Στο Survivor o Μπάρτζης πήρε με το μέρος του τον Κατσούλη, έδιωξε τον Μπόγδανο & πάει για το έπαθλο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Στο Survivor o Μπάρτζης πήρε με το μέρος του τον Κατσούλη, έδιωξε τον Μπόγδανο & πάει για το έπαθλο

«Ένας πεσμένος εχθρός μπορεί να σηκωθεί ξανά, αλλά ένας εχθρός που έχει συνθηκολογήσει είναι πραγματικά νικημένος». Στην συμμαχία με τον Kατσούλη, ο Μπάρτζης αποδείχθηκε για το κοινό ο πραγματικός «El professor» του Survivor.

Τα «απίστευτα» είδαμε να συμβαίνουν στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor All Star με αποκορύφωμα δύο «αιώνιοι» εχθροί να δώσουν τα χέρια on camera καταστρώνοντας την επόμενη ψηφοφορία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το παιχνίδι έχει γίνει εδώ και καιρό ατομικό πράγμα που σημαίνει ότι καθένας από τους 7 εναπομείναντες (μέχρι το χθεσινό επεισόδιο) παίκτες όσον αφορά το αγώνισμα ασυλίας παίζει για τον εαυτό του. Παράλληλα, το γεγονός πως δεν υπάρχουν ομάδες έχει κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσες τις ψηφοφορίες αφού οι παίκτες ξεδιπλώνουν τη στρατηγική τους προσπαθώντας να «βγάλουν από τη μέση» τους συμπαίκτες τους που θεωρούν πιο δυνατούς απέναντι στο κοινό.

Ο Γιώργος Λιανός, ωστόσο στην αρχή της εβδομάδας είχε ανακοινώσει στους παίκτες του ριάλιτι επιβίωσης πως εκτός του ότι θα αποχωρήσουν 2 άτομα κατά τη διάρκειά της, ο παίκτης που θα καταφέρει να κάνει τις περισσότερες νίκες στους 2 αγώνες ασυλίας (και άρα θα κέρδιζε και την ασυλία) θα είχε το πλεονέκτημα να ψηφίσει άλλον έναν παίκτη προς αποχώρηση, πέραν των 2 ατόμων που θα έβγαιναν από τα συμβούλια του νησιού και την κάλπη.

Πρώτος υποψήφιος βγήκε ο Νίκος Μπάρτζης, κάτι που δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα το κοινό, μιας και ο συγκεκριμένος παίκτης αυτή τη στιγμή είναι ο χειρότερος αγωνιστικά.

Η ανατροπή για το κοινό ήρθε, όμως στον δεύτερο αγώνα ασυλίας και το δεύτερο συμβούλιο υποψηφιοτήτων που παρακολουθήσαμε.

Η συμμαχία Μπάρτζη - Κατσούλη και η παράπλευρη απώλεια

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Μπάρτζης είχε αρχίσει να στρέφεται εναντίον της Σταυρούλας Χρυσαειδή υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη παίκτρια δρα υποχθόνια εκτελώντας τη δική της στρατηγική. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως όταν η ίδια κλήθηκε να επιλέξει τα άτομα για να φτιάξει εκ νέου μια ομάδα με εκείνη αρχηγό λόγω ενός αγώνα επάθλου δεν επέλεξε ποτέ τον «φίλο» της Ηλία Μπόγδανο, δρώντας σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Νίκος Μπάρτζης με βάση το συμφέρον της, ώστε η ομάδα της να είναι αυτή που θα κερδίσει.

Παράλληλα, όταν ο Σάκης Κατσούλης φάνηκε να «χαρίζει» την 2η ασυλία της προηγούμενης εβδομάδας στη Μαριαλένα, η Σταυρούλα τον ψήφισε στο πρώτο συμβούλιο εξαιτίας αυτού - παρότι είναι ο πιο δυνατός παίκτης αγωνιστικά κι εκείνη μέχρι τότε ψήφιζε με αυτό σαν γνώμονα - αλλά δεν κράτησε την ψήφο της και στο δεύτερο συμβούλιο. Εκεί η παίκτρια του Survivor επέλεξε να ψηφίσει τη Μαριαλένα, αφού είχε προβλέψει πως θα έβγαινε υποψήφια, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει. Βέβαια, όλα αυτά δεν τα παραδέχτηκε ποτέ η Σταυρούλα Χρυσαειδή.

Στον χθεσινό δεύτερο αγώνα ασυλίας της εβδομάδας, παρ' όλα αυτά παρακολουθήσαμε τον Νίκο Μπάρτζη να πηγαίνει απροκάλυπτα στον πάγκο του Σάκη Κατσούλη και της Μαριααλένας Ρουμελιώτη και να του προτείνει να συμμαχήσουν, ώστε να καταφέρουν να διώξουν τη Σταυρούλα από το παιχνίδι. Το deal ήταν ο Νίκος Μπάρτζης να προσπαθήσει όσο μπορεί να βοηθήσει τη Μαριαλένα να πάρει τη 2η ασυλία, σε περίπτωση που όμως δεν τα κατάφερνε εκείνη, αυτός δεν θα την ψήφιζε, κρατώντας την έτσι στο παιχνίδι αφού η δική του ψήφος θα ήταν καθοριστική. Σε αντάλλαγμα ζήτησε από τον Σάκη Κατσούλη αν είναι αυτός που θα βγει mvp παίκτης της εβδομάδας, να ψηφίσει όποιον του υποδείξει εκείνος αφού μαζί του στον «τάκο» ήθελε κάποιον δυνατό αντίπαλο, όπως δήλωσε. Οι δυο τους έδωσαν τα χέρια με το κοινό να μην μπορεί να πιστέψει ότι αφενώς οι δυο τους συμμάχησαν αφετέρου πως είπαν ακριβώς πώς θα κινηθούν εναντίον της Σταυρούλας μπροστά στις κάμερες.

Την ασυλία τελικά κέρδισε ο Σάκης Κατσούλης και ήταν και ο mvp της εβδομάδας. Σε δεύτερο χρόνο ο Νίκος Μπάρτζης πήγε προς την καλύβα του ζεύγους και κανόνισε τα της συμφωνίας με τον Σάκη Κατσούλη, λέγοντάς του να ψηφίσει ή τον Ηλία Μπόδγανο ή τον Μάριο Πρίαμο, μιας και σύμφωνα με τις «προβλέψεις» του η Σταυρούλα θα έβγαινε υποψήφια από την κάλπη κι εκείνος ήθελε κάποιον ακόμα δυνατό αντίπαλο απέναντί του. Και ο Ηλίας Μπόγδανος και ο Μάριος Πρίαμος ήταν finalist στις χρονιές τους και την πρώτη φορά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε όποιον και να επέλεγε ο Σάκης Κατσούλης θα ήταν δυνατός αντίπαλος για εκείνον.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως όταν το παιχνίδι άλλαξε και έγινε ατομικό υπήρξε μια 24ωρη ψηφοφορία για το κοινό το οποίο ψήφισε τον αγαπημένο του παίκτη και με βάση την κατάταξη που δημιουργήθηκε από αυτή την ψηφοφορία θα γίνονταν οι επόμενες αποχωρήσεις. Επομένως, ο Νίκος Μπάρτζης θέλοντας απέναντί του θεωρητικά δυνατούς αντιπάλους ως προς το κοινό που τους ακολουθεί, κι αναλόγως του αποτελέσματος, θα έπαιρνε το feedback για το σε ποια περίπου θέση βρίσκεται στην περιβόητη κατάταξη.

Από την κάλπη, λοιπόν του συμβουλίου προέκυψε σαν δεύτερη υποψήφια η Σταυρούλα ενώ ο Σάκης Κατσούλης ακούγοντας τον Νίκο Μπάρτζη και τηρώντας τη συμφωνία που είχαν ψήφισε τον Ηλία Μπόγδανο. Έτσι, μαζί με τον Νίκο Μπάρτζη ήταν οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση. Αυτός που δεν τα κατάφερε τελικά ήταν ο Ηλίας Μπόγδανος. Ο ίδιος, αν και στα τελευταία δύο συμβούλια είδαμε να μιλάει λίγο παραπάνω υποστηρίζοντας τις κινήσεις του στο παιχνίδι και να απαντάει τόσο στον Νίκο Μπάρτζη όσο και στους Μαριαλένα - Σάκη και τα όσα καταλόγιζαν σε αυτόν και τη Σταυρούλα, τελικά δεν κατάφερε να παραμείνει. Ο Ηλίας Μπόγδανος είπε χαρακτηριστικά προτού φύγει: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα. Κατάφερα να φτάσω μέχρι τους εφτά και κράτησα κάποιες αξίες που εγώ θεωρώ σημαντικές. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλα τα παιδιά, που έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο εκεί έξω που με έχει δει, με έχει αγαπήσει και με έχει στηρίξει κάποιες φορές. Θέλω να πω ότι είμαι ευτυχισμένος που γυρνάω νωρίτερα στην οικογένεια μου. Από τη στιγμή που δεν θα έφτανα μέχρι το τέλος, καλύτερα να φύγω μια ώρα νωρίτερα για να πάω στους ανθρώπους μου γιατί τελευταία ένιωθα μια πίεση στο στήθος και σκεφτόμουν κάποια λόγια που μου είχαν πει κάποιοι δικοί μου άνθρωποι έξω. Ότι πρέπει να φτάνουμε και να κάνουμε κάποια πράγματα μέχρι εκεί πέρα που νιώθουμε χαρούμενοι. Πλέον όμως εδώ στο παιχνίδι ένιωθα μια πίεση, ένα περίεργο συναίσθημα που δεν το συνηθίζω έξω στη ζωή μου».

Τα σχόλια του κοινού

Το κοινό παρακολουθώντας στο χθεσινό επεισόδιο το «άγριο» στρατηγικά παιχνίδι που έγινε με τη συμμαχία Μπάρτζη - Κατσούλη και το ολοφάνερο στήσιμο της ψηφοφορίας, αρχικά παραδέχτηκε τον Νίκο Μπάρτζη ως αυτόν που πλέον κινεί τα νήματα στο παιχνίδι, μιας και κατάφερε να κάνει ακόμα και τον Σάκη Κατσούλη να παίξει στρατηγικά και μάλιστα on camera. Στην συνέχεια, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν ο Νίκος Μπάρτζης «έπαιξε» εκ του ασφαλούς έχοντας ίσως κάποια πληροφόρηση για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάταξη από την 24ωρη ψηφοφορία, αφού ήταν πολύ ριψοκίνδυνο να θέλει να βάλει απέναντί του έναν παίκτη που έχει υπάρξει finalist σε προηγούμενο κύκλο του Survivor, όπως ήταν ο Ηλίας Μπόγδανος. Ο Νίκος Μπάρτζης, πάντως τα παίζει όλα για όλα σε κάθε συμβούλιο και αυτό φαίνεται να του «βγαίνει» και να τον φέρνει όλο και πιο κοντά στο έπαθλο.