Πρέπει να είναι ο Νίκος Μπάρτζης νικητής του Survivor All Star; Κοινό και παίκτες έχουν ενστάσεις

Πρέπει να είναι ο Νίκος Μπάρτζης νικητής του Survivor All Star; Κοινό και παίκτες έχουν ενστάσεις

«Ας φύγω τώρα ή αύριο, αν δεν πάρω το έπαθλο εδώ που έχουμε φτάσει, δεν μου λέει τίποτα», είπε πριν λίγες ημέρες χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπάρτζης.

Τα spoilers θέλουν τον Νίκο Μπάρτζη να είναι ένας από τους φιναλίστ του φετινού τελικού του Survivor All Star στο Γαλάτσι και όλοι απορούν: πρέπει ή όχι να είναι νικητής του ριάλιτι επιβίωσης;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μπάρτζης μπήκε φέτος στο παιχνίδι διαφορετικός. Έχοντας μαθητεύσει στην στρατηγική δίπλα στον James Καφετζή το 2021 και έχοντας αποχωρήσει οικειοθελώς - χωρίς λόγο- ακολουθώντας τον James, ο αγρότης του All Star μπήκε φέτος στο παιχνίδι με το μυαλό του στο Γαλάτσι.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές εκείνες, που ο Νίκος Μπάρτζης άλλαξε τον ρου του Survivor All Star. Ας μην ξεχνάμε πως ο Μπάρτζης ήταν εκείνος που έκανε άνω- κάτω το συμβούλιο δίνοντας την Ασημίνα για το κινητό και καταλήγοντας στην αποβολή Χατζηανδρέου και Δαλάκα από το παιχνίδι.

Και ήταν ο Μπάρτζης αυτός που έκανε τον Μάριο Πρίαμο να κλειστεί στο καβούκι του, μιλώντας για τις συναντήσεις του Ιωαννίδη με την Ελευθερία Ελευθερίου κάθε βράδυ.

Kι ακόμα και στο τέλος, λίγο πριν την αποχώρηση Βασάλου, ο Νίκος έπαιξε τη στρατηγική του Survivor στα δάχτυλα και έκανε ιερή συμμαχία ακόμα και με τον Σάκη (θυμόμαστε τους επικούς καυγάδες τους στο συμβόλιο στο ξεκίνημα του All Star) για να πετάξει εκτός και τον Ηλία Μπόγδανο και τη Σταυρούλα.

«Δεν έχω καμία εμμονή με τον Μπάρτζη αλλά είναι πολλά τα περιστατικά που δεν έχετε δει», είπε όλο νόημα ο Κωνσταντίνος Βασάλος για τον Νίκο και όλοι θυμόμαστε πως τα spoilers ήθελαν ακόμα και αποβολή του Μπάρτζη για ένα σκηνικό επίθεσης σε καμεραμάν της παραγωγής που και πάλι δεν είδαμε ποτέ και είχε ως αποτέλεσμα την ομόφωνη υποψηφιότητα του Μπάρτζη τον οποίο οι συμπαίκτες του ήθελαν να τιμωρήσουν για τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος ο Μπάρτζης σφύριξε αδιάφορα σε κάθε κατηγορία φέτος, σήκωσε στις πλάτες του το ριάλιτι, υπήξρε μέτριος αγωνιστικά αλλά κατάφερε να συσπειρώσει στο πρόσωπό του όλο εκείνο το κοινό που δεν θέλει τον Κατσούλη ξανά νικητή.

Ο Μπάρτζης κατάφερε να κάνει - χωρίς να το γνωρίζει- ακόμα και τον Τριαντάφυλλο να τον στηρίξει, μιας και ο Κατσούλης ήρθε κοντά με τον Γιώργο Κόρομι, κάνοντας έξαλλο τον Ντάφι. Ακόμα και η Σταυρούλα έσπευσε να στηρίξει Μπάρτζη μετά την αποχώρησή της, χαρακτηρίζοντάς τον ντόμπρο και εξήγησε γλαφυρά πως με το colpo grosso που έκανε ο Κατσούλης για να σώσει τη Μαριαλένα (του) έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό του.

«Έχω μια διαίσθηση πως νικητής θα είναι ο Μπάρτζης», είπε όλο νόημα η Σταυρούλα βάζοντας το δικό της τέλος στην «Κατσουλιάδα» και μας έκανε να θυμηθούμε πως ήταν ο Νίκος εκείνος που είχε μιλήσει για τα κρυφά ραντεβού Σάκη - Μαριαλένας στο ξεκίνημα του Survivor All Star ενώ ήταν αντίπαλοι σε διαφορετικές ομάδες.

Κι αν το σύνθημα βγει αληθινό και ο ο Νίκος Μπάρτζης το «σηκώσει» στο Γαλάτσι, θα μιλάμε για την πιο επική νίκη στο Survivor μέχρι σήμερα, ενός παίκτη που αγωνιστικά δεν συγκρίνεται με τους νικήτες των πρηγούμενων ετών αλλά ως παίκτης σκληρού ριάλιτι υπήρξε αψεγάδιαστος.

Υπάρχει όμως και μια μερίδα κοινού, που εξ αρχής στήριζε τον Νίκο Μπάρτζη και μάλιστα έχει ενισχυθεί με τα τελευταία επεισόδια. Και ο λόγος είναι απλός. Είναι ο μοναδικός παίκτης σε όσα Survivor έχουμε δει μέχρι στιγμής που ξεκάθαρα είπε από την αρχή ότι ήρθε στο παιχνίδι για το έπαθλο και θα παίξει στρατηγικά, αφού αυτός ο τρόπος θα τον οδηγήσει εκεί. Φέτος ο Νίκος Μπάρτζης είναι ο εαυτός του πιο πολύ από ποτέ κι αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως. Δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από την κάμερα του ριάλιτι και τα πάντα ήθελε να λέγονται μπροστά από αυτήν, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Ηλίας Μπόγδανος, ο οποίος αρκετές φορές προσπάθησε να μιλήσει με εκείνον off camera για να λύσουν τις διαφορές τους αλλά ο Νίκος Μπάρτζης δεν το δεχόταν επιμένοντας να μιλήσουν ανοιχτά και μπροστά από αυτές.

Αυτό το χαρακτηριστικό φαίνεται πως εκτίμησε και ο κόσμος.

Κανείς δεν θα ξεχάσει, επίσης, απ' όσους έχουν παρακολουθήσει το ριάλιτι επιβίωσης το επεισόδιο, στο οποίο ο Νίκος Μπάρτζης αλλάζοντας την ψήφο του και ξεδιπλώνοντας μπροστά στα μάτια μας τις σταρτηγικές των συμπαικτών του για το τι θα ψηφίσουν κατάφερε να πέσει «μέσα», ταράζοντας τα νερά του παιχνιδιού αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες με το γεγονός ότι αποκάλυψε τις κλίκες που υπήρχαν, την ώρα που όλοι έλεγαν πως ψήφιζαν μόνο αγωνιστικά.

Και εκείνο το σημείο ήταν πολύ κομβικό για να αυξηθεί η δημοφιλία του συγκεκριμένου παίκτη, μιας και φάνηκε να είναι ο μόνος που είναι ειλικρινής.

Με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Μπάρτζης έχει καταφέρει να παραμείνει στο παιχνίδι παρά τις τόσες φορές που έχει βγει υποψήφιος και παρότι δεν είναι ο καλύτερος παίκτης αγωνιστικά. Γιατί βγαίνει και λέει την άποψή του ανοιχτά για όλους και για όλα χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Γι' αυτό και όταν ο ίδιος για δύο επεισόδια μετά το έπαθλο στο Λονδίνο δεν μίλησε καθόλου, ο κόσμος απόρησε τι του έχει συμβεί και ήθελε να ακούσει την άποψή του.

Κάπως έτσι, ίσως φτάσουμε να πούμε πια μετά από 6 μήνες, το Μπάρτζην, βέλτιστον στο Survivor.