίθεσης και της παρενόχλησης. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι μια 30χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον 33χρονο Majors και ότι "υπέστη ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε σταθερή κατάσταση". Ωστόσο, η δικηγόρος του Majors, Priya Chaudhry, επέμεινε ότι ο ηθοποιός "είναι αποδεδειγμένα το θύμα ενός καυγά με μια γυναίκα που γνωρίζει" και υποστήριξε ότι η γυναίκα βρισκόταν σε "συναισθηματική κρίση".

https://www.instagram.com/p/CSpObc4M5d6

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο Jonathan Majors την χτύπησε στο πρόσωπο με ανοιχτό χέρι και έβαλε το χέρι του στον λαιμό της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό, ενώ ο ηθοποιός τέθηκε υπό κράτηση, αν και αφέθηκε μετά ελεύθερος. Ο 33χρονος ηθοποιός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, με τη δικηγόρο του να ισχυρίζεται ότι η γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα η δράστης και να τονίζει πως έχει και αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Jonathan Majors: «Εντελώς αθώος» και όχι ο πραγματικός δράστης, άλλος ο λόγος σύλληψης

Μη επιβεβαιωμένα: Τα μηνύματα της γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση από τον Jonathan Majors

Ο σύζυγος της Chaudhry, Andrew Bourke, ανέλαβε τον ρόλο του publicist του Majors και αργότερα για να ενισχύσει τη γραμμή υπεράσπισης, δημοσιοποίησε μια σειρά από μηνύματα που φέρεται να έστειλε η γυναίκα αυτή. Στην ανταλλαγή μηνυμάτων, η οποία δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητο τρίτο φορέα, η γυναίκα έγραψε στον Majors: "Τους είπα ότι εγώ φταίω που προσπάθησα να αρπάξω το τηλέφωνό σου" και τόνισε ότι είπε στην αστυνομία ότι "αυτό δεν ήταν επίθεση".

Όπως αναφέρει και το μέσο, η γυναίκα φέρεται να έγραψε: "Σε παρακαλώ πες μου ότι είσαι καλά όταν λάβεις αυτό. Με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα σου απαγγελθούν κατηγορίες. Είπαν ότι έπρεπε να σε συλλάβουν ως πρωτόκολλο όταν είδαν τα τραύματα πάνω μου και ήξεραν ότι είχαμε καυγά. Είμαι τόσο θυμωμένη που το έκαναν. Και λυπάμαι που βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση. Θα φροντίσω να μην συμβεί τίποτα γι' αυτό. … Σ' αγαπώ".

"Ξέρω ότι έχεις την καλύτερη ομάδα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά θέλω να ξέρεις ότι κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου. Είπα επίσης να πω στον δικαστή να γνωρίζει ότι η προέλευση της κλήσης [911] είχε να κάνει με την κατάρρευση και τη λιποθυμία μου και την ανησυχία σου ως σύντροφός μου λόγω της επικοινωνίας μας πριν." έγραψε αργότερα.

Τα μηνύματα αυτά όμως δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα και έγειραν τις ανησυχίες, ιδίως όσον αφορά στο γιατί η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κάποιος από το στενό επαγγελματικό του περιβάλλον είπε πως αυτά τα μηνύματα μοιάζουν με τις απαντήσεις ενός κακοποιημένου ανθρώπου ("They basically look like the text messages of a textbook abused woman" είπε συγκεκριμένα κάποιος που συνεργάζεται μαζί του σε ένα επερχόμενο project).

Γιατί η Disney δεν έχει αντιδράσει;

Η Disney βρίσκεται επίσης σε δύσκολη θέση, γιατί ο Jonathan Majors έχει αναλάβει έναν χαρακτήρα-κλειδί για τη συνέχεια του κινηματογραφικού του σύμπαντος. Εκτός από την εμφάνισή του ως ο μεγάλος villain, Kang, στο "Ant-Man 3: Στο Quantumania", έχει ήδη γυρίσει τον ρόλο του στη δεύτερη σεζόν της σειράς "Loki" που αναμένεται στο Disney+ στα μέσα της χρονιάς.

Ant-Man 3 Review: Στο Quantumania ευτυχώς ξεχωρίζει αυτός που έπρεπε

Επίσης, παραμένει ως όνομα στο επερχόμενο "Avengers: The Kang Dynasty" που έχει δρομολογηθεί για το 2025, αλλά και στο "Avengers: Secret Wars" για το 2026. Με τις εξελίξεις αυτές όμως, το μέλλον του στην Marvel φαίνεται αβέβαιο.

Μπορεί ο εκπρόσωπός του και ο ατζέντης του να τον εγκατέλειψαν λόγω των κατηγοριών, όμως όλοι περιμένουν να δουν τι κίνηση θα κάνει η Disney για να αρχίσουν να διαλέγουν πλευρά.

Και ενώ το σημαντικό και δυσβάσταχτα συχνό φαινόμενο είναι οι καταγγελίες κακοποίησης από άτομα κύρους, η κατάσταση αυτή αναδεικνύει, όχι μόνο την πολυπλοκότητα της αντιμετώπισης καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία στον τομέα του Entertainment, αλλά και το πόσο εύκολο είναι να μετατοπιστεί το επίκεντρο.

https://www.instagram.com/p/CqcSuOSMEEW

Η κατάσταση εξακολουθεί να εκτυλίσσεται και μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει την καριέρα του Jonathan Majors και τη βιομηχανία του θεάματος στο σύνολό της. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σαφές: το ζήτημα της κακοποίησης και της παρενόχλησης στο Χόλιγουντ απέχει πολύ από το να επιλυθεί και θα χρειαστεί συνεχής επαγρύπνηση και δράση για να δημιουργηθεί μια ασφαλέστερη και πιο δίκαιη βιομηχανία για όλους.