Ο Γιώργος Πορφύρης είναι ο καλύτερος παίκτης του MasterChef αλλά δεν πάει τελικό για 2 λόγους

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Γιώργος Πορφύρης είναι ο καλύτερος παίκτης του MasterChef αλλά δεν πάει τελικό για 2 λόγους

Τηλεοπτικά υπήρξε η ιδανική επιλογή παίκτη που προσεγγίζει το κοινό με ευκολία. Αλλά δεν χρειαζόταν μόνο αυτό για να προχωρήσει στον τελικό του MasterChef. 

Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία του MasterChef αρκετοί τηλεθεατές έχουν αλλάξει τη γνώμη τους για μερικούς από τους παίκτες, αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ να πιστεύουν ότι ο πιο δημοφιλής, οι πιο αγαπημένος τους, υπήρξε ο Γιώργος Πορφύρης.

Ο παίκτης του πρώτου κύκλου του MasterChef είναι εκείνος που παρέμεινε περισσότερο χρόνο από τους παλαιότερους παίκτες που βρέθηκαν στον διαγωνισμό, αλλά θα είναι και εκείνος που θα φτάσει μία ανάσα πριν την τελική πεντάδα του τελικού και δεν θα καταφέρει να πάει ψηλότερα. Θα είναι όμως δίκαιο που θα ηττηθεί για δύο λόγους. Ποιος παίκτης του στερεί την άνοδο;

Ο Πορφύρης έλεγε πάντα το σωστό την πιο σωστή στιγμή αλλά δεν έφτασε στον τελικό

Μόνο βαρετός ως παίκτης δεν υπήρξε φέτος ο Γιώργος Πορφύρης στο MasterChef και ο μαγειρικός διαγωνισμός του οφείλει πολλά. Γιατί είχε τα στοιχεία του καλού τηλεοπτικού παίκτη reality.

Αφενός με το ωραίο χιούμορ του. Επίσης με τις σωστές παρατηρήσεις του χωρίς κακία, την κριτική του σκέψη, την πρόθεσή του να μην κάνει άσκοπους καβγάδες, τον υπέροχο τρόπο να «πουλά» κάθε του προσπάθεια (ο τέλειος παπατζής όπως έλεγε και ο Κουτσόπουλος) και την υποστήριξη που πρόσφερε σε αρκετούς παίκτες όταν όλοι οι άλλοι τους πουλούσαν στις δηλώσεις τους, δίχως αύριο.

Ήταν τηλεοπτικά άρτιος. Η χαρά κάθε παραγωγής που θέλει τον παίκτη που είναι αγαπητός, χωρίς να είναι μαλθακός και αδιάφορος στην κρίση του.

Έφερε στους 3 μήνες που έμεινε στον διαγωνισμό την ισορροπία εκεί που χρειαζόταν. Κατάφερε να μας κάνει να συμφωνούμε απόλυτα με τις επιλογές του: «Αφού υποστηρίζει αυτόν ο Πορφύρης θα έχει τον λόγο του».

Ακόμη και όταν μετά τον Ηλία Καζιόλι μίλησε για την απίστευτη έπαρση του Νίκου Τράκα που μείωνε στο σπίτι τους συμπαίκτες του και επιδείκνυε τα χρήματα που είχε κερδίσει, εμείς ταυτιστήκαμε μαζί του. Γιατί ο Γιώργος δεν έλεγε ψέματα. Απλά μερικές φορές προτίμησε να μην πει και όλη την αλήθεια.

«Ηλιά Ρίχτο», είπαν στον Καζιόλι του MasterChef για το επικό «Εσύ ποιος είσαι» στον Νίκο Τράκα

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και ενώ όλοι λόγω της δημοφιλίας του τον θέλουν στον τελικό, ο Γιώργος δεν θα καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά όσο θα ήθελε.

Η Μαρία Μπέη θα αποδειχθεί καλύτερη και αρτιότερη στις δοκιμασίες. Η επιπολαιότητα πολλές φορές στάθηκε η αδυναμία του Γιώργου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα χάσει.

https://www.instagram.com/p/CrjMJM-oYwK

Ο δεύτερος θα είναι γιατί πλέον θα έχει κουραστεί σωματικά και ψυχολογικά. Θέλει μεγάλη ψυχραιμία και συγκέντρωση αυτή η τελική φάση για να μην χάσει ένας παίκτης τον προσανατολισμό του.

Θα αναγνωρίσει τα λάθη του αλλά οι κριτές θα αναγνωρίσουν την αξία του Γιώργου. Θα είναι σίγουρα από τα πιο σημαντικά επεισόδια λίγο πριν τον τελικό η αποχώρησή του.