Το δέσιμο του πρίγκιπα Harry και του ghostwriter του Spare είχε να κάνει με τον θάνατο

Το δέσιμο του πρίγκιπα Harry και του ghostwriter του Spare είχε να κάνει με τον θάνατο

Ο J. R. Moehringer, o αόρατος συγγραφέας που βοήθησε τον πρίγκιπα Harry με την αυτοβιογραφία του μίλησε για τη συνεργασία τους.

Δυνατή κινητήριος ο θάνατος. Το ίδιο και η ζωή, αλλά τον θάνατο τον έχουμε πιο εύκολα. Το πώς ξεκίνησαν να δένονται ο πρίγκιπας Harry με τον ghostwriter του, και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, είχε προφανώς να κάνει με τον θάνατο.

Spare: Ο ghostwriter του Harry παίρνει το μικρόφωνο

Το "Spare" μπορεί να είναι τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry, αλλά δεν τα έγραψε μόνος τους γιατί πολύ απλά ποτέ κανείς δεν το κάνει. Οι 416 σελίδες που μας έγιναν διαθέσιμες τον Ιανουάριο γράφτηκαν μαζί με τη βοήθεια του αόρατου συγγραφέα (ghostwriter) J. R. Moehringer, ο οποίος βοήθησε τον Δούκα του Σάσεξ να αποτυπώσει την παιδική του ηλικία, το πώς επηρεάστηκε από τον θάνατο της μητέρας του, την στρατιωτική του θητεία, τις ρομαντικές του σχέσεις και τις σχέσεις του με την οικογένειά του.

Οι στιγμές που ο Κάρολος ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά διάδοχος του θρόνου: Οι σπάνιες φωτογραφίες

Η πρώτη επαφή με τον πρίγκιπα Harry

Ο Moehringer τώρα πήρε το βήμα και μίλησε για τις δικές του εμπειρίες, για τη γνωριμία του με τον Harry και το πώς έγινε η όλη διαδικασία. Μέσα από ένα αφιέρωμα που εκδόθηκε στο The New Yorker, ξεκίνησε για το πόσο αβέβαιος ήταν για το πώς θα γίνει η πρώτη επαφή με τον πρίγκιπα. Ωστόσο υπήρχε κάτι που μπορούσε να τους δέσει και μάλιστα κάτι χτυπητό.

Ο συγγραφέας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του πρώτου τους Zoom call, οι δυο τους άρχισαν να γνωρίζονται και να δένονται από το γεγονός πως και οι δύο είχαν χάσει τις μαμάδες τους. Όχι σε ήδη χρονική περιόδο βέβαια. Η πρικγκίπισσα Diana πέθανε το 1997, πριν από 26 χρόνια, ενώ ο Moehringer δεν είχε πολύ καιρό που έχασε τη δική του.

"Αναρωτιόμουν αν θα είχαμε χημεία. Είχαμε, και υπήρχε, νομίζω, ένας αναπάντεχος λόγος. Η πριγκίπισσα Diana είχε πεθάνει 23 χρόνια πριν από την πρώτη μας συνομιλία, και η μητέρα μου, η Dorothy Moehringer, είχε μόλις πεθάνει, και οι θλίψεις μας έμοιαζαν εξίσου φρέσκες." αποκάλυψε ο συγγραφέας.

To δράμα στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ και το ελληνικό twitter που αγαπά Νταϊάνα

"Αυτό το συναίσθημα που δεν σταματάει ποτέ, του να εύχεσαι να μπορούσες να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου."

Πέρα από την πρώτη επαφή και τις πρώτες προσπάθειες για να έρθουν πιο κοντά αφού ο ένας θα έπρεπε να μπει τόσο βαθιά στη ζωή και τα βιώματα του άλλου, ο Moehringer παραδέχτηκε πως, παραδόξως, ταυτίστηκε με πολλά από αυτά που έλεγε ο Harry.

"Βρήκα την ιστορία του, όπως την περιέγραψε σε αδρές γραμμές, να ταυτίζομαι και να εξοργίζομαι. Ο τρόπος με τον οποίο του φέρθηκαν, τόσο άγνωστοι όσο και οικείοι, ήταν τερατώδης. Εκ των υστέρων, όμως, νομίζω ότι εγωιστικά καλωσόρισα την ιδέα ότι θα μπορούσα να μιλήσω με κάποιον, έναν ειδικό, για αυτό το συναίσθημα που δεν σταματάει ποτέ του να εύχεσαι να μπορούσες να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου", πρόσθεσε.

Η Meghan Markle δεν έμεινε απ' έξω από αυτήν την ιστορία και ούτε από τις εξομολογήσεις του αόρατου συγγραφέα. Ο Moehringer πως η σύζυγος του Harry τον επισκεπτόταν κάθε μέρα και του πρόσφερε σνακ κατά τη διάρκεια των καθημερινών περιπάτων της με τον Archie. "Ο Χάρι με φιλοξένησε στον ξενώνα του, όπου η Meghan και ο Archie με επισκέπτονταν στις απογευματινές τους βόλτες. Η Meghan, γνωρίζοντας ότι μου έλειπε η οικογένειά μου, έφερνε συνέχεια δίσκους με φαγητό και γλυκά".

Από την Marie Chantal μέχρι την Κaty Perry, όλα τα looks από τη Στέψη του Βασιλιά Κάρολου

Μία τελευταία πληροφορία που θέλησε να μοιραστεί, αφορούσε την κόρη του, Gracie και μάλιστα μοιράστηκε πως ο πρίγκιπας Harry κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κόρης του λόγω των εκτεταμένων γνώσεών του πάνω σε… στην ταινία Moana! Η Gracie έπεσε με τα μούτρα στον πρίγκιπα όταν εκείνος μοιράστηκε ότι το αγαπημένο του σημείο της ταινίας ήταν όταν "όταν ο Heihei, το ανόητο κοτόπουλο, βρίσκεται χαμένος στη θάλασσα".