Ο Γιώργος Πορφύρης «κέρδισε» το φετινό MasterChef κι ας αποχώρησε λίγο πριν την τετραδα

Πατούλια Κατερίνα
Ο Γιώργος Πορφύρης «κέρδισε» το φετινό MasterChef κι ας αποχώρησε λίγο πριν την τετραδα

Στην πρώτη του ανάρτηση στο Twitter μετά την αποχώρηση από το MasterChef, ο Γιώργος Πορφύρης ήταν λιτός. Τα είχε βλέπεις πει όλα μέσα στο φετινό MasterChef και δικαίως υπήρξε η μορφή του παιχνιδιού. 

Ο Γιώργος Πορφύρης, ο Πορφυρένιος του κοινού του MasterChef αποχώρησε λίγο πριν την τετράδα του φετινού τελικού. Και ακριβώς όπως το 2017, βύθισε στη θλίψη το τηλεοπτικό κοινό που τον ήθελε νικητή φέτος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Τράκας είχε πρώτος πάρει το εισιτήριο για τους τρεις του τελικού και οι υπόλοιποι τέσσερις διεκδίκησαν μια θέση στην τετράδα. Η Μαρία Μπέη ήταν εκείνη που πήρε πρώτη το εισιτήριο για την τετράδα, αφήνοντας τον Άγγελο, τον Αλέξανδρο και τον Γιώργο να παλέψουν για μια θέση στην τετράδα αντιγράφοντας το πιάτο με γλυκάδια του σεφ Βασίλη Μουρατίδη.

Ο Γιώργος Πορφύρης αποχώρησε πέμπτος αλλά το κοινό του έδωσε την πρωτιά

https://www.instagram.com/p/CsrhRlWP2CB

Ο Γιώργος Πορφύρης πήρε 7/10 από τους κριτές αλλά από το κοινό πήρε 10/10 κάθε φορά μέσα στο παιχνίδι, αυτούς τους πέντε μήνες που μας συστήθηκε ξανά. Ο Πορφύρης που όλοι αγάπησαν το 2017, όταν έφτασε στους τρεις αλλά εν κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντίνο Τσιάτσο και τον Λάμπρο Βάκιαρο για να βρεθεί και τότε στον τελικό του MasterChef αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά, κάνοντας τους κριτές να αναφωνήσουν πως μιλάμε για μια μεγάλη μορφή, μια μορφάρα όπως είπε χαρακτηριστικά και ο guest κριτής.

Στο άκουσμα της αποχώρησής τους, οι δύο φετινοί φιναλίστς τους τελικού, έδειξαν και την ποιότητά τους. Ο μεν Τράκας είπε πως ο Πορφύρης πολύ έκατσε και σίγουρα θα αποχωρούσε έστω και στην τετράδα ενώ η Μαρία Μπέη συγκίνησε το κοινό όταν εξήγησε πως για εκείνη – και για όλους μας- το MasterChef είναι ο Πορφύρης, τονίζοντας πως ο Γιώργος άξιζε να είναι στον τελικό και πως η ίδια αν μπορούσε θα θυσίαζε τη θέση της για να την δώσει σε εκείνον.

Στην πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρηση, ο Πορφύρης είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά δεν είναι καθόλου περίεργο που το ένα μετά το άλλο τα σχόλια που δέχεται από το βράδυ ως σήμερα, ευχαριστούν τον Γιώργο για όλα, για όλα όσα είπε, για το πόσο μεγάλος άνθρωπος υπήρξε σε ένα παιχνίδι που όσο οι υπόλοιποι νομίζουν πως κερδίζουν τα επιτυχημένα πιάτα, εκείνος μας έδειξε πως μόνοι οι καλοί άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν τον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/Csrh2TnNmqn

Καλός άνθρωπος πάνω απ΄όλα ο Πορφύρης:

Δεν θυμάμαι να σου πω ποια ήταν τα πιο επιτυχημένα πιάτα του Γιώργου φέτος. Δεν θυμάμαι ούτε τα πιάτα που έβγαλε το 2017 όταν έφτασε στην τριάδα. Ξέρω όμως πως ο Πορφύρης, ο Πορφυρένιος του κοινού, σε κάθε μα κάθε επεισόδιο, σε κάθε κιου στην κάμερα, μας έκανε ένα μάθημα ζωής: για το bullying, για τη θέση των γυναικών, . Σε ένα κόσμο γεμάτο ανταγωνισμό, σε έναν διαγωνισμό που ο ένας θέλει να «φάει» τον άλλο, ο Πορφύρης υπήρξε για το κοινό που τον αγάπησε η παρηγοριά, η παρηγοριά πως δεν είμαστε όλοι έτσι, η παρηγοριά πως υπάρχει ανθρωπιά ακόμα κι εκεί που ο ανταγωνισμός κάνει τους παίκτες να ξεχνάνε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι.

Το μόνο που εύχομαι είναι να μην ξεχάσουμε εμείς τον Πορφύρη όπως το 2017, να τον βοηθήσουμε να κάνει την πορεία στη μαγειρική ή και στην τηλεόραση ή στα social media, που του αξίζει, γιατί είναι ένα καλό παιδί, ένας καλός άνθρωπος πάνω απ' όλα όπως έγραψε χαρακτηριστικά και ο Ηλίας Καζόνι στο Instagram.

porfiris.JPG

Aκόμα πάντως και μετά την αποχώρηση που πίκρανε τον κόσμο (του) ο Γιώργος φρόντισε να (μας) τρολάρει γράφοντας στο Instagram προφίλ του MasterChef αυτό που πήγε... στραβά σε όλο το επεισόδιο της αποχώρησής του... το μουστάκι του.

giorgos.JPG

Ο Γιώργος Πορφύρης είναι ο καλύτερος παίκτης του MasterChef αλλά δεν πάει τελικό για 2 λόγους

Σε έναν κόσμο γεμάτο Τράκες, να είσαι Πορφύρης:

Η κουβέντα που καλά κραττεί τις ώρες αυτές στο Twitter και το Instagram, έχει να κάνει με τον Νίκο Τράκα και το πώς το κοινό δεν θέλει με τίποτα να τον δει στη θέση του νικητή φέτος.

Ο Γιώργος που είπε πάντα τη σωστή κουβέντα στο φετινό MasterChef, ίσως από τότε, είχε φροντίσει να μιλήσει για μια ενδεχόμενη νίκη του Τράκα. Τότε πυο αποχωρούσε η Πωλίνα, ο Πορφύρης είχε κρύψει στις λέξεις της του μεγαλύτερη σοφία για κάθε ριάλιτι αλλά και για τη ζωή την ίδια:

«Είχα πει ότι μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζονται εχθρούς, γιατί καταστρέφονται από μόνοι τους. Θα πρέπει να καταλάβει κι εκείνη (η Πωλίνα) ότι είναι ένα παιχνίδι κι όχι πόλεμος ανθρώπων, είναι μια μαγειρική μάχη που δεν κερδίζει ο πιο ύπουλος αλλά στο τέλος της ημέρας θα κερδίσει ο καλύτερος μάγειρας», είπε τότε ο Γιώργος και τον χειροκροτούμε ως σήμερα. Όπως και στην αποχώρηση της Σέβας, ο Πορφύρης είχε δικάσει τους άντρες παίκτες που έβλεπαν τις γυναίκες μειονεκτικά.

Το ίδιο συνέβη και χτες, στην τελική πεντάδα όταν η Μπέη έμπαινε στους τέσσερις πριν τον Αλέξανδρο και τον Άγγελο και οι δύο παίκτες αναφωνούσαν πως καλό είναι να υπάρχει και η Μαρία, να υπάρχει και μια γυναίκα ανάμεσα στους παίκτες για να σπάει η μονοτονία.

Οι άντρες στον μικρόκοσμο εδώ μέσα κρίνονται, γιατί δεν θέλουν να πιστέψουν ότι υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να πετύχουν και κανείς δεν θα τους εγκλωβίσει.

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι άντρες που θα τις εγκλωβίσουν, μιλάμε για τύπους όπως ο Δημήτρης, ο Παύλος, ο Αλέξανδρος που δεν θέλουν να καταλάβουν πως οι γυναίκες που μεγαλώνουν σε μια μοντέρνα Ελλάδα, είναι οι μάνες των παιδιών μας, είναι εκείνες που θα εκσυχρονίσουν την κοινωνία, δεν καταλαβαίνουν ότι οι γυναίκες δε θα κάτσουν στο σπίτι. Εμείς θα πρέπει να στηρίζουμε τις γυναίκες θα τους δίνουμε τη δύναμη για να ανθίσουν κι όχι να τις ξεριζώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Πορφύρης πριν δύο μήνες και τα λόγια του θα τα κάνουμε εικόνισμα όταν θα βλέπουμε τον τελικό με την Μπέη!

Αποθέωση στο Twitter για τον Πορφύρη:

Ευχόμαστε, ο Πορφύρης να έχει διαβάσει τα μισά από τα σχόλια του κόσμου και να πάρει δύναμη να διαπρέψει.