Τα λάθη, τα δύο κρίσιμα σημεία και ο viral guest κριτής στον τελικό του MasterChef

Κατερίνα Μπούσιου
Τα λάθη, τα δύο κρίσιμα σημεία και ο viral guest κριτής στον τελικό του MasterChef

Τι μας αρέσει και τι μας κλωτσάει στον φετινό κύκλο του MasterChef. Τα τελευταία προγνωστικά για το έπαθλο και ο viral καλεσμένος κριτής στο Twitter.

Ο έβδομος κύκλος του MasterChef, φτάνει απόψε στο τέλος του, αλλά όχι τόσο ήρεμα όσο φαντάζεσαι. Έχει σασπένς, ανατροπές και την ανακοίνωση της βαθμολογίας για τις πέντε δοκιμασίες του τελικού. Αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μία πολύ κρίσιμη ψηφοφορία.

All star VS τοξικότητας

Μέχρι τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε τον φετινό νικητή ή νικήτρια του MasterChef. Θα δούμε αν τελικά η απήχηση που έχει η Μαρία Μπέη στα social media μεταφραστεί και σε νίκη στον διαγωνισμό ή αν το πείσμα του Νίκου Τράκα υπερισχύσει.

Σε μία πρώτη κρίση του φετινού έβδομου κύκλου, με σιγουριά μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλύτερος από τον περσινό. Η all star εκδοχή με την επιστροφή των παλαιών παικτών είχε αποτέλεσμα και δημιούργησε το αναγκαίο beef μεταξύ των παικτών, για να έχουν ενδιαφέρον τα επεισόδια. Έστω και με μεγάλες υπερβολές.

maria_mpei_copy_4.jpg

Το MasterChef είχε στοιχεία reality, χωρίς να είναι reality γιατί οι 3 κριτές του έμειναν αμέτοχοι σε έριδες και διαμάχες. Ακόμη και στα συμβούλια που άναβαν τα αίματα, λειτουργούσαν διδακτικά και πυροσβεστικά.

Η αλλαγή σε κανόνες και διαδικασίες έφερε ανανέωση και τα ατομικά χρηματικά έπαθλα έδωσαν ένα boost στην ψυχολογία των παικτών.

https://www.instagram.com/p/CtcVrIVIoDn/

Στα αρνητικά του φετινού κύκλου το overdose τοξικότητας που μας προσέφεραν η Πωλίνα, η Στέλλα, ο Μότο Μότο, ο Θοδωρής και ο Άγγελος. Πολλές φορές δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο δημιουργούσαν κόντρα και σίγουρα η παραγωγή θα έπρεπε να το έχει περιορίσει στο μοντάζ. Βασικά δεν θα έπρεπε με τον τρόπο της να δημιουργήσει τόσες πολλές αψιμαχίες.

Έτσι οι παλαιοί παίκτες έγιναν συμπαθείς και οι νέοι παίκτες κέρδισαν το βραβείο αντιπάθειας του κοινού. Κινδύνεψε πολλές φορές η ισορροπία και η υπομονή των τηλεθεατών. Και η υπομονή των τηλεθεατών μεταφράζεται σε τηλεθεάση ως γνωστόν.

Ευτυχώς μέσα σε όλο αυτό το κλίμα καταφέραμε να διακρίνουμε και τα ταλέντα δύο πολύ καλών σεφ, του Αλέξανδρου και του Άγγελου οι οποίοι στην τελευταία φάση, περιόρισαν τα αρνητικά τους σχόλια.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού κύκλου ο Γιώργος Πορφύρης και ο Ηλίας Καζιόλι. Ο πρώτος έδωσε το τέμπο του διαγωνισμού και η παραγωγή θα πρέπει να του δώσει θερμά συγχαρητήρια γιατί με το χιούμορ του έσωσε αρκετές φορές το project και ο δεύτερος μας κέρδισε με τον νέο του εαυτό, την αυτοπεποίθηση και το ταλέντο του. Και με την ατάκα στον Νίκο Τράκα: «Εσύ ποιος είσαι;». Τους άξιζε ο τελικός χωρίς καμία αμφιβολία. Θα μείνουν στην μνήμη του κοινού αναμφισβήτητα.

Η «προδοσία» της Λαζαρίδου στο ΜasterChef και οι ηχηρές απουσίες στον τελικό

https://www.instagram.com/p/CsKDQ33sjTg/

Στο αποψινό επεισόδιο βλέπουμε την πιο σημαντική και τελευταία δοκιμασία του τελικού με αντιγραφή πιάτου του σπουδαίου Ισπανού σεφ, Κίκε Ντακότα.

Και εδώ θα κριθούν όλα. Εννοώ πως από την δική του κρίση θα προκύψει και ο νικητής ή η νικήτρια.

Μπορεί οι φάκελοι με τα αποτελέσματα των τριών άλλων δοκιμασιών να είναι σφραγισμένοι (συν μία ακόμη δοκιμασία με την ομαδική με το έπαθλο όπου είδαμε τη βαθμολογία) αλλά τα σχόλια των κριτών μας έδωσαν ένα hint για το τι τελικά θα έχουν ψηφίσει.

Έτσι στην πρώτη δοκιμασία της Κρήτης φάνηκε να υπερτερεί ο Νίκος, στην δεύτερη της Κρήτης στο Μοναστήρι οριακά η Μαρία, στην χθεσινή τα προγνωστικά μάλλον μιλούν για ισοπαλία και μένει η σημερινή με το πιάτο αντιγραφής για να δούμε πώς θα καταλήξει η ψηφοφορία. Αυτή θα είναι και η πιο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή.

Στο τρέιλερ βλέπουμε τον Ισπανό σεφ να λέει ξεκάθαρα πως το ένα πιάτο θα περνούσε το πάσο και το άλλο δεν θα το περνούσε.

Ήδη όμως, στον τηλεοπτικό αέρα παίζει από χθες και το τρέιλερ συμμετοχών για τον 8ο κύκλο. Εκεί όπου είδαμε μεν τη Μαρία Μπέη αλλά δεν είδαμε τον Νίκο Τράκα.

Τυχαίο; Μπορεί.

Άφαντος ο Τράκας στο τρέιλερ του MasterChef για την επόμενη σεζόν: Τι φανερώνει η παρουσία της Μπέη

https://www.instagram.com/reel/CtceBkWLD--/

Η Μαρία Μπέη πάντως σήκωσε λευκή σημαία στον Νίκο Τράκα από το ξεκίνημα του τελικού και είπε:

«Μπαίνουμε στην κουζίνα του MasterChef εγώ και ο Νίκος, αγκαζέ, αγαπημένοι. Μιλήσαμε στο σπίτι, αφήνουμε πίσω τα παλιά. Δεν θέλω να τελειώσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αύριο δεν θα είμαι εδώ. Όσο κι αν γκρίνιαζα, δεν θέλω να τελειώσει ποτέ!»

Κι όταν οι κριτές ανέφεραν στους παίκτες πως αυτή είναι η τελευταία φορά που μαγειρεύουν, η Μπέη είπε:

Στο Twitter πάντως γίνεται μάχη ανάμεσα στους fans της Μπέη και εκείνους του Νίκου Τράκα και έχουμε ακόμα συνέχεια για να συνδεθούμε live με το στούντιο. O guest κριτής πάντως έχει ήδη γίνει viral.