Ο Κατσούλης και οι Survivors ενωμένοι κατάφεραν να διώξουν τη Σταυρούλα και το κοινό τους δίκασε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Κατσούλης και οι Survivors ενωμένοι κατάφεραν να διώξουν τη Σταυρούλα και το κοινό τους δίκασε

«Μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία» είναι αυτό που ταιριάζει στην αποχώρηση της Σταυρούλας μετά την στρατηγικότερη ψηφοφορία όλων των εποχών του Survivor.

Είναι αλήθεια πως όσο φτάνουμε στο τέλος του Survivor All Star, οι στρατηγικές που βλέπουμε να αποκαλύπτονται είναι πέρα για πέρα «σκληρές», κάτι που δεν είχαμε παρακολουθήσει να γίνεται στα προηγούμενα Survivor. Αυτό δεν είναι βεβαίως και ιδιαίτερα περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι διακυβεύεται ο τίτλος του «Survivor All Star» αλλά κι ένα έπαθλο αξίας 100.000 ευρώ. Παρ' όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες οι τηλεθεατές έχουν έρθει αρκετές φορές σε άβολη θέση παρακολουθώντας τα επεισόδια και κυρίως τις ψηφοφορίες. Το ίδιο συνέβη και χθες.

Η ατομική ασυλία και ο MVP παίκτης

Καθώς το παιχνίδι έχει γίνει ατομικό η κάθε ασυλία έχει μεγάλη σημασία για όποιον την κερδίζει, αφού τον οδηγεί στο επόμενο βήμα και πιο κοντά στον τελικό στο Γαλάτσι. Ο Γιώργος Λιανός, παρ' όλα αυτά στην ψηφοφορία που είδαμε να γίνεται στην αρχή της εβδομάδας ενημέρωσε τους παίκτες για άλλο ένα πλεονέκτημα που θα έχει όποιος βγαίνει MVP παίκτης από τους αγώνες ασυλίας. Το πλεονέκτημα θα είναι να δίνει ακόμα έναν παίκτη υποψήφιο προς αποχώρηση. Έτσι, αν και δεν είναι απαραίτητο όποιος κερδίζει την ασυλία να είναι και ο MVP, την περασμένη φορά ο Σάκης Κατσούλης ήταν αυτός που τα κέρδισε και τα δύο και ψηφίζοντας τον Ηλία Μπόγδανο κατάφερε να τον διώξει από το παιχνίδι.

Στο χθεσινό επεισόδιο, ωστόσο είδαμε τον Μάριο Πρίαμο να κερδίζει την ατομική ασυλία και άρα να είναι ασφαλής στο συμβούλιο του νησιού και τον Σάκη Κατσούλη να είναι ο MVP από τους δύο αγώνες ασυλίας με μία νίκη παραπάνω από αυτές που είχε η Στέλλα Ανδρεάδου.

Το συμβούλιο του νησιού και οι υποψήφιοι

Πηγαίνοντας στο συμβούλιο του νησιού οι έξι παίκτες που είχαν παραμείνει στο παιχνίδι, δηλαδή ο Σάκης Κατσούλης, η Μαριαλένα Ρουμελιώτη, ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, ο Νίκος Μπάρτζης, η Στέλλα Ανδρεάδου και η Σταυρούλα Χρυσαειδή θα έπρεπε να ψηφίσουν ακόμα έναν παίκτη προς αποχώρηση ενώ ακόμα έναν θα έβαζε στον «τάκο» και ο Σάκης Κατσούλης. Ο Νίκος Μπάρτζης ήδη ήταν υποψήφιος από το πρώτο συμβούλιο του νησιού και περίμενε απλά τους αντιπάλους του.

Κατά την ψηφοφορία των παικτών το τηλεοπτικό κοινό παρακολούθησε να παίζεται το πιο στρατηγικό παιχνίδι που έχει γίνει ποτέ καθώς υποψήφιος από την κάλπη βγήκε ο Σάκης Κατσούλης, κάτι το οποίο άφησε «άφωνο» το κοινό, αφού είναι ο πιο δυνατός παίκτης αγωνιστικά. Ο Σάκης Κατσούλης δε σαν MVP ψήφισε την Σταυρούλα Χρυσαειδή. Γιατί έγιναν όλα αυτά όμως;

Ουσιαστικά, ο Σάκης Κατσούλης και οι υπόλοιποι παίκτες συσπειρώθηκαν εναντίον της Σταυρούλας και τον έβγαλαν υποψήφιο έτσι ώστε αυτός - ως ο καλύτερος παίκτης - και ο Νίκος Μπάρτζης - ο οποίος έχει παραμείνει πολλές φορές και άρα είναι δυνατός στο κοινό - να καταφέρουν να την διώξουν από το παιχνίδι. Ο λόγος για το κοινό δεν ήταν τόσο σημαντικός αφού οι παίκτες έλεγαν πως ψήφισαν τη Σταυρούλα και θέλουν να φύγει επειδή ενώ έλεγε ότι παίζει συναισθηματικά στο Survivor, δεν διάλεξε τον «φίλο» της Ηλία Μπόγδανο δύο βδομάδες πριν για την ομάδα που έφτιαχνε ώστε να κερδίσει το έπαθλο. Παράλληλα, είχε ψηφίσει εκείνη τη βδομάδα και για 1 μόνο φορά τον Σάκη Κατσούλη κι αυτό επειδή, όπως το είχε δικαιολογήσει on camera, δεν της φάνηκε σωστό το ότι χάρισε μια ασυλία στη Μαριαλένα. Όλα αυτά βέβαια, συνέβησαν δύο βδομάδες πριν και γι' αυτό το κοινό δεν μπορεί να καταλάβει το τόσο μένος απέναντι στην συγκεκριμένη παίκτρια. Ή δεν έχουμε δει κάτι στα μονταρισμένα πλάνα που ενόχλησε τους παίκτες ή απλά θέλησαν να διώξουν την πιο δυνατή παίκτρια όλων των εποχών του Survivor. Γιατί έχουν συμβεί χειρότερα σκηνικά στο φετινό Survivor και τέτοια συσπείρωση παικτών δεν έχουμε ξαναδεί.

Η Σταυρούλα αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά

Η Σταυρούλα τελικά μετά από αυτή την πολύ ωραία στημένη ψηφοφορία των παικτών αποχώρησε. Αποχώρησε όμως με το κεφάλι ψηλά, όπως άλλωστε την είχε συνηθίσει το τηλεοπτικό κοινό τόσο καιρό. Μάλιστα, η παίκτρια λίγο πριν φύγει, στην γνωστή ερώτηση του Γιώργου Λιανού για το ποιον θέλει νικητή απάντησε τον Σάκη Κατσούλη - παρότι εκείνος ήταν η αιτία που έφυγε - γιατί όπως δήλωσε «Θα πω τον Σάκη, και κυρίως θα πω για το αγωνιστικό κομμάτι γιατί ξέρω πως είναι να κουβαλάς μια ομάδα για πολλούς μήνες. Και αυτός κουβαλούσε τις ομάδες του για πολλούς μήνες...Καλώς ή κακώς κάποιοι προχώρησαν μέχρι εδώ χάριν κάποιων άλλων παικτών».

Το κοινό αντέδρασε βλέποντας το χθεσινό επεισόδιο και στα σχόλιά του κατέκρινε τους υπόλοιπους παίκτες για την συγκεκριμένη ψηφοφορία ενώ αποθέωσε για άλλη μια φορά τη Σταυρούλα.