Eurovision 2023: Δυσοίωνα τα προγνωστικά για τον Βίκτωρα Βερνίκο για την πρόκριση στον τελικό

Γεωργία Βλαχοπούλου
Eurovision 2023: Δυσοίωνα τα προγνωστικά για τον Βίκτωρα Βερνίκο για την πρόκριση στον τελικό

Ο Βίκτωρ Βερνίκος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην 2η πρόβα του, ωστόσο τα στοιχήματα προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα είναι εκτός τελικού ενώ η Loreen θα είναι η μεγάλη νικήτρια.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που φέτος θα διεξαχθεί στο Liverpool της Αγγλίας, αφού η Ουκρανία είχε αδυναμία στο να την οργανώσει, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών ο Α' ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου, ο Β' Ημιτελικός - στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα και η Κύπρος - την Πέμπτη 11 Μαΐου ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου.

Eurovision 2023: Η επιστροφή της Loreen και η «μάχη» Ελλάδας-Κύπρου για μια θέση στον τελικό

Η 2η πρόβα της ελληνικής συμμετοχής

Φέτος στον δημοφιλέστερο διαγωνισμό τραγουδιού η Ελλάδα συμμετέχει με τον Βίκτωρα Βερνίκο (ή αλλιώς Victor Vernicos), ο οποίος είναι και ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει εκπροσωπήσει ποτέ τη χώρα μας. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο 16χρονος Βίκτωρας έχει τον τίτλο «What they say» ενώ τους στίχους και την μουσική έχει γράψει ο ίδιος.

Την Τρίτη 2 Μαΐου ο Βίκτωρας έκανε την πρώτη του πρόβα στην φετινή σκηνή της Eurovision, στο «Liverpool arena», αφήνοντας αρκετά θετικές εντυπώσεις ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου έκανε την δεύτερη πρόβα του η οποία ήταν αρκετά επιτυχημένη, με «πολλή ενέργεια» όπως την χαρακτήρισε το επίσημο site της Eurovision.

https://www.instagram.com/p/Cr3FiuaI6Le

Μετά την πρώτη του πρόβα του, μάλιστα, ο νεαρός τραγουιστής μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για την εμπειρία που ζει, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νιώθω τέλεια, δεν είμαι πολύ αγχωμένος. Τα πάμε τέλεια με την ομάδα, είχαμε χθες την πρώτη πρόβα. Μόλις πάτησα στο Λίβερπουλ, η ενέργειά μου έφτασε στο 200%! Είμαστε έτοιμοι! Είμαι ο νεότερος εκπρόσωπος φέτος στον διαγωνισμό, τρελαίνονται αυτοί και τρελαίνομαι κι εγώ όταν το θυμάμαι. Είναι πάρα πολύ ωραίο το κλίμα, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς καλλιτέχνες και τα πάω πολύ καλά με όλους».

Τα προγνωστικά για τον νικητή και η θέση της Ελλάδας

Παρά τα θετικά σχόλια που έχει αφήσει μέχρι τώρα η εμφάνιση του Βίκτωρα Βερνίκου, τα στοιχήματα δείχνουν πως η Ελλάδα θα περάσει (αν περάσει) πολύ δύσκολα στον τελικό της Eurovision, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την συμμετοχή της Κύπρου και τον Andrew Lambrou και το τραγούδι «Break a Broken Heart».

Πιο συγκεκριμένα και μέχρι στιγμής τα στοιχήματα θέλουν την Ελλάδα στην 31η θέση και εκτός τελικού και την Κύπρο οριακά εντός, λαμβάνοντας την 23η θέση.

eurovision-poll-(2).png

Ως μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού φαίνεται πως αρχίζει να «κλειδώνει» με βάση τα προγνωστικά η Loreen, η οποία συμμετέχει με την Σουηδία για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό, ύστερα από την μεγάλη νίκη της το 2012 με το τραγούδι «Euphoria». Το φετινό τραγούδι με το οποίο συμμετέχει έχει τον τίτλο «Tattoo».

Το αμέσως επόμενο φαβορί για να κερδίσει την φετινή Eurovision, μετά την Loreen και την Σουηδία, είναι η συμμετοχή της Φινλανδίας με τον εκκεντρικό ράπερ Käärijä και το τραγούδι «Cha cha cha» που ήδη έχει κάνει εντύπωση ενώ από κοντά ακολουθεί και η Γαλλία με την La Zarra και το «Évidemment».

Πάντως αν τα προγνωστικά βγουν και πάλι αληθινά η Σουηδία θα ισοφαρίσει σε νίκες την Ιρλανδία, η οποία έχει κερδίσει 7 φορές τον διαγωνισμό.