Μαρία Μπέη: «Η μοναδική στιγμή που λύγισα στο MasterChef ήταν με το bullying για την εμφάνισή μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Μαρία Μπέη: «Η μοναδική στιγμή που λύγισα στο MasterChef ήταν με το bullying για την εμφάνισή μου»
Queen.gr

Αποκλειστική συνέντευξη της νικήτριας Μαρίας Μπέη και του φιναλίστ Νίκου Τράκα και πλάνα από τη μεγάλη βραδιά του τελικού του MasterChef. Γιατί η Μαρία θεωρεί πως η σχέση της με τον Ηλία Καζιόλι έδωσε ένα ωραίο παράδειγμα στους υπόλοιπους παίκτες και τι απαντά ο Νίκος για τα εριστικά του σχόλια που προκάλεσαν το κοινό;

Ασυγκράτητη από τη χαρά της, ήταν η Μαρία Μπέη μετά τη νίκη της στον χθεσινό τελικό του MasterChef και πλέον είναι η δεύτερη γυναίκα μετά την Μαργαρίτα Νικολαΐδη που κατακτά τον τίτλο και το έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ. Η Μαρία μιλά στο Queen.gr για όλα αυτά που την ενόχλησαν, την πείσμωσαν και τελικά την οδήγησαν στη νίκη, ενώ ο δεύτερος φιναλίστ Νίκος Τράκας απαντά για τα εριστικά του σχόλια που ενόχλησαν αρκετές φορές το κοινό στα social media.

«Η σχέση μου με τον Ηλία ήταν ένα καλό παράδειγμα απέναντι στην τοξικότητα των υπολοίπων»

Στην σκιά της τραγωδίας και του τριήμερου εθνικού πένθους έγινε ο χθεσινός τελικός του MasterChef. Η Μαρία Μπέη ως δεύτερη γυναίκα νικήτρια στα χρονικά του διαγωνισμού, το χάρηκε ιδιαίτερα μαζί με τον σύντροφό της Δημήτρη Μπέλλο (ο οποίος την κρατούσε συνέχεια στην αγκαλιά του), τους γονείς της και τα δύο αδέλφια της, αλλά δεν είχαμε την ένταση των πανηγυρισμών που αναμέναμε λόγω των γεγονότων.

Η Μαρία Μπέη κέρδισε τον τίτλο της MasterChef, την αγάπη του κόσμου και τα 50.000 ευρώ

bayqueengr2.jpg

Τόσο η δική της οικογένεια, όσο και οι γονείς και τα αδέλφια του Νίκου Τράκα ήταν αρκετά αγχωμένοι από την αρχή της τελικής βραδιάς. Ζούσαν την αγωνία των δύο παιδιών.

«Είμαι τρισευτυχισμένη. Κουράστηκα πάρα πολύ για να τα καταφέρω» έλεγε διαρκώς η Μαρία η οποία έκανε αποκλειστικά στο Queen.gr έναν μικρό απολογισμό των τελευταίων πέντε μηνών, οι οποίοι είχαν αρκετές δυσκολίες και στο τέλος μία μεγάλη επιβράβευση.

bayqueengr3.jpg

Πηγή: Queen.gr

Και όπως μας είπε: «Η πιο σημαντική στιγμή μου σε αυτούς τους πέντε μήνες, ήταν σίγουρα όταν μαγείρεψα με τον Αλέξανδρο και κυριολεκτικά ξεπέρασα τον εαυτό μου για να περάσω στον τελικό. Πιέστηκα πολλές φορές μέσα στον διαγωνισμό. Αρχικά με τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχθηκα όταν μπήκα στο σπίτι του MasterChef από τους παίκτες που δεν με γνώριζαν και δεν τους είχα ενοχλήσει σε προσωπικό επίπεδο. Δεν με αντιμετώπιζαν μαγειρικά αλλά καθαρά προσωπικά.

Η μοναδική στιγμή που πραγματικά λύγισα και στεναχωρήθηκα πολύ, ήταν με το bylling που δέχθηκα για την εμφάνισή μου, για την ψεύτικη βλεφαρίδα και το eyeliner. Ήταν σεξιστικά και υπερβολικά τα σχόλια από κάποιους παίκτες. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Από την άλλη πλευρά δεν με ενοχλούσε καθόλου να σχολιάζουν αρνητικά τα πιάτα μου, αυτό αν θέλεις, ήταν αναμενόμενο λόγω του ανταγωνισμού. Όμως, αυτά τα εμπόδια που μου έβαζαν οι άλλοι, ήταν και αυτά που κάποια στιγμή με πείσμωσαν και έβαλα στόχο να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να προχωρήσω μπροστά. Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολο να βρω ξανά τη δύναμή μου».

https://www.instagram.com/p/CtfFCZ5qnde/

Παρά το άγχος της όταν πια είχε περάσει στον τελικό, η Μαρία φαινόταν ότι χαιρόταν την κάθε στιγμή από τις 5 δοκιμασίες. Σε αντίθεση με τον πιο σοβαρό στην κάμερα Νίκο Τράκα ο οποίος αντιδρούσε και πιο ανταγωνιστικά: «Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος από την αρχή που ξαναμπήκα στο MasterChef: Ήθελα μόνο να φτάσω στον τελικό. Όταν τα κατάφερα, ήταν σα να έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου για αυτό και ήμουν και τόσο πολύ χαρούμενη. Το ζούσα. Πραγματικά το χαιρόμουν. Για τον Νίκο δεν ξέρω τι πήγε λάθος και αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο».

Η Μαρία χρωστά και ένα «ευχαριστώ» στον Γιώργο Πορφύρη και στον Ηλία Καζιόλι για τη στήριξή τους: «Ο Γιώργος με βοήθησε από την πρώτη στιγμή. Όπως και ο Ηλίας, ο οποίος ήταν αλλαγμένος στην συμπεριφορά του απέναντί μου σε σχέση με το προηγούμενο MasterChef. Ήμουν και εγώ όμως αλλαγμένη στην συμπεριφορά μου. O χρόνος βοήθησε στο να εξελιχθούμε και οι δύο. Δώσαμε ένα ωραίο παράδειγμα με την συμπεριφορά μας, ανάμεσα στην τοξικότητα που υπήρχε από ορισμένους νέους παίκτες».

kazioliilias.jpg

Νίκος Τράκας: «Δε νομίζω ότι υπήρξα εριστικός στα σχόλιά μου»

Ο Νίκος μπορεί να μην κέρδισε το έπαθλο, φεύγει όμως με τη νίκη του silver award και με αρκετές εμπειρίες από τον διαγωνισμό. Σίγουρα μιλάμε για έναν ταλαντούχο νεαρό σεφ που έχει μέλλον στη μαγειρική, όπως του είπαν πολλές φορές οι κριτές.

https://www.instagram.com/reel/Cte-3ytJ7pO/

Και όπως δήλωσε στο Queen.gr: «Δούλεψα αρκετά και εξελίχθηκα μέσα στον διαγωνισμό. Ήταν κάτι καινούργιο για εμένα και κατάφερα να «ξεκλειδώσω» μέσα μου τη δημιουργικότητα. Γενικά ως εμπειρία πήρα πάρα πολλά πράγματα. Δεν νομίζω ότι ήμουν εριστικός, έλεγα τα πράγματα όπως είναι. Δυστυχώς με το να είσαι straight σε αυτά που λες, δεν μπορείς να ικανοποιείς όλο τον κόσμο. Είναι σαν το φαγητό. Σε άλλους αρέσει σε άλλους δεν αρέσει. Παίζει ρόλο και το άγχος και ο εγκλεισμός βέβαια. Ήταν ωραίες οι δοκιμασίες του τελικού. Ήμασταν στήθος με στήθος με την Μαρία στη βαθμολογία. Από εδώ και πέρα έχω πάρα πολλές προτάσεις για να δουλέψω τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω».