Επέτειος γάμου για Harry και Meghan: 5 χρόνια και 2 παιδιά μετά συνεχίζουν να προκαλούν

Γεωργία Βλαχοπούλου
Επέτειος γάμου για Harry και Meghan: 5 χρόνια και 2 παιδιά μετά συνεχίζουν να προκαλούν
FILE - In this Saturday, May 19, 2018 file photo, Britain's Prince Harry and his wife Meghan Markle leave after their wedding ceremony, at St. George's Chapel in Windsor Castle in Windsor, near London, England. Sunday, May 19, 2019 marks the first wedding anniversary of the besotted couple. (Gareth Fuller/pool photo via AP, File) WPA Rota

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μπλέχτηκαν σε μια ακόμα διαμάχη με τα μίντια και τους παπαράτσι σχετικά με το κυνηγητό που υπέστησαν στη Νέα Υόρκη. Πέντε χρόνια πριν, οι Sussexes ζούσαν μία από τις πιο λαμπερές στιγμές της ζωής τους, τον γάμο τους!

Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle έχουν σήμερα επέτειο γάμου. Πέρασαν 5 χρόνια από την στιγμή που ο μικρότερος γιος του βασιλιά - πλέον - Καρόλου παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Meghan με την συγκατάθεση τότε της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το χρονικό της σχέσης τους

Meghan και Harry γνωρίστηκαν το 2016 μέσω κοινού γνωστού. Τον Μάιο του 2017, ωστόσο η Meghan Markle παρευρέθηκε ως συνοδός του Πρίγκιπα Harry στο γαμήλιο πάρτι της Pippa Midletton και τότε ήταν που ο Πρίγκιπας ζήτησε την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ να την παντρευτεί.

Ο βασιλικός γάμος

Ο γάμος τους έγινε στις 19 Μαΐου το 2018 στην παρεκκλήσι του Windsor ενώ εξαιτίας της σειράς για την διαδοχή του θρόνου που είχε ο Πρίγκιπας Harry μπόρεσαν να επιμεληθούν οι ίδιοι πολλές λεπτομέρειες κάνοντας, έτσι, τον γάμο τους λίγο πιο μοντέρνο από τους προηγούμενους βασιλικούς γάμους.

Το ζευγάρι κάλεσε στον γάμο του 1.200 μέλη του κοινού από όλες τις χώρες της Κοινοπολιτείας, ενώ οι προσωπικοί καλεσμένοι του ζευγαριού ήταν 600. Ο κουμπάρος που επέλεξε ο Πρίγκιπας Harry, ήταν ο αδελφός του, ο Πρίγκιπας William ενώ οι νεόνυμφοι περιόδευσαν με άμαξα την περιοχή του Windsor μετά τον γάμο, με τη Meghan Markle να γίνεται η δεύτερη Αμερικανίδα και η πρώτη μεικτής φυλής γυναίκα που παντρεύεται μέλος της βασιλικής οικογένειας.

harry.png

Λίγες ώρες πριν το γάμο η Βασίλισσα είχε δώσει στον Πρίγκιπα Harry τους τίτλους Δούκας του Sussex, Κόμης του Dumbarton και Βαρώνος του Kilkeel και έτσι η Meghan Markle μετά τον γάμο έλαβε τον τίτλο «Η Αυτού βασιλική υψηλότης, η Δούκισσα του Sussex, η Κόμισσα του Dumbarton και η Βαρώνη του Kilkeel».

Ο συγκεκριμένος γάμος θεωρήθηκε ορόσημο για τους Αφροαμερικανούς αλλά και τη βασιλική οικογένεια.

Η γέννηση του Archie

Τον Οκτώβριο του 2018 το παλάτι του Kensington ανακοίνωσε ότι η Δούκισσα του Sussex είναι έγκυος και ότι το ζευγάρι αναμένεται να αποκτήσει το πρώτο του παιδί την άνοιξη του 2019. O πρίγκιπας Archie ήρθε τελικά στον κόσμο στις 6 Μαΐου το 2019.

Το «Megxit» και οι αντιδράσεις

Στις 8 Ιανουαρίου του 2020 ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, σοκάρουν τη βασιλική οικογένεια αλλά και το κοινό αποφασίζοντας να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους δικαιώματα και να μετακομίσουν στην Αμερική.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9

Στο μήνυμα που δημοσίευσαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram, το ζευγάρι ανέφερε πως θέλει να χτίσει μια καινούρια ζωή, να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, συνεχίζοντας ωστόσο να τηρούν τα βασιλικά τους καθήκοντα και να στηρίζουν την Αυτού Μεγαλειότητα. Αφορμή γι' αυτή την εξέλιξη ήταν η άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία λέγεται ότι βρισκόταν η Meghan και η πίεση που ένιωθε.

Η απάντηση που ήρθε παρ' όλα αυτά από το παλάτι ήταν αρκετά λιτή και χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς αφού ανέφερε πως ναι μεν καταλαβαίνουν την ανάγκη του ζευγαριού να κάνει την δική του αρχή, ωστόσο έπρεπε να λυθούν κάποια θέματα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τελικά συμφώνησε ενώ περίπου τον Μάρτιο του 2020 κάλεσε τον Πρίγκιπα Harry σε γεύμα στο παλάτι, στο οποίο ήθελε να κατευνάσει τα πνεύματα ενώ όπως λέγεται του είπε ότι πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος.

meghan.png

Όπως είναι φυσικό, οι φανατικοί των royals με αυτό το γεγονός διχάστηκαν αφού άλλοι υποστήριξαν την απόφαση του ζευγαριού κάνοντας σύγκριση της σχέσης του με εκείνη που είχε ο Κάρολος και η Diana, δίνοντας τα εύσημα στον Πρίγκιπα Harry που στήριξε τη γυναίκα του ενώ άλλοι το θεώρησαν μεγάλη προσβολή προς το πρόσωπο της βασίλισσας «ρίχνοντας» το φταίξιμο στην Meghan, υποστηρίζοντας πως χώρισε την οικογένεια.

Η πολυσυζητημένη συνέντευξη της Meghan Markle στην Oprah

Τον Μάρτιο του 2021 κι ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της η Megan Markle αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στην Oprah, στην οποία ανέφερε τους λόγους που την έκαναν να πάρει την απόφαση να φύγει με τον σύζυγό της από το παλάτι, προκαλώντας ξανά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης αλλά και του παλατιού.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μέχρι την ημέρα που έφυγα από το Παλάτι, δεν είχα πρόσβαση στο διαβατήριό μου, το δίπλωμα οδήγησης, ακόμα και τα κλειδιά μου. Δεν είχα καμία βοήθεια από το παλάτι παρόλο που ζήτησα πολλές φορές την βοήθεια τους. Έφθασα στα όριά μου, κατέρρευσα. Είχα άμεση ανάγκη από ψυχολόγο. Ο Χάρι ζήτησε βοήθεια, για να πάμε σε ψυχολόγο. Ακόμη και αυτό του το αρνήθηκαν. Οι υπεύθυνοι του Παλατιού του είπαν, πως δεν μπορεί να γίνει κάτι, γιατί δεν είναι εργαζόμενη, αλλά μέλος της βασιλικής οικογένειας! Το λέω, γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν να ζητήσουν βοήθεια και δεν τολμούν. Εγώ τόλμησα και μου την αρνήθηκαν».

meghan-kate.jpg

Παράλληλα, η Meghan Markle αναφέρθηκε και στον βρετανικό τύπο, ο οποίος συνέχεια έκανε σύγκριση εκείνης και της Kate Midletton, ενώ ο Πρίγκιπας Harry - ο οποίος εμφανίστηκε και αυτός στην συνέντευξη - στήριξε τη σύζυγό του επιβεβαιώνοντας και αυτός τα σκληρά σχόλια του τύπου και τις «ρατσιστικές» επιθέσεις που δεχόταν από τα media.

Η άφιξη της μικρής Lilibet

Στις 14 Φεβρουαρίου το 2021, εκπρόσωπος του ζευγαριού, επιβεβαίωσε ότι η Meghan Markle είναι έγκυος για δεύτερη φορά, ύστερα από την αποβολή της τον Ιούλιο του 2020. Στις 4 Ιουνίου, λοιπόν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, η μικρή Lilibet (Lili) Diana Mountbatten-Windsor.

megkan-xary.png

Η ζωή τους από τότε

Παρότι το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες περί χωρισμού, οι δυο τους τις διέψευσαν με την κοινή τους εμφάνιση στα Ms Foundation for Women Awards, όπου εκείνη τιμήθηκε με το Woman of Vision Award.

Ms. Foundation Women of Vision Awards: Celebrating Generations of Progress & Power

Doria Ragland, Prince Harry, Meghan Markle (Photo by Kevin Mazur/Getty Images Ms. Foundation for Women)

2023 Kevin Mazur

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μια ακόμα διαμάχη των Sussexes με τα μίντια για το αν τα παραφούσκωσαν με το κυνηγητό από τους παπαράτσι στη Νέα Υόρκη ή αν πραγματικά έζησαν στιγμές τρόμου.

Η Meghan Markle έκανε εμφάνιση βασίλισσας με ένα λουκ που θύμισε Kate Middleton